Monday, October 14, 2019

TAK RAMAI YANG BOLEH COOL MACAM MAHATHIR


Bila diasak wartawan...
Sekurang-kurangnya lim goin end lebih baik dari anwar dan najib.4 comments:

 1. Tun Mahathir, calon tunggal yang memenuhi segala ciri-ciri muktamad si 'Pembawa Panji Hitam dari Timur' yang telah dikhabarkan melalui nubuwwah akan kemunculannya di akhir zaman. Maksudnya ialah; dia adalah orangnya.

  Maka sudah tentu tidak ada seorang manusia pun di akhir zaman ini yang mempunyai sifat cool yang setaraf dengan Tun apabila berhadapan dengan tekanan dan asakan daripada sesiapa sahaja. Bukan setakat wartawan kecil-kecilan dalam negara, bahkan wartawan-wartawan antarabangsa yang mempunyai nama besar di dalam dunia kewartawanan, tidak pernah sekalipun Tun kehilangan cool apabila berhadapan dengan mereka. Yang ada ialah wartawan itu sendiri yang sentap apabila cuba mencuit Tun. Hahaha, 'pencuit Tun' akhirnya yang sentap apabila tersilap 'mencuit Tun'.

  Bukan sahaja tekanan dan desakan, bahkan berhadapan dengan 1001 tohmahan dan cacian pun Tun tetap cool dan langsung tidak pernah melatah. BBC Hard Talk itupun menjadi ibarat soft talk apabila tetamu yang diundang itu ialah Tun.

  Lebih istimewa lagi ialah di sebalik segala fitnah, tohmahan, cercaan, dan perolok-olokan, Tun kekal menjadi 'ketua pasukan yang tidak pernah tewas'.

  Najib + Anwar + Hadi Awang + Mat Sabu + Lim Kit Siang + Lim Guan Eng dan ramai lagi, kesemua mereka telah merasai ketewasan apabila berhadapan dengan Tun, dan hanya merasai kemenangan apabila berada di dalam pasukan Tun.

  Mereka yang masih tidak berpuas hati dengan Tun, kalian semua
  dipersilakan untuk bergabung sesama sendiri untuk cuba tewaskan Tun. Dengan izin Allah, Tun tetap tidak akan tewas. Alasannya ialah, kerana dia adalah Pembawa Panji Hitam dan nubuwwah sendiri telah mengkhabarkan bahawa Pasukan Panji Hitam itu tidak pernah tewas. Masakan khabar nubuwwah itu tidak benar.

  Jangan lupa, munculnya panji-panji hitam di sebuah negeri Islam di Timur sebagai tanda kemenangan mutlak pasukan ini juga adalah satu khabar nubuwwah. Bermakna ia pasti akan berlaku.

  Maka, Tun dan pasukannya bukan sahaja tidak pernah tewas, dan tidak akan tewas, bahkan lebih dari itu mereka juga akan menang mutlak dan mengibarkan panji-panji mereka sebagai tanda kemenangan mutlak pasukan mereka apabila masanya telah tiba.

  Kepada Pro-Tuns, kita jalan terus. Abaikan para pendusta dan para ruwaibidhah zaman fitnah itu kesemuanya, kerana mereka semua hanya bertaraf LObaKMAN dan laLOKMAN; mereka hanya mampu membuat bising dan membuat kacau tetapi tetap tidak akan mampu menang ke atas Tun dan pasukannya.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 2. Wartawan malaysia kurang professional...bertanya soalan ikut yg ada dlm kepala saja...

  ReplyDelete
 3. Berani kerana benar

  Takut kerana salah

  ReplyDelete