Sunday, December 29, 2019

MELAYU PERLU TUNJUK KASAR, SAMSENG DAN BIADAB SEBAGAI AMARAN KEPADA PIHAK PELAMPAU???

Enough, membiarkan kepala dipijak orang.

http://dialograkyat.blogspot.com/2019/12/himpunan-lagi-besar-dari-icerd.html

12 comments:

  1. Baru nak terasa ke Mr KD? Ingatkan teloq melayu hang dah kecut sebab asyik pikiaq duit berkepoq je sampai terlupa tentang nasib anak dan cucu satu waktu nanti?

    Hang pun bukan selamanya muda dan banyak duit sebab hang tak tau untung nasib duit hang nanti. Anything keng hepeng.

    Tuhan hang kalau nak cakap nak bagi hang miskin sekelip mata, senang je dia bagi hang miskin contohnya bagi sakit kronik. Duit hang berkepok pun boleh habis membayar sakit hang. Belum lagi anak bini lari malam sebab hang bukan orang senang lagi.

    Jadik nasihat aku, berhati²lah bila cakap pasai orang miskin dalam tulisan hang, sebab bukan sumer manusia tuhan hang bagi mereka cerdik cari duit sebab memang Allah ciptakan manusia ada kaya ada miskin ada tujuan bersebabnya.

    Ingat mr kd, bila sistem kewangan secara elektronik diperkenalkan sepenuh nya 1 dunia, itu lah tanda²nya bukan hang kawal duit hang lagi, tapi sistem dan orang belakang sistem yg kontrol duit hang.
    Jadik aku takut hang panik nanti bila sistem MENGOSONGKAN AKAUN hang untuk buat hang jadik Zombie. Dibagi wabak menjajau dan hilang arah bila tidak duit.
    INILAH WABAK YANG DORANG AKAN CIPTA UNTUK BUAT KITA GILA!

    Nasihat aku kat hang dan pembaca hang, belilah emas 999 dalam bentuk koin @ bar dan simpan sungguh² sebab benda ni akan selamatkan hang anak beranak.

    Dalam blog pariajalanan ada sebut sikit fasal ni baru² ni... Rasanya dia menulis sebab dia ada instinct kot fasai sesuatu.

    Masa TDM cakap pasai abu Chin peng hang bukan main sokong dia tapi hang ni kdg² byk tulis, byk campoq orang tapi hang takde special instinct boleh membaca perkara yang akan terjadi pada masa depan berdasarkan benda² yg terhidang depan mata hang hari²

    Ingat KD, komunis dan DAP boleh sabaq 62:tahun hendak jatuhkan BN (iaitu UMNO @ orang melayu) jadik apa sangat contohnya tunggu 5 tahun TDM ke lubang kubuq... Celah gigi je. Game dorang terus berjalan cam dirancang tapi cina kapiaq mana tau kalau kita cakap ALLAH JUGA SEDANG MERANCANG sebab cina tu pun sebenaqnya sedar ada sekelompok orang melayu juga sedang bermain game plan dgn dorang tu.... Tapi Dorang ni kan spesis zionis jugak. Yowtai tetap yowtai. Tetap nak lawan melayu.....

    Hang mungkin terlupa, cina dong Zhong n orang cina pernah bantu TDM masa krisis politik pemecatan anuaq & TDM menang PRU masa tu dgn bantuan full support undi cina. Jadik termakan budilah...
    Sebab tu dong Zhong besaq kepala s hak tu sampai la ni... Kata orang tua, tengah tuai sungguh². Banyak rezki Noo... Jgn tolak.

    BEGITULAH PADAH NYA KEPADA ORANG MELAYU APABILA PEMIMPIN MEREKA MENJUAL HARGA DIRI DAN KESELAMATAN ORANG MELAYU DEMI MENGGIGIT KUASANYA & ORANG MELAYU BERSORAK² MENANG SEKAMPUNG (SEJEMPUT) TAPI SEMUA TERGADAI!

    Sekian untuk hang dan pembaca yang mau berpikir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang baru kempen nak beli emas????

      Lambat benar..

      Delete
    2. Kalau hang kempen pada abang tiri hang lama dulu, tak perlu lah dia rompak duit rakyat dan akibatnya hilang kuasa, tersungkoq

      Delete
    3. Takbur sungguh hang memperlekeh orang lain.. macamlah hang ada emas sorang.. hahaha... Spesis sombong

      Delete
    4. Awat la hang ni ketegaq gila mr kd oiii. Bila org bg nasihat, ambik la maklum, bukan hang libas balik siap petik nama org lain. Nasihat ni berguna bg aku dan hang. Hati biar putih, jgn rasa ph tengah berkuasa, semua yg tak selari dgn hang, hang boleh abai. Roda tu berpusing habaq hang.

      Delete
    5. Dulu pun aku dah aku dah nasihat jangan makan dedak ada hampa ikut nasihat

      Dah nasihat berundur, ketegaq, la masuk parit..turun naik mahkamah

      Delete
    6. Kah×3 cermin kat rumah tak cukup besar la kd.

      Delete
    7. UNTUK MAKLUMAN PEMBOHONGAN SI LAHANAT....!!

      Kejora,
      Kau masih denial syndrome yer konon PANTAToon kamu ada trademark, konon kau aku fitnah.
      YANG DI BAWAH INI , APA KEJADAHNYA, HAAAAAAA….??

      Anonymous 15 December 2019 at 20:24
      Bila kenang Tg Piai 16 Nov, Kejora ini nk trgelak
      YA BEDA BEDOO..srupa anjing Suman mnyalak
      Tpi parti PH..25K pnduduk Tg Piai benci & tolak
      Petanda kekalahan PH di PRU-15 tak dpt dielak
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Anonymous 15 December 2019 at 20:25
      Tg Piai 16 Nov menggamit knangan sgt syahdu
      Sbb, BN telah mndpt mjoriti 15 ribu yg sgt padu
      Yg syok skali tu, tngok prangai, si Suman Hindu
      Kemain lahabau tu bersorak, YA BEDA BEDOO!!
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Konon kau juga sebelumnya berTONGGENG PANTAToon,

      “Sdg..ke blog Life of Anie tu aku lngsung tk prnh”.

      Sumpah..sumpah..
      sumpit..sumpit..
      aku tak pernah. Hanya aku saja yg mampu TONGGENG PANTAToom, tau.
      Sumpah..sumpah..
      sumpah..sumpah…!!

      He he he he
      Hi hi hi hi
      Ho ho ho ho
      Ha ha ha ha

      ps:
      Dipetik dari Blog Life of Annie
      Keluaran: Friday, 13 December 2019
      Topik: More interesting and pressing things than politics

      Delete
    8. So, hang target nk masuk parit paska pru15? Lepas tu pi iring pak menakan hang naik turun mahkamah. Takat lama mana hang mampu kd ooii! Lepas 4-5 kali iring pak menakan hang, hangpun boring, masuk parit balik. Sombong mcm ph tak boleh kalah.

      Delete
  2. Adoiii melayu ni. Himpun jer tau, slps penat Himpun g shopping komplek, tgk wayang, g brcuti dn sbgainyer. Tokey2 suma tu melayu kot.
    Camni nk suruh cina takut?? Cakap jer berdegar2 melayu ni. Bila bab duit, hiburan otak trus kt lutut.
    LG bab nk bagun kn ekonomi sndri lagi ke laut la jwbnyer
    Mulut pong pang2 mrh cina tp ngadap muka cina gak cari rezeki.
    Sudah2 la ckp byk wahai bangsa melayu....

    ReplyDelete
  3. Some componemt of ph are just willing to compromise on certain issue that affected malay.
    Mark my word. They wilo not be in govt after nest ge. Silent liberal majority that vote ph last election will not vote ph. Btw AI factor is not a factor. 2X5

    ReplyDelete
    Replies
    1. Max Factor orang dah tak pakai. Sapa nak mark cakap seorang pembohong & pengecut.

      Sumpah..sumpah..sumpit..sumpit..

      “Sdg..ke blog Life of Anie tu aku lngsung tk prnh”.
      "Blog Kluangman mana I pernah singgah".

      Sumpah..sumpah..sumpit..sumpit..
      Sumpah..sumpah..sumpah..sumpah...!!

      Is your Sumpah Laknat from a Lahanat like you can be construed to be trust worthy and true, hmmmmmm......??

      Goodness Lord.....!!

      He he he he
      Hi hi hi hi
      Ho ho hi ho
      Ho ha ha ha

      Delete