Tuesday, October 29, 2019

ELAK ANWAR PM BERMAKSUD ELAK.MUHYIDDIN TPM DAN BERMAKSUD SEKAT DAP MENGUASA KERAJAAN..

Tidak ada perjuangan politik Melayu yang lebih mulia dari itu, jihad Melayu.

Jika PEMIMPIN bacul, biar umat MELAYU bangkit...
Keburukan dan cita2 DAP lebih merbahaya dari korup atau skandal 1mdb.

Muhyiddin sahkan DAP tiada kaitan dengan LTTE: Muhyiddin berkata, berkata penahanan beberapa individu termasuk pemimpin DAP awal bulan ini hanya membabitkan tindakan individu terbabit dan bukan mewakili organisasi parti politik.

14 comments:

  1. Mcm mana nak sekat anwar kalo majlis presiden yg buat keputusan...

    Nak sekat DAP hanye dgn serahkan kerajaan kpd Umno semula...Pas blm mampu raih sokongan majoriti kerana sikap pemimpin mereka sendiri...sape2 pon PM dari PH tidak mungkin mampu sekat DAP...

    ReplyDelete
  2. Manusia terdiri pelbagai jenis
    Dulu Melayunya semangat berkobar
    Lembut kepada pengganas,komunis
    Hina Islam pun dia sabar!

    Semua ini kerana jawatan
    Sudah dikira telah dihitung
    Kini pengganas bukan di hutan
    Melayu bebal komunis yang untung!

    Marahkan Melayu songlap berjuta
    singkirkan dia alhamdulilah berjaya
    Namun Melayu janganlah buta
    Sejarah negara komunis bahaya!

    Jangan kerana hendakkan kuasa
    Jawatan tinggi laba lumayan
    Konon kongsi bersama rasa
    Dia boss..kita pelayan!

    Mana dia janji setia
    Bela bangsa serta agama
    Berkongsi itu memang mulia
    Hak Melayu mereka terima?

    Kaduk sudah naik junjung
    Cacing nampak naik ke mata
    Berkongsi itu memang disanjung
    Ditolak ke tebing, apa nak kata?

    ReplyDelete
  3. Jika tiada kaitan dengan parti, kenapa pemimpin DAP membantah SAMADA melalui sosma atau sebagainya jika ia melibatkan isu keselamatan.

    Mereka hanya perlu mencadangkan pinda atau batalkan akta itu di parlimen.

    LIM KIT siang dan kula hadir? Moral support to whom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manipesto PH hapuskan Sosma...tapi tak dihapuskan..
      LKS dan Kula bagi support kpd rakan tak bermakna DAP terbabit dgn LTTE...

      Delete
    2. Shafee: Kes SRC tiada bukti, tuduhan pecah amanah tidak terpakai…….

      KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini, diberitahu bahawa tuduhan pecah amanah jenayah tidak terpakai kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

      Peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah berkata, ia berikutan anak guamnya itu tidak mempunyai penguasaan dalam SRC International Sdn Bhd (SRC).

      Beliau berkata demikian ketika berhujah pada akhir kes pendakwaan dalam kes pecah amanah, salah guna kedudukan dan pengubahan wang haram dihadapi Najib, 66.

      “Pihak pendakwaan sepatutnya membuktikan bahawa rancangan itu dibuat oleh Najib beberapa tahun lebih awal. Hanya selepas itu, tuduhan mengikut Seksyen 409, Kanun Keseksaan boleh diguna pakai.“Perlu dibuktikan bahawa ada ‘tangan’ Najib dalam perancangan ini, tetapi dalam kes ini tiada dibuktikan. Beban pembuktian dalam kes pecah amanah jenayah adalah individu itu ada meng-
      ambil hak milik terhadap sesuatu,” katanya.Muhammad Shafee berkata, dalam kes pengubahan wang haram, pihak pendakwaan perlu membuktikan kes pecah amanah terlebih dahulu dan oleh kerana semua itu tidak dapat dibuktikan, semua tuduhan juga patut digugurkan.

      Beliau juga berhujah bahawa keterangan berdasarkan dengar cakap (hearsay) tidak boleh diterima masuk sebagai bukti.

      “Masalah ini bukan sahaja wujud dalam kes ini, malah membabitkan kes dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Saksi hanya boleh memberi keterangan berhubung apa yang terjadi di hadapan mereka dan jika tidak, tidak boleh diterima.

      “Yang Arif perlu tegas berhubung perkara ini. Ini mahkamah undang-undang bukan mahkamah penghulu yang boleh diterima pakai (keterangan) dengar cakap,” katanya.

      Muhammad Shafee merujuk kepada beberapa keterangan saksi yang merujuk kepada ahli perniagaan dalam buruan, Low Taek Jho atau Jho Low

      Delete
    3. Ini bukan isu keselamatan malaysia...pengganas tiger Elam menentang kerajaan sri lanka....sri lanka yg sudah aman sendiri tidak sibok pon...

      Delete
    4. Try your best shafiee, kes 8 nyawa pun boleh lepas..

      Delete
    5. Enon 5:10 guna auta si Shafee Mualap, macam bagus. Ekkk....!!! Tak hal Najib masih dalam pertuduhan/dakwaan - belum bebas pun.....!!

      Ini haaa, tup tup dah ada dakwaan baru pulak dahh.....

      KUALA LUMPUR: Menteri Pertahanan Mohamad Sabu hari ini berkata kerajaan mungkin perlu ke mahkamah berhubung enam helikopter yang dibeli pentadbiran lepas, bernilai lebih RM300 juta, yang belum dihantar.

      Mohamad berkata sekiranya helikopter berkenaan dihantar dan tentera enggan menggunakannya, perbincangan akan diadakan bersama kementerian lain mengenai penggunaannya.

      “Kalau tak boleh digunakan oleh kementerian lain, barangkali kita terpaksa pergi ke mahkamah,” katanya.

      Delete
  4. Mahkamah Australia bebaskan gadis 'jutawan segera' M'sia
    Dis 1, 2017 (Dikemaskini Dis 1, 2017)

    A A
    Seorang wanita Malaysia yang menjadi jutawan segera kerana kesilapan sebuah bank di Australia dibebaskan daripada semua dakwaan melakukan penipuan oleh mahkamah negara itu, lapor media Australia hari ini.

    Christine Lee Jia Xin sebelum ini didakwa secara "tidak jujur ​​memperoleh kepentingan kewangan melalui penipuan" dan "dengan sengaja berurusan dengan hasil jenayah" pada Mei 2016.

    Gadis itu didakwa membelanjakan A$ 4.6 juta (kira-kira RM14.27 juta) untuk membeli beg tangan mewah, kasut dan barang kemas selepas bank Westpac secara tidak sengaja memberikan overdraf tanpa had pada tahun 2014.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah masuk akaun
      Derma masuk akaun
      Lebih kurang sama
      Bebas

      Delete
  5. Woiit kengkawan semua..betul ke berita sahih ni haah???

    PRK Tanjung Piai : Anwar Dan DAP Tidak Bantu Calon Mahathir?

    Kalau dibaca 5 perkara utama yang perlu ditumpukan oleh calon PPBM di PRK Tanjung Piai, pengundi-pengundi kawasan parlimen itu sebenarnya tidak susah untuk memilih ahli parlimen mereka yang baharu.

    Mereka tidak perlukan seorang lagi ahli parlimen yang sekapal dengan kerajaan PH persekutuan hari ini.

    Mereka dan rakyat keseluruhannya sangat memerlukan wakil yang mampu sebagai check and balance, suara mendesak dan bukannya yes man kepada kerajaan persekutuan PH.

    Dan kerana terlalu ramai yes man dalam PH sekarang, mereka gagal untuk bersuara dan tidak berani pertikai kerosakan yang dilakukan oleh madey, jualan besar-besaran aset negara, ekonomi yang merudum, nilai ringgit yang jatuh, hutang negara yang semakin meningkat dan tidak terkawal.

    Lebih jelek lagi ialah 5 perkara utama itu telah gagal dilaksanakan oleh kerajaan persekutuan PH. Antaranya ialah kos sara hidup yang terbukti meningkat dan harga barang bakal meningkat apabila harga petrol dan air akan naik tidak lama lagi.

    Peluang pekerjaan terutama untuk golongan muda juga gagal dilaksanakan dan hanya janji kosong budak-budak PPBM dan PH.

    Kerajaan Madey juga bukannya perbanyakan rumah mampu milik tapi mesra pemaju dengan membenarkan warga asing beli rumah yang lebih murah bernilai RM600,000 bukannya RM 1 juta.

    Kesemua kegagalan kerajaan
    madey ini amat memerlukan ahli parlimen yang tiada kepentingan dengan PH supaya boleh bersuara dengan bebas.

    Dan dengan konflik besar yang berlaku di antara Anwar Ibrahim dan Dr Mahathir, puak DAP dan Dr Mahathir, kita tidak akan terkejut jika ada sabotaj atau jentera PKR dan DAP tidak serius dan ala kadar sahaja membantu calon parti Mahathir ini.

    ReplyDelete
  6. Pada pengamatan Anwar ke Muhyiddin ke Azmin ke...bukan material for PM's position.

    Anwar is a proven convict of sodomy in the court of law
    Muhyiddin is too soft and has moral issue viz a court case involving judge's wife but the case was closed with no proper reason
    Azmin is allegedly involved in homosex video.

    Now who should be considered as potentoal candidate. I could only think of that iron lady of malaysia, Rafidah, the alleged AP Queen. But to date there was no report or court action. It remains am allegation.

    So folks....my bet is Radidah

    ReplyDelete