Tuesday, October 1, 2019

KONGRES MARUAH MELAYU..APA INTIPATINYA

Apa jangkaan intipati? Siapa yang tidak akan hadir?

Berita baik,  Hadi akan menggagahkan dirinya hadir,  sesuatu yang sangat bagus.
Apakah Hishamuddin, Kj akan sekali lagi langgar "pantang".
Bukan suatu kejutan jika ada lain yg turut tampil,  untung sabut timbul..
Perlu hadir jika mahu dianggap melayu yang mendukung maruah.

Yang tidak hadir sewajarnya pemberi, penerima dan penyokong rasuah.

Initipati utama melayu bermaruah.
Tolak rasuah..
Amanah..
Akhlak..
Menuding jari

Tak banyak ciri sebenarnya untuk menjadi melayu bermaruah,  tak perlu sampai berpiagam,  berkongres..
Tetapi tidak salah untuk ingat mengingati.




9 comments:

  1. Assalam KD.. aikk semalam dah bg salam perpisahan... arini lg rancak posting.. lepas ni jangan nak berpisah-pisah lg.

    ReplyDelete
  2. Sdr KD masih kekal di medan perjuangan walaupun telah mengucapkan salam perpisahan. Saya kira ia bukan salam perpisahan yang sebenar, mungkin hanya mahu menguji dan melihat. Tak kisahlah.

    In shaa Allah saya juga akan kekal di medan perjuangan sehinggalah yang bathil itu lenyap.

    ReplyDelete
  3. Sdra John Doe,

    If you read my comments now, since you are in the inner circle, wonder whether you have info that somethings stop Mahathir from ascending PM's seat and passing the baton to Anwar....MALAYSIA BEING COMPROMISED?

    Kadir Jasin was very close when makung comments recently viz "capability" but it has to be more critical than that...

    That was my reading but what is that something bothering the old wily fox?

    ReplyDelete
  4. Henceforth, I strongly agree it is timely for Tun to attend & deliver a "final message" at the upcoming Malay Dignity Congress next month in the face of these "hypocrites" sowing slander, inciting racial & religious sentiments that could spark racial riot & chaos.

    These irrresponsible sore losers & desperados are bent on doing so after being rejected by the people in the last general election for being corrupt and betraying the people's mandate.

    They are surely desperate to return to power after filling their cronies' bellies and their own for decades and exploiting Malay and Muslim sentiment on the political arena.

    They are using the name of "Muslim unity" to shield leaders who are now being investigated for corruption and other crimes on the pretext "Daulah Terpendam" - My foot...,!!

    The fraudulent fighters are once again trying to fool Malays and Muslims by claiming that they are defending Islam and bumiputera, that as though they are the only hope and there is no alternative - my foot...!!

    Melayu2 totok 'dulat terpendam' yg menghina Tun adalah goblok tak kenal diuntung terhadap Tokoh Muslim Paling Berpengaruh & Negarawan Yang Terulung di Dunia baru2 ini juga dilabel Best Speaker at 74th UNGA leaving a permanent mark for a long-long period of time.

    ReplyDelete
  5. Politik bukan matematik

    Kita berundur sikit ke tepi untuk memberi laluan, apa yg mereka luahkan? Ada isi?

    Tak ramai 4-5 orang mundar mandir masuk blog.. Satu orang 20 komen.. Tupasal 100 komen..

    Sedih, lawan kita tak ada kualiti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru jer KD acah sikit beri laluan tanpa tapisan, ewahhh...sampai 'pantatun sampah' pun bermuntah bersepah-sepah mencemar laman blog ini.

      Delete
    2. Ketahuilah ketika Tun ambil alih pd Mei 2018, perbendaharaan negara telah habis kering kontang dilapah oleh BN. Justru kerajaan PH tiada pilihan kecuali menjual asset2 & sykt GLC negara yg tidak berprestasi untuk menjana tabung membayar longgokan hutang2 peninggalan BN dan juga mengurangkan beban kerugian sykt2 GLC.

      Inilah akibatnya bila Najib berfalsampah 'cash is king' yang bersandar & bersekutu dgn Zionis Amerika/Yahudi dgn melantik Zionis Yahudi APCO & Goldman Sachs sebagai Penasihat. Kesannya dirasai sekarang & terpaksa ditanggungi kerajaan PH bila grace period telah matang untuk membayar kembali hutang2 tersebut beserta bunga riba haram tertinggi dalam sejarah perbankan dunia. Semua presiden2 Amerika dijilat Najib. Zionis Yahudi dijadikan Tuan Punahsihat, sampai2 Bank Laknatullah Yahudi Goldman Sachs diberi lesen untuk beroperasi buat julung2 kali di tanah air kita, Malaysia. Semua kitabullah (Taurat, Injil & Quran) melarang riba, kerana hutang + bunga riba akan membelenggukan hingga menjadi kita hamba pd bank - takkan semua tak tahu.....??

      Ekonomi negara merudum bila Najib yg tak ada pengalaman & kelayakan akademik mengurus kewangan negara secara peribadi....ditambah pula dgn keborosan-nyopping-sakan Borosmah.

      "Gelembung bubble economy najib" sepanjang 10 tahun pentadbirannya kini dah tak boleh terbendung akhirnya meletop pecah. Sebab itu ekonomi negara hancuss & pertumbuhannya agak perlahan, ditambah pula dgn perang dagangan/ekonomi antara Amerika & China. Pelabur2 asing pula banyak dah cabut lari ke negara lain semasa era Najib.

      Delete
    3. Bayangkan....

      - Ali Baba Bujang Lapok simpan duit & harta samunan dalam gua.

      - The fish keep their money at the river bank.

      - AKAN TETAPI...Penyamun Borosmah Najib (BN) simpan duit berbilyon-bilyon, barang2 kemas, ratusan beg tangan termahal hasil klepet dalam rumah.

      Kantoi..kantoi.,kantoi...!!

      Delete