Tuesday, December 3, 2019

NASIHAT YANG BAIK KEPADA AZMIN DAN ANWAR...

Anwar vs Azmin: Both will lose: And if, in the unlikely event that PH collapses as a result of the political wayang kulit, the voter who voted for a New Malaysia will be the ultimate loser.

3 comments:

 1. Situasi sebegini biasanya campurtangan orang seperti Tun boleh membantu tetapi better not.

  Biar mereka selesaikan sendiri samada baik atau buruk kerana campurtangan Tun akan diperguna semula memperlekeh Tun dari pihak yg kalah atau rugi.

  Akan Ada tikam belakang Dan serangan dari MUSUH YG sedia Ada.

  ReplyDelete
 2. Satu ja nak kabo, nak nasihat, dan nak beri peringatan kepada semua orang, bukan setakat kepada Anwar ataupun Azmin ja. Ini nasihat percuma yang diberikan tanpa sebarang bayaran mahupun diberikan kerana mengharapkan apa-apa bayaran daripada Tun, daripada kerajaan PH, ataupun daripada parti PPBM.

  Tun Mahathir adalah Pemuda Bani Tamim @ Pembawa Panji Hitam yang telah dikhabarkan. Di dalam nubuwwah, Pasukan Panji Hitam telah dikhabarkan sebagai satu pasukan yang bukan sahaja tidak pernah tewas kepada mana-mana pasukan yang lain, bahkan apabila mereka melalui pertempuran mereka yang terakhir, iaitulah Pertempuran Klimaks aka Perang Besar Akhir Zaman, mereka akan menang mutlak menewaskan kesemua lawan-lawan mereka yang bersekutu.

  Mahu berada di kalangan golongan yang menang apabila tempoh permainan itu telah tamat? Kekallah berada bersama-sama Tun Mahathir sehingga ke akhirnya kerana apabila tempoh permainan itu telah tamat, pasukan Tun yang akan muncul sebagai 'Golongan Yang Menang'.

  Mahu mendustakan, memperolok-olokkan ataupun membenci perkongsian ini, silakan. Asal kelak jangan cakap tiada sesiapa yang telah memberi nasihat dan peringatan ini.

  Que sera sera; W2020M.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Sdr John Doe

   Alhamdulillah jika Tun akhirnya akan dikenali sebagai Pemuda Bani Tamim yang akan membuka jalan bagi Imam Mahdi menyempurnakan kelangsongan Akhir Zaman.

   Pada awalnya memang ada kemungkinan besar Tun adalah bakal menyandabg gelaran Pemuda Bani Tamim yang dinanti nantikan. Ini berdasarkan bahawa beliau adalah seorang daripada mereka yang dipercayai oleh Pemegang Amanah Harta Nusantara (Harta Islam) unntuk menntadbir kegunaan harta tersebut oleh negara negara dunia termasuk Malaysia.

   Pada tempoh pemerentahan PM-6 harta tersebut telah seleweng dengan dahsyatnya. Pemegang Amanah tersebut telah memindahkan harta tersebut kepada Pemegang Amanah Baru dan memansuhkan semua perjanjian lama berkaitan dengan pentadbir dan pengguna (negara negara pengguna). Pemegang Amanah Baru akan membuat perjanjian baru dengan 74 buah negara negara pengguna pula.

   Oleh kerana penyelengan ke atas harta tersebut telah dilakukan oleh Pemerentahan PM-6 maka Pemegang Amanah Baru telah bekukan semua penggunaan harta tersebut dan meminta semua harta yang dipinjam dan diseleweng termasuk faedah dikembalikan.

   Apa yang jadi masalah kepada Tun adalah sebelum beliau memenangi Jawatan PM-7 (kali kedua) beliau mengandaikan pentadbiran harta tersebut masih di bawah nama beliau.Malangnya sudah dibatalkan. Disinilah Tun terjepit. Sumber kewangan dari harta tersebut tidak dapat diperopehi. Negara menghadapi kekeringan dana untuk mengurus nagara. Masalah sama dihadapi oleh 74 buah negara negara yang sebelum ini menikmati penggunaan sumber dari harta tersebut.

   Sekarang kita harapkan Tun yang banyak pengalaman memerentah negara dapat mengatasi masalah hutang negara yang banyak untuk dijelaskan. Selagi Malaysia tidak mahu membayar balik duit telah diseleweng maka selagi itu penggunaan harta tersebut dibekukan.Apa yang dikhuatirkan adalah kemarahan negara negara dunia yang juga mangalami kesusahan disebabkan oleh Malaysia yang gagal bayar balik harta yang telah diseleweng dan dipinjam.

   Untuk rujukan terkaitnya negara negara luar sila rujuk pautan berikut;

   http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-they-are-all-watching-you-malaysia/

   http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-malaysian-dead-man-walking-caper-part-2/

   Ya Allah selamatkan Malaysia dari ancaman negara luar yang terkesan kerana perbuatan mencuri harta rakyat sendiri. Semoga Tun dapat atasi kemelut yang maha besar ini. Peganglah kepada tali Allah dan bernazar pada Tuhan Yang Maha Esa. Kalau dah buat salah akui kesalahan, taubat dan usaha jangan buat lagi dan bersungguh membayar balik apa yang telah diseleweng. Allah Maha Pengampun.In sya Allah.

   Kes ini sudah sampai ke ICJ. Jangan main janji-janji tak tunaikan. Balasan Allah mungkin akan menyebabkan Negara yang marah angkara kejahatan negara menyebabkan mereka terlibat sama menyerang negara

   Mohom Allah jauhkan segala malapetaka.

   Allahu'alam. Maaf.

   Delete