Sunday, October 20, 2019

KENAPA KERAJAAN BARU TANPA DAP DAN AMANAH ADALAH LOGIK DAN HALAL

SOSMA adalah akta yang diujudkan oleh Parlimen dan masih sah untuk dilaksanakan.

Selagi belum dipinda atau dibatalkan ia sangat sah untuk dikuatkuasakan oleh POLIS.

Mempertikai sosma oleh ahli parlimen adalah tindakan yang paling dan sangat bodoh.
Mereka sepatutnya mengemukakan bantahan dan cadangan mansuh di parlimen, bukan mempertikai POLIS.

MANDAT PRU14 Pengundi Melayu kepada PH TERBATAL kerana sebahagian mereka menyokong kemungkarAn secara terang terangan.


7 comments:

 1. KOMPLOT JATUHKAN KERAJAAN MUNGKIN TERKAIT RASUAH, SPRM PERLU SIASAT SEGERA
  Shahbudin Husin 20 October 2019 Politik Semasa 166 Comments
  A A A
  1. Pendirian tegas PKR yang dinyatakan oleh Setiausaha Agungnya Dato Seri Saifuddin Nasution hari ini dalam isu wujudnya komplot menjatuhkan kerajaan amat dialu2 kan.

  2. Pendedahan yang dibuat oleh Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim didalam sidang Parlimen tempohari adalah serius dan perlu kepada tindakan tegas kerajaan.

  3. Penafian Dato Seri Hishamudin Hussein tentunya tidak memadai. Siasatan mesti dilakukan oleh pihak berwajib kerana kemungkinan wujud unsur jenayah dan rasuah sebagai faktor utama tidak boleh dipandang ringan.

  4. SPRM mesti mulakan siasatan segera terhadap dakwaan motif komplot ini adalah untuk lari daripada dikenakan tindakan terhadap jenayah rasuah pemimpin2 yang terbabit. Kita semua sedia maklum kewujudan beberapa kes penyelewengan Kementerian Pertahanan semasa Menterinya adalah Hishamuddin sendiri. SPRM perlu tampil berikan penjelasan.

  5. Kita juga sedia maklum beberapa nama yang disebut sebagai rakan komplot Hishamuddin juga terbabit kes jenayah terutamanya Dato Seri Azmin Ali yang masih dalam siasatan Polis kes video seks sumbang. Justeru teori komplot untuk lari dari tindakan undang2 jenayah dan rasuah memang ada asasnya.

  6. Dato Seri Hamzah Zainuddin, bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri juga disebut rakan komplot dan ianya juga mengundang persoalan serius kerana pegawai tinggi Kementerian itu semasa beliau menjadi Menteri baru sahaja dihadap ke Mahkamah atas tuduhan rasuah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Menghala kepada SPRM kononnya terkait rasuah tanpa diberi sedikit kalU sangat tidak LOGIK. BuatlAh laporan terperinci.

   Kerajaan pintu belakang pernah terjadi di Perak dan Anwar sendiri cuba mempelopori, 17hb $september???

   Delete
  2. Sebarang cubaan ‘nakal’ untuk mengembalikan politik lapuk penuh dgn rasuah & pecah amanah adalah langkah terkebelakang yang tidak akan dirakam hatta di nota kaki sejarah sekalipun.

   Kenyataan berkenaan dikeluarkan secara bersama oleh lima Setiausaha Agung parti komponen PH termasuk Ketua Setiausaha PH, Datuk Saifuddin Abdullah;
   Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution; Setiausaha Agung BERSATU, Datuk Wira Marzuki Yahya; Setiausaha Agung AMANAH, Datuk Wira Anuar Tahir, dan Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke Siew Fook.

   Kirim salam pd 'Dolat Terpendam-pendam Dalam Lumpur'.
   He he he

   Delete
  3. Betul dan tepat sekali sdr KD,

   Mereka inilah orang-orang yang langsung tidak layak bercakap tentang kerajaan melalui pintu belakang kerana merekalah yang mempromosikan habis-habisan perkara ini pada PRU13 dulu.

   Bukan sahaja selepas PRU13, malahan selepas PRU14 pun mereka masih menjalankan projek untuk mesailang Tun sebab mereka mahukan tempat Tun itu untuk pemimpin mereka sendiri. Inilah projek yang dikenali sebagai 'projek mat songel'.

   Di antara orang-orang yang menentang Najib dahulunya tidak semua menentang Najib kerana ikhlas mahu menyelamatkan negara ini daripada kerosakan yang dibuat oleh Najib. Sebahagian mereka menentang Najib, UmNo dan BN sebab mereka mahukan tempat itu untuk mereka sendiri, dan mereka sanggup berbuat apa sahaja untuk menikmati nikmat-nikmat yang mereka buru itu.

   Lihat sahaja bagaimana mereka termasuklah si Shahbudin yang menghentam Tun dan PPBM kerana menerima masuk YB-YB bekas UmNO dan kemudian mereka (PKR) pula yang menerima masuk YB-YB bekas UmNO ke dalam parti mereka dan mereka buat-buat lupa pula.

   Seperti yang pernah saya katakan, PPBM adalah benteng terakhir umat Melayu daripada kebathilan UmNo dan PAS, dan ia juga adalah benteng terakhir daripada golongan bukan Melayu di negara ini yang tidak tahu menghormati kedudukan orang-orang Melayu yang termaktub di dalam perlembagaan, dan orang-orang Melayu sendiri yang tidak kisah bersekongkol dengan mereka asal sahaja mereka memperolehi nikmat-nikmat politik duniawi daripada persekongkolan ini.

   Apapun, seperti yang selalu saya katakan kesemua orang-orang yang menipu dan memiliki 2 lidah, kelak mereka akan terbelit oleh lidah mereka sendiri, dan kesemuanya tewas tersungkur di tangan Tun dan pasukannya, dan pada masa perkara tersebut berlaku, mereka masing-masing telah pun kehilangan alasan.

   PPBM adalah 'Kaum Yang Didatangkan' dan dengan izin Allah, mereka inilah yang bakal muncul sebagai 'Golongan Yang Menang'.

   Kepada Pro-Tuns semua, kita jalan terus bersama Tun. Biarkan separuh warganegara M dan malahan separuh bangsa M menentang Tun kerana kepentingan peribadi dan puak sendiri atau kerana bodohsombong dan bingung tidak dapat menilai di antara kebenaran dengan kebathilan.

   Biarkan Banjaran Titiwangsa terbelah dua, di antara belahan yang menyokong Tun dengan belahan yang menyokong lawan Tun, kita kekallah berada di dalam belahan yang padanya ada Tun.

   Tun hanya memerlukan 313 jiwa yang cekal dan tabah untuk menyokongnya di medan pertempuran klimaks dan jumlah ini sahaja sudah memadai untuk kebenaran itu menang mutlak ke atas kebathilan yang bersekutu. Maka jumlah manusia yang menyokong atau menentang Tun tidak lagi penting dan menjadi penentu kemenangan pada hari tersebut.

   Tun adalah ketua pasukan yang tidak pernah tewas dan dengan izin Allah ia akan kekal sedemikian sehinggalah yang bathil itu lenyap dan fitnah itu tewas kesemuanya.

   Que sera sera.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 2. Sgt tidak memahami Khalid, selaku mp kerajaan, menteri pusat seolah tidak faham modus operandi pdrm. Apa hal polis kena tunjuk bukti? Tanpa bukti, mustahil polis melaksanakan tangkapan dan penahanan. Nak kata pembangkang yg asyik membangkang, beliau kini adalah anggota kerajaan. Pelik bin ajaib betul. Atau beliau hanya melaksanakan arahan abang besar utk mempersoal sosma. Lawak betul menteri wilayah ni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bolehlah dianggap itu pendirian Mat Sabu melalui Khalid..

   Delete
 3. Kes penahanan suspek penyokong LTTE ini membezakan PPBM dengan semua parti-parti politik Melayu yang lain.

  PPBM menyokong tindakan PDRM di atas keselamatan negara dan bukan demi politik.

  Ia berbeza dengan PAS dan UmNo yang berdegar-degar menghentam PH dan Tun di atas alasan YB-YB PH terlibat dengan LTTE tetapi sebaik sahaja MIC mengumumkan bantuan guaman percuma kepada mereka, kecaman itu terus terhenti dan tiba-tiba sahaja ia menjadi sokongan dan alasan konon itu tidak menunjukkan MIC juga menyokong keganasan LTTE.

  Siapa sebenarnya yang berjuang di atas kebenaran dan siapa yang berdegar-degar main politik sudah jelas.

  Ada sebab mengapa Malaysia ini negara berbilang kaum. Ada sebab mengapa kaum India terbesar di negara ini adalah daripada etnik Tamil. Ada sebab mengapa PPBM diwujudkan, dan sudah tentu ada sebab mengapa Tun M dikembalikan sebagai PM-7 selepas lama bersara sebagai PM-4.

  Sebabnya akan menjadi jelas selepas segala rahsia terbuka zaman fitnah benar-benar terbongkar.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete