Monday, January 20, 2020

10 PRK LAGI PUN BELUM TENTU MENUKAR KERAJAAN SEKARANG

Terkini: ibu pejabat BERSATU sahkan terima borang permohonan ahli dari Zuraida yang dihantar oleh seseorang yang tidak dikenali..


Sokongan kepada Najib hanya bersifat sementara,  sementara mahkamah belum jatuhkan hukuman...

10 kali menang PRK lagi pun belum tentu mengubah kedudukan kerajaan sekarang.

PH hanya perlu menang sekali sahaja di mana² PRK untuk membisukan pembangkang

Desakan penyokong Anwar supaya segerakan peralihan kuasa sekadar mewakili golongan yang kecewa kerana tiada jawatan dan tempat..

Zuraidah akan lebih bernasib baik dari Hishamuddin..

Anwar sendiri akan letih dengan kes Yusuf Rawther yang menghantuinya.

Tun boleh terus memajukan negara.


#selepas siasatan didapati borang itu palsu.


9 comments:

  1. ye la KD tak ade dlm doonia PM yg di lantik kata saya akan mundurkan negara yg saya..."ari ini jadi PM esok saya mundurkan negara" .. gila la namernya...

    tapi hakikatnya suma harta negara nak dijualnya klu bole tulur lam seluar pun klu bole nak dijualnya...

    alahaiiii..!!

    ReplyDelete
  2. apalah kau KD...nak sedapkan hati ke??

    PH akan tumbang percayalah.....kenapa susah sgt nak menerima hakikat...

    Kamu rasa Najib boleh masuk penjara ke??...Kalau Hakim berpegang kepada prinsip keadilan, Insya Allah Najib akan lepas...

    Ada 2 proses rayuan...mahkahmah rayuan dan mahkah persekutuan....rasanya ambil bertahun tahun jugak....masa tu samada atok dah tak ada, PH dah ditanam, dan BN kembali memerintah...

    ReplyDelete
  3. Cerita najib suci NI aku dah Dengar sebelum pru14 tetapi lingkup akhirnya ..

    Tak perlulah tunggu hukuman dunia...ulang alik mahkamah pun dah cukup satu bentuk hukuman..

    Meroyan lepas hilang jawatan Dan kuasa pun satu bentuk hukuman..

    Bohong berkali Kali, Tak kenal jho low tiba² selalu datang rumah adalah raja munafik

    ReplyDelete
  4. Shukri ada beritahu hanya 3 menteri yang berani bersuara dinamakan

    TSMY
    SA
    HH

    Yang lain termasuk KJ yang hanya berani setelah jatuh tersungkur baru keluar statement "...nobody dare to bell the cat..." gaya macam tuh ler. 100 juta kes dibawah KBS yang lesap sewaktu KJ menteri...terus tidak kedengaran...

    Shukri menyambung ada bawa hal 1MDB ke MRR - Majlis Raja Raja bukan sekali tapi READ THIS 2, DUA KALI tapi hampeh....

    Deklarasi rakyat juga di bawa ke MRR dengan tanda tangan rakyat....

    What is the ramification here? Rakyat dan melayu-muslim semesti bangun dari takuk sedia ada....

    Apa nak diharap pada AI yang kelihatan gopoh dan tidak ada sekutik kepandaian dan idea bernas melainkan "...PH needs more effective ways to bring back the rakyats' trust..." tiada usul apa itu 'effective' hanya statements malah mungkin bergulamang sekali lagi dalam kes Yusuf Rawther waimah kes sivil....

    Kepada siapa boleh diharapkan Malaysia-Melayu-Muslim-Rakyat untuk terus maju andai pak menteri, MRR tidak boleh pakai???

    Dari jauh kami hanya boleh menyuntik tindakan dan semangat berserta sedikit usaha cara kami....hanya kepada ALLAH kami berserah.

    ReplyDelete
  5. 2 thinga to happen after Zuraida's fallout with PKR.

    1. Azmin's move would trigger exodus of pkr MPs out of the party.

    2. TDM will hand over PH chairmanship to Anwar and form a new coalition minus Anwar's PKR MPs and majorith of DAP MPs.

    The result would be Anwar remains PM in Waiting for life

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikom wabarakatuh. Suka saya nak menyelit dalam komen saudara Anonymoud Jan 20,2020 9:35:00

    (Shukri ada beritahu hanya 3 menteri yang berani bersuara dinamakan

    TSMY
    SA
    HH

    Yang lain termasuk KJ yang hanya berani setelah jatuh tersungkur baru keluar statement "...nobody dare to bell the cat..." gaya macam tuh ler. 100 juta kes dibawah KBS yang lesap sewaktu KJ menteri...terus tidak kedengaran...

    Shukri menyambung ada bawa hal 1MDB ke MRR - Majlis Raja Raja bukan sekali tapi READ THIS 2, DUA KALI tapi hampeh....

    Deklarasi rakyat juga di bawa ke MRR dengan tanda tangan rakyat....

    What is the ramification here? Rakyat dan melayu-muslim semesti bangun dari takuk sedia ada....

    Apa nak diharap pada AI yang kelihatan gopoh dan tidak ada sekutik kepandaian dan idea bernas melainkan "...PH needs more effective ways to bring back the rakyats' trust..." tiada usul apa itu 'effective' hanya statements malah mungkin bergulamang sekali lagi dalam kes Yusuf Rawther waimah kes sivil....)
    ------------------------------
    Ya.. takkan Syukri cakap bohong. Penyelewengan yang dilakukan adalah bersifat global. Kalau tidak benar sudah tentu Syukri lama dah kena cekup dan tuduhan menderhaka kepada raja-raja dijatuhkan ke atasnya.

    Kes jenayah yang dilakukan olah DS Najib yang dibantu oleh Ahmad Zahid Hamidi (serta disekongkoli oleh bank bank luar dan dalam negeri) adalah bersifat global. Ìa berkisar dengan penggunaan Global Account seorang hamba Allah bernama Ablen Hamid (AI) seperti yang dilapor oleh Neil Keenan.

    Baca di capaian berikut:

    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-what-goes-up-must-come-down/

    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-they-are-all-watching-you-malaysia/

    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-malaysian-dead-man-walking-caper-part-2/

    Fund milik AI ini disimpan dan diurus oleh beberapa bank besar di dunia. Satu daripada bank tersebut adalah Union Bank of Switzerland (UBS). Fund ini dibenar oleh pemilik untuk dipinjam oleh negara negara yang memerlukan sebagai Trust Fund. Trust Fund atas nama pemilik ini akan disimpan di Bank Pusat negara negara berkenaan. Negara peminjam diwajibkan membayar faedah yang ditetapkan pada setiap tempoh yang ditetapkan. Ada 74 buah negara termasuk Malaysia yang terlibat meminjam dan menyimpan Trust Fund ini di Bank Pusat (Bank Negara Malaysia bagi Malaysia) negara masing-masing. Senarai negara peminjam adalah seperti berikut:-

    List negara negara yg guna account 1 di ubs :
    1.France ,2.Switzerland, 3.Korea,
    4.Canada, 5.Brazil, 6.Norway,
    7.Bangladesh, 8.Morocco, 9.Belgium
    10.India, 11.Romania, 12.Kuwait,
    13.Colombia, 14.Nepal, 15.Germany,
    16.Malaysia, 17.Hungary, 18.Sudan,
    19.Zimbabwe, 20.Usa, 21.Sweden,
    22.Thailand, 23.Venezula, 24.Czech republic
    25.Vietnam, 26.Uk, 27.Jordan,
    28.Kenya, 29.Austaralia, 30.Greece,
    31.Chile, 32.Ethiopia, 33.Iceland,
    34.Malawi, 35.Azerbaijan, 36.Turkey,
    37.Mexico,38.Khazaztan, 39.Luxembourg,
    40.Qatar, 41.Brunei, 42.China,
    43.Paraguay, 44.Poland, 45.Netherlands
    46.Solvenia, 47.Tunisia, 48.Argentina
    49.Ukraine, 50.Denmark, 51.Yemen
    52.Africa, 53.Spain, 54.Singapore
    55.Bulgaria, 56.Portugal, 57.Russia
    58.Sri lanka, 59.Tango, 60.Peru
    61.Negeria, 62.Combodia
    63.New Zealand, 64.Lebanon, 65.Arab Saudi
    66.Croatia, 67.Philipines, 68.Myanmar
    69.Timor leste, 70.Algeria, 71.Maldives
    72.Somalia, 73.Egypt, 74.Indonesia

    (Bersambung)

    ReplyDelete
  7. (Sambung)
    Penyelewengan yang amat jahat sekali ke atas Fund tersebut telah diketahui oleh pemilik, AI,semasa Menteri Kewangan II (zaman DS Najib) bawa surat mati dan wasiat palsu AI ke UBS menuntut bagi pihak Kerajaan Malaysia semua Fund AI yang disimpan di bank tersebut. Pada masa yang sama itu semua Trust Fund AI di Malaysia telah dikeluarkan dan di ambil atas nama individu dan negara oleh DS Najib.

    Akibatnya AI telah bekukan (membatalkan semua perjanjian peminjaman) Fund tersebut yang ada luar negara. Kesannya amat besar. Ekonomi negara luar terbabit turut terjejas kerana sumber kewangan mereka sama terputus/tersekat. Bukan sahaja itu, AI juga turut meminta balik semua Fund yang dipinjam, wang selewengan berserta faedah (selama ini banyak negara gagal mebayar) dikembalikan.Selagi tidak dikembalikan semuanya perjanjian pinjaman baru tidak akan dilakukan.

    Mula-mula kes ini dibawa oleh DOJ. Mamadangkan penyelewengan juga melibatkan banyak negara lain maka kes ini dipindahkan kepada International Court of Justice (ICJ) di Hague.

    Urusan penyelesaian pertama akan dilakukan, oleh kerana AI adalah rakyat Malaysia,adalah dengan Malaysia. Malaysia minta ICJ untuk buat penyelesain di Mahkamah Malaysia. Malangnya Malaysia melambnat-lambatkan penyelesaian.

    Tun sekarang (walau pun telah di maklumkan oleh AI sebelum berjaya menumbangkan Kerajaan DSNajib) bertungkus lumus untuk mencari formula penyelesaian atas perkara ini. Malangnya Trust Fund yang disimpan di Bank Negara telah lesap. Kes amat berat. Mengikut semakan ICJ selewengan yang dilakukan ini adalah bertujuan untuk merampas seluruh harta AI dan dengan licik DS Najib telah melibatkan hampir semua raja-raja dan disandarkan kepada negara. Inilah sebenarbenar masalah yang sedang hendak rungkai oleh Tun Mahathir. Tak tahulah samaada berjaya atau tidak. Sementara itu negara-negara luar turut sama menghadapi masalah ditimbulkan oleh DSNajib menekan Malaysia supaya selesaikan masalah ini. Itulah sebabnya banyak megara yang menjauhkan urusan mereka dengan Malaysia.

    Adalah baik kita semua mohon pada Allah supaya diberi petunjuk kepada Tun akan kaedah yang selamat bagi negara, raja-raja dan rakyat jelata dari mudarat yang tiba. Hutang selewengan sebenar yang dilakukan adalah amat besar. Kalau tak dapat di selesaikan negara jadi taruhan. Seperti dalam cerita seloka Pak Pandir. DSNajib menang sorak tapi negara tergadai. Minta dijauhkan Allah. Walaubagaimana pun kita berserah pada Allah akan takdir akhir zaman.

    Allahu'alam. Maaf kalau ada salah khilap.

    ReplyDelete
  8. Pembetulan komen Haldeli

    Pemilik Fund adslah Ablen Ibram Hamid rengkasnya AIH bukan AI. Dikhuatiri kalau guns AI akan diertikan ramai sebagai Anwar Ibrahim

    Harap maklum

    ReplyDelete