Tuesday, December 31, 2019

JAWATAN PM BUKANLAH MUTLAK DAN PALING PENTING

JAWATAN PM hanya LALUAN.

https://shahbudindotcom.net/2019/12/30/baguslah-bersatu-nak-bergabung-dengan-umno-tapi-pulangkanlah-jawatan-pm-kepada-ph.html

Rakyat mahu pemimpin yang diangkat adalah berakhlak Dan AMANAH untuk mengetuai KABINET yang menguruskan negara secara team.

Tidak JUGA semestinya dari parti besar, tua atau lama kerana kualiti mengatasi kuantiti..

Rakyat akan buang PM Dan kroninya yang korup, tidak beraklak Dan tidak AMANAH..

Rakyat tolak pemimpin yang mahu jadi PM tetapi banyak masalah Dan persoalan akhlak Dan AMANAH.

JAWATAN PM bukan MILIK mutlak Mahathir, rakyat Malaysia terhutang budi kpdnya semasa Tun  PM4.

Belum pun  sempat membalas jasanya sebagai PM4, Ada pula YG biadap menggesanya berundur PM7???

Kalau yang menggesa itu JUGA sudah BERJASA, ok lah JUGA..
Tetapi kalau YG menggesa banyak sejarah buruknya tentulah tidak sepadan.

Tidak Ada Jaminan negara lebih baik jika Tun diganti tergesa gesa, ramai yang menjangkakan politik lebih tidak stabil selepas ini jika Tun bukan lagi PM.

Keadaan semasa, politik Dan suasana memang ssesuatu YG menghalang Tun untuk perform terbaik? Tetapi dia masih the best among the good..

Namakan sesiapa yang lain? Yang di angan²kan....

Kerajaan PH atau kerajaan baru, PINTU tepi atau PINTU belakang,  mereka masih berebut, menyokong  dan memberi keutamaan jika PMnya Mahathir.

Tun masih diperlukan sebagai PM, setakat ini.






24 comments:

  1. Mcm cerita Aku Sebelum ni. Betul nampak mengarut Tukar benda ni, kalau Tukar jugak Belum tentu OK, Mungkin rosak lama akan Terjadi. Takpe, kita try dulu Kate mendiang otai Aku. Kalau kita tak buat ape, Dia tetap rosak, kita Dah buat mcm2, Tetap rosak Yg sama. Jadi kita buat kerja Yg nampak taK masuk akal, mane Tau OK, Dan kesannya Lori tu pun OK. Turbo Dia kembali berfungsi, Malah Lebih bagus Dari yg lama.
    Dan mcm Kata bini Aku kalau Aku cancel Janji nak bawa anak keluar last minute. Kalau tak bleh nak Janji, jgn Janji dgn anak2.
    Takde kena mengena dgn mentakbir negara, cuma kongsi cerita je.

    ReplyDelete
  2. Tun Mahathir kurang disukai oleh rakyat kerana tidak tunaikan janji dan rekod kronisma semasa pm 4 dulu.

    Keadaan ekonomi negara jugak tidak membantu Tun untuk dipuja sekali lagi..

    Tun Mahathir perlu cari rakan kongsi yg kuat untuk jaminan terus berkuasa kerana Bersatu bukan parti yang kuat.

    seruan Tun Mahathir supaya melayu tinggalkan umno tidak dilayan...Tun kena himpit umno untuk selamatkan dirinye...

    Najib dan Zahid tentu setuju jika kes mereka digugurkan seperti kes LGE dgn kes rasuah banglo no swimming fool yg digugurkan...

    Keadaan semasa Tun perlukan sokongan yg kuat dlm parlimen jika berlaku undi tidak percaya kerana Tun boleh disingkirkan oleh PH..

    Adalah lebih baik Tun berunding dgn Zahid dan Najib untuk kembali sebagai presiden umno....Tun kena nilat balik ludahnye jika mahu kekal berkuasa sehingga pru 15.ini saja peluang yg Tun Mahathir ada setelah plan2 yg lalu gagal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun tu dah nak mati sehari Dua lagi, kau ingat dia kebuloq KE dengan kuasa Dan jawatan?

      Bukan dia yg nak kena gantung atau masuk penjara..

      Otak Ada pakai, lembu pun boleh berfikiran waras..

      Delete
    2. Mana kau tahu atok ni dah nak mati?...orang tua ni nak jadi PM hingga mati daa...kroni blm berjaya dibantu..boboi masih bertatih...

      Kikikikik.

      Delete
  3. Blogger KD blm puas tadah kencing mahathir....nak berapa banyak lagi?...

    Ape kejayaan mahathir sejak Satu setengah tahun memerintah?...makin terkebelakang...

    Kikikikikik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. #kakikencing

      Salah satu kejayaan Mahathir ialah berjaya stabilkan keadaan negara sehingga saat ini.

      Sebab dia PM, berjaya membenteng dari keadaan huru Hara dan berebut kuasa serta membantutkan hajat DAP untuk kongkek negara.

      Anda mungkin tak terbayang, jikalau pada hari pertama PH memerintah sebaik menang pru14 tanpa KELIBAT TUN, banyak cacing² naik mata dan suasana negara akan PANAS.

      Hal ini sendiri dapat kita fahami bila USA sendiri memberi ulasan KAGUM kerana peralihan kuasa berlaku dengan aman di Malaysia (padahal dia mengharapkan keadaan sebaliknya - huru Hara).

      Sebab tu byk mata tidak tajam, otak tidak waras berfikir, hati tidak bersyukur, KENAPA ALLAH NAIKKAN TUN JADI PM KE 7 sebab untuk PENDINDING dari keadaan yang tidak sepatutnya berlaku.

      Jika dalam tempoh Allah bagi pendinding ni orang melayu masih enggan bersatu padu & Allah kata, cukuplah AKU memberi hambaKu nikmat sekian sekian tarikh dan menarik nyawa Tun di mana orang melayu masih tidak bersatu (enggan mengambil iktibar dari kaum² terdahulu yang Allah telah binasakan) nescaya kita kalah dengan game plan si sepet yang tengah mengembleng idea dan kekuatan bagaimana hendak rampas tanah Melayu memenuhi hasrat hantu LKY dan tentunya LKS (sebelum dia mati).

      Sedar²lah orang melayu. Jangan sampai anak cucu kita menyalahkan mak bapak melayu yang dah la ekonomi, bangang pulak dalam politiking.....

      Lawan tetap lawan.... Jgn sampai di sepet naik dan pijak kurang Sume...

      Sokong tun bukan bermakna sokong PH, tapi sokonglah apa jua JALAN UNTUK PENYATUAN sebab tun tahu dia tak lama (kalau ikut hukum adat, umur camni dah nyanyuk, lemah lutut) TAPI ALLAH MASIH MENGIZINKAN TUN UNTUK SIHAT.

      Delete
    2. Tak payah tajam mata...semua depan mata...perlu celikkan sikit mata...ape kejayaan?...kencing merata...
      Jho lo pon tak boleh ditangkap..

      Bergantung dgn jepon yg nak cari ontong...

      Delete
    3. Kakikencing
      Yang ternyata kencing merata adalah najib. Laungan FITNAH ke atasnya dibalas sendiri oleh najib dgn ayat2 SAYA TAK TAHU, ADALAH TAK WARAS, ORG LAIN URUS AKAUN, dalam tak tahu boleh belanja beli brg kemas utk isteri tercinta dgn harga rm400 ribu ÷÷÷, dlm tak tahu, boleh belanja duit berjuta2, org kedah cakap kencing haring (hacing). Mainan ayat tak laksanakan manifesto hanya slogan puak2 yg suka air kencing najib sedangkan realitinya undi diberi pada PH untuk mengajar si kleptokrat tu bahawa kuasa rakyat lbh kuat dari kuasa dia semasa PM

      Delete
  4. Bagi aku simple, Bab urus negara, teruskanlah dengan segala perancangan..tentulah perancangan itu membawa maksud yang sangat baik..
    Samada gagal atau berjaya..

    Diberi tempoh 5 tahun tapi bangang sangat kalau Ada sesiapa yang menilai dalam tempoh sehari, seminggu, sebulan, setahun..

    Cuma nak Tanya, dalam tempoh setahun dua NI, dah berapa billion masuk akaun Mahathir? Dah berapa orang dia bunuh? Berapa banyak yg dia belanja melebihi pendapatan Dan kekayaannya? Berapa orang yg jujur kena pecat?

    Kalau dia Ada KEKURANGAN Dan kelemahan, itu biasa..normal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuma nak Tanya, dalam tempoh setahun dua NI, dah berapa billion masuk akaun Mahathir? Dah berapa orang dia bunuh? Berapa banyak yg dia belanja melebihi pendapatan Dan kekayaannya? Berapa orang yg jujur kena pecat?

      Mohon tambah 1 ja..

      Berapa orang buat SD atau laporan polis Tun seluk tangan dalam seluarnya untuk meraba anunya, atau Tun minta 'I want to fuck you' dan bila dijawab NO, Tun minta diblowjob dan bila ditolak Tun berkata 'come on la tut, just one fucking blowjob'.

      Kah kah kah...

      Membunuh dan menyamun tahap cakerawala memang satu kejahatan yang lebih besar daripada meliwat tetapi ia tidak menjadikan meliwat itu sebagai satu perkara yang baik dan tidak jahat. Meliwat itu tetap satu kejahatan.

      Delete
    2. Nak masuk mcm mana ekonomi merudum....tak reti tambah pendapatan negara...pengalaman 22 tahun tak berguna langsung..dah jual mcm2... Terbaru cukai netflix spotify dll iklan digital akan dikenakan...dah jatuh miskin...subsidi petrol dah tersasar....jho lo di biarkan bebas...

      Delete
    3. Cai dah pandai ckp jho low di biarkan bebas..hebat..nak tanya siapa yg angkat jho low sampai terkenal mcm tu?

      Delete
  5. Setuju KD bagai dikata
    Tun PM yang tahan nista
    'Diktator, korup juga si Renta'
    Takdir siapa masih di tahta?

    Satu2nya 'Diktator' tak kisah hinaan
    dua kali ditakdir memimpin kerajaan
    sudah tak kisah dengan cercaan
    yang maki hamun ada tujuan..!

    Macam sipandai si Blogger Kotak
    Hari2 Mahathir dihentak
    kita balas ntah mana diletak
    saya tempel sini KD..boleh tak?

    Oh God..listen to this Blogger
    He's so damned right, immensely clever
    so knowledgeable, a know all bugger
    a true gem of Malaysia..shining forever!

    Nobody rules better but him
    whatever Tun does, he grims
    always opposing even in his dreams
    so a free country..at your whims?

    Tun's uncapable, this Blogger is
    Kotak is politically known West to East
    a self proclaimed genious..pleaseeee
    but merely cheap..a packet of yeasts!

    Brader..please register as a candidate
    Next GE, parliament or state
    for sure you'll be given mandate
    all your 'working papers' will reinstate!

    Brother Kotak..go join politics
    when you become PM..susun cantik2
    negara pasti cemerlang with your attics
    walk your talk..you bising itik!

    Brother you said its a free country
    You can curse Tun and make it daily
    Twice Premier..Tun an extraordinary
    You're just fit..to be in a sari!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka yang gila kuasa bukan Tun M. Tun sudah dapat kuasa DUA KALI. Dia masih PM, nak kuasa apa lagi.....???
      Sebenarnya, yang gila kuasa itu adalah mereka yang mendesak Tun Mahadir letak jawatan. Merekalah yang tergila-gilakan kuasa nak jadi Perdana Menteri. Tun M sudah berusia 94 tahun. Dia tahu, masanya sudah terhad. Anytime, he will go. Syukur Alhamdullilah, dia tak terbaring pakai pampers. Allah mahu dia memilih yang terbaik untuk kita.
      Sokonglah dia. Bang Non bukanlah orangnya. Sudah lama bang Non jadi 'Penunggu'. Takat ini sajalah, kuasa dia. Terimalah Qadak dan Qadar ini. Dah berkali-kali mencuba, tetap gagal. Ini buktinya, Allah maha mengetahui.
      Tun tidak gila kuasa. Kalau dia jahat, Allah takkan beri dia peluang dua kali. Tun sedang menunggu dan mencari orang yang paling sesuai untuk menggantikannya. Dia sudah buat 2 kali kesilapan. Pertama kali, mendengar pandangan orang lain supaya melantik Tun Dol dan kemudiannya, memilih Najib kerana terhutang budi kpd bapanya dan merasa Najib layak. Mana dia tahu, Najib is henpack husband dan berakhir jadi KLEPT akibat nak memenuhi ketamakan bininya.
      Sekarang Tun berhati-hati. Tak mahu, tersalah pilih lagi. Janjinya kpd BangNon adalah janji orang terdesak. Tapi dia tahu, bang Non bukanlah pilihan sesuai. Ramai geng bang Non sudah sedar. Mereka lari meninggalkannya. Yang tinggal hanya, mereka yang berjuang untuk tembolok sendiri. Mereka bukan tak tahu SIAPA BANG NON. Anak dan bininya pun sudah meninggalkan dia. Buktinya, ada Nurul atau Wan Azizah bermatian mempertahankan dia, seperti dulu....????????

      Delete
  6. Pak Budin telah membuat kesimpulannya "Serahkanlah semula jawatan Perdana Menteri itu kepada PH.... ". Hehehe.. Pak Budin memiliki memori yang singkat. PH itu sendiri pun adalah diasaskan oleh Tun, jadi tidak timbul isu Tun perlu serahkan jawatan PM itu kepada PH kerana Tun sendiri adalah tonggak PH.

    Tun telah bertemu Bang Non semasa Bang Non di dalam tahanan dan bukan sebaliknya. Ini menjadikan Tun sebagai pengasas PH dan bukan Bang Non.

    Pak Budin juga telah menulis "Adalah memalukan dan macam muka tak malu jadinya jika jawatan Perdana Menteri mahu dibawa sekali oleh Bersatu untuk dikongsi dengan UMNO melalui penggabungan itu, sedangkan jawatan tersebut adalah milik PH dan dicatatkan kemenangan dalam PRU14 melalui simbol PKR."

    Kenapa Tun perlu malu PH menang dengan menggunakan simbol PKR? Simbol PKR itupun boleh wujud disebabkan lampu hijau yang diberikan oleh Tun kepada Bang Non dan penyokongnya yang mengasaskan PKR selepas dibuang daripada UMNO.

    Sekiranya Tun telah mengharamkan simbol PKR sebagaimana Jibby telah mengharamkan simbol PPBM, usahkan kata 2018, sejak 20 tahun sebelum itu pun Bang Non tak dapat gunakan simbol itu. Di atas jasa siapakah sebenarnya simbol PKR digunakan oleh PH pada PRU14.

    Bang Non yang sebenarnya muka tak malu, terhegeh-hegeh mahu menjadi PM selepas PH menang di atas pimpinan Tun, ketika Bang Non berada di dalam penjara dan demikian dia langsung tidak terlibat di dalam pertempuran PRU14.

    Nak tengok lagi fakta betapa Bang Non mempunyai muka tembok yang tak tahu malu bila terhegeh-hegeh mendesak Tun segera serahkan jawatan PM kepadanya?. Lihatlah sejarahnya:-

    1. Kalau tak kerana Tun telah membawa Bang Non masuk UMNO, Bang Non hanya menjadi setaraf Tukar Tiub sahaja hari ini.

    2. Kalau tak kerana Tun telah memberi tangga emas kepada Bang Non untuk naik pantas di dalam UMNO, Bang Non hanya setaraf Ibrahim Ali sahaja hari ini.

    3. Kalau tak kerana Tun telah memberikan kerusi-kerusi penting kementerian kepada Bang Non sehingga Bang Non menjadi TPM dan memiliki pengaruh ketika dia dipecat sebagai TPM, tiada sesiapa yang akan menjadi pengikutnya ketika dia melancarkan gerakan reformasi. Dia hanya akan menjadi setaraf Kadir Sheikh Fadzir sahaja hari ini.

    4. Sekiranya Tun tidak luluskan PKN dan kemudian membenarkankannya bergaung dengan PRM dan memakai nama PKR, Bang Non takkan menjadi Presiden PKR pada hari ini. Sebelum menjadi Presiden, perlu wujud organisasinya dulu.

    5. Kalau tak kerana Tun telah memohon pengampunan daripada YDPA, sudah tentu Bang Non langsung tidak akan dapat bertanding di PRK PD dan menjadi ahli parlimen.

    6. Kalau tak kerana Tun telah turun berkempen untuk Bang Non di PRK PD, maka berdasarkan laporan khas PKR sendiri pada masa itu, Bang Non akan tewas kerana undi Melayu tidak berpihak kepadanya. Orang-orang Melayu telah swing undi kepada Bang Non selepas Tun turun berkempen.

    (Bersambung)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau dgn pak budin sana jer dua2 habok pun tarak cuma bezanya pak budin bukan nujum mengarut mcm kau. Kihkihkih...

      Delete
    2. Bila tun nak serah panji2 hitam kpd imam mahdi sprti yg selalu kau gembar gemborkan selama ni? Dulu kau kata feb 2019, ni dah tahun 2020, pospone lgi ke?. Kikiki

      Delete
    3. Maaf JD.

      Jangan terlalu berkalau sangat. Tak berapa elok ungkit mengungkit ni. Tumpu dan usaha untuk yang mendatang saja... ingatan untuk diri saya juga

      Delete
  7. (Sambungan)

    Tun sebagai pejuang kebenaran telah melakukan perkara yang betul di dalam setiap tindakannya bersama dan ke atas Bang Non.

    1. Tun telah melakukan perkara yang betul ketika membawa Bang Non masuk UMNO dan memberikan tangga untuk Bang Non memanjatnya.

    2. Tun telah melakukan perkara yang betul apabila memecat Bang Non daripada UMNO dan kemudian membiarkan rule of law mengadili dan menghukum Bang Non.

    3. Tun telah melakukan perkara yang betul apabila dia bersekutu dengan Bang Non si peliwat tegar ini untuk menjatuhkan Najib, si penyangak yang kejahatannya jauh lebih besar daripada kejahatan seorang peliwat.

    4. Tun sedang melakukan perkara yang betul apabila tidak tunduk kepada desakan dan serangan Bang Non dan konco-konconya untuk ia meletakkan jawatan dan menyerahkannya kepada Bang Non.

    Tun tidak perlu berkonspirasi dengan sesiapa pun. Dia hanya perlu melakukan perkara yang betul dalam setiap keadaan dan dengan izin Allah dia akan kekal muncul pemenang walau siapapun lawannya.

    Kalau Jibby yang sedang menjadi PM pun boleh ditumbangkan oleh Tun, apa sangatlah Bang Non yang pengaruhnya di dalam PKR sendiri pun telah jatuh merudum dengan teruk.

    Bila Bang Non nak ada keberanian melanggar untuk BRING IT ON ni? Sembang berdegar-degar dah lama, haram takdak keberanian apa pun. Kikikiki..

    Kepada sahabat2 pro-Tun, kita jalan terus bersama Tun di tahun 2020 ini sehinggalah saat gemilang kemenangan mutlak ke atas kebathilan itu semuanya, in shaa Allah.

    Que sera sera; W2020M.

    Wallahu a'lam

    ReplyDelete
  8. Berani kaa Tun Mahathir bergabong dgn umno?...ini hanye idea segelintir orang yg mimpikan yg indah2...Tun Mahathir sendiri sudah kira kecelakaan yg akan menimpa dirinye jika bergabong dgn umno..

    Tun Mahathir tidak mampu mendapat sokongan yg besar dari orang melayu...

    Tak cukup korum untuk kekal PM...masih perlukan payong...hihihihi..

    ReplyDelete
  9. Rakyat (pengundi ) mahukan apa pemimpin yg di pilih lakukan utk menyelesaikan isu yg rakyat teramai hadapi ..sebaiknya pemimpin yg di angkat ada lah yg dpt merasa kesusahan rakyat biasa yg memerlukan ..aamiin

    ReplyDelete