Thursday, January 2, 2020

MENYATAKAN PENDIRIAN

Aku sokong Tun selagi dia Tak curi duit rakyat, korup tetapi kurang minat dengan BERSATU..

Aku sokong umno tetapi kurang minat dengan ramai pemimpin korupnya...

Aku sokong PAS dan pemimpin PAS bergantung kepada isu selagi mereka sokong Tun..

Sokong AMANAH secara amnya, status pending pada PKR..

DAP, MCA, MIC hanya sesuai hidup di kutub utara, hidup dengan anjing laut.

Di Kelantan, membuktikan Melayu Islam serba boleh untuk membina Negeri Dan Negara Tanpa kaum lain, walaupun mundur sedikit tetapi pembangunan secara Islamnya lebih terjaga Dan perlu diperbaiki.

MALANG mereka tidak mempunyai pemimpin seperti Tun, mereka mengambil pendekatan menentang hanya sekadar perbezaan pendapat.
Pemimpin bangsawan seperti KU li tidak turun padang,  hanya play safe untuk diri sendiri.

Merasa lebih Islam dari orang lain adalah satu penyakit.
Mengambil tugas Allah, menjatuhkan hukum pada yang berbeza pendapat adalah jahiliyah.

2020..semoga Melayu ku lebih maju Tanpa subsidi, Mula berdiri sama tinggi..

16 comments:

 1. Sdr KD dan sahabat2 semua.

  Saya telah menyokong Tun di dalam kesemua pertempuran yang dia ketuai sepanjang hidup saya kerana saya melihat dia sentiasa melakukan perkara yang betul.

  Saya telah menyokong Tun ketika dia dicabar oleh Tengku Razaleigh kerana saya melihat dia pemimpin yang lebih baik berbanding Ku Li.

  Saya telah menyokong Tun ketika dia berselisih dengan Tun Musa kerana saya melihat Tun Musa bukan pemimpin yang baik untuk bangsa Melayu.

  Saya telah menyokong Tun ketika berlaku peristiwa Memali kerana saya melihat para pemberontak itu yang telah melakukan perkara yang salah, membunuh anggota keselamatan tanpa hak disebabkan takfir.

  Saya telah menyokong Tun ketika berlakunya krisis kehakiman negara berikutan penamatan khidmat Ketua Hakim Negara akibat sikap Ketua Hakim itu sendiri yang tidak tahu menghormati YDPA.

  Saya telah menyokong Tun apabila dia bertindak ke atas Al-Arqam untuk mengelakkan lebih ramai mangsa tertipu dengan dakwaan-dakwaan pemimpin mereka bahawa dia adalah Pembawa Panji Hitam akhir zaman.

  Saya telah menyokong Tun apabila dia bertembung dengan Majlis Raja-raja sebanyak dua kali untuk meminda perlembagaan bagi membuang sifat veto kuasa YDPA dan menghilangkan imuniti mereka tetapi di dalam masa yang sama mengekalkan prestij mereka sebagai Raja-raja.

  Saya telah menyokong Tun ketika dia menghadapi gerakan reformasi bekas timbalannya yang mahu menjatuhkan kerajaan melalui jalanraya bukan disebabkan kezaliman kerajaan tetapi disebabkan pelancar gerakan itu terpalit dengan isu dan jenayah peribadi yang tiada kaitan dengan pentadbiran negara.

  Ketika itu saya bukan pun ahli UMNO tetapi apabila melihat UMNO ditekan oleh gerakan ini, maka saya telah mendaftarkan diri sebagai ahli UMNO sbg tanda saya menyokong Tun.

  Saya telah menyokong Tun apabila dia menghadapi tentangan 3 serangkai yang menggelar diri mereka 'Kepimpinan Ulamak' yang menuduh Tun dengan berbagai-bagai tuduhan jahat, kerana saya melihat mereka ini tidak lebih hanya penunggang agama yang menjual nama agama untuk mencari keuntungan dunia.

  Apabila Tun melancarkan kempen menurunkan Tun Dolah daripada kerusi PM, saya telah menyokong Tun kerana melihat Tun Dolah langsung tidak mempunyai wibawa untuk menjadi PM dan sedang membawa negara ke arah kehancuran.

  Saya telah menyokong Tun apabila dia melancarkan gerakan mahu menurunkan Najib, dan apabila dia tidak berjaya menurunkan Najib melalui UMNO, dia telah mengasaskan PPBM dan saya telah menyokongnya.

  Sebagai tanda sokongan kepada Tun saya telah mendaftarkan diri sebagai ahli parti ini. Saya kekal di dalam parti ini walaupun saya tidak pernah pun dijemput ke mesyuaratnya. Itu tidak mengapa kerana sebagaimana saya telah mendaftarkan diri sebagai ahli UMNO ketika berlakunya gerakan reformasi untuk menjatuhkan kerajaan yang baik sebagai menujukan sokongan kepada Tun, demikian jugalah saya telah mendaftarkan diri sebagai ahli PPBM ketika berlakunya gerakan menjatuhkan kerajaan yang jahat, juga sebagai tanda sokongan kepada Tun.

  (Bersambung)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nujum mengaraut memang tak patut pun dijemput...kikiki..

   Delete
  2. Saudara john doe, adakah saudara menyokong tun ketika mana beliau 'menasihatkan' menteri pendidikan mazlee malik meletak jawatan? Adakah perbuatan mazlee malik 'mengusik' bestari.net kepunyaan ytl dianggap sebagai sesuatu yg salah sehingga patut meletak jawatan? Adakah 'melanggar' kroni tun mahathir itu suatu kesalahan besar hingga terpaksa memulangkan jawatan menteri kepada perdana menteri? Soalan² ini bukan apa sgt, just nk minta kepastian dpd seorang penyokong setia tun mahathir. Adakah kesetiaan itu mampu menghadam suatu kebatilan?

   Delete
 2. (Sambungan)

  Seperti sdr KD, saya juga hanya bermula sbg seorang yang hanya akan kekal menyokong Tun selagi dia tidak mencuri atau melakukan khianat di dalam jawatannya.

  Perbezaan sdr KD dgn saya hanyalah kepada keyakinan. Selepas 40 tahun hidup dan melihat bagaimana ikhlas dan gigihnya Tun di dalam perjuangan demi anak bangsa, agama, negara dan manusiawi, saya telah berkeyakinan penuh bahawa Tun adalah pejuang kebenaran yang tidak mungkin akan berlaku khianat.

  20 tahun dahulu ketika belajar di universiti saya telah membuat kajian di luar silibus pengajian dan peperiksaan untuk mendapat jawapan tentang 'akhir zaman'.

  Selepas saya menamatkan pengajian, saya telah membuat satu penemuan yang membingungkan saya, iaitulah bahawa Pemuda Tamim @ Pembawa Panji Hitam yang disebut di dalam nubuwwah pasti seorang berbangsa Melayu warga Malaysia. Walaubagaimanapun saya langsung tidak mempunyai idea siapakah orangnya.

  2 tahun yang lampau apabila Tun mengasaskan PPBM, mengasaskan gabungan PH dan dinamakan sebagai bakal PM sekiranya PH menang, maka segala persoalan saya selama 18 tahun akhirnya terjawab. Tun Mahathir adalah orangnya.

  Saya telah berkongsi penemuan saya ini di alam maya (paling banyak di sini dan terima kasih sdr KD untuk itu) tanpa sebarang ganjaran mahupun tawaran ganjaran daripada Tun, PPBM, PH atau sesiapa sahaja.

  Saya sudah beberapa kali memberitahu bahawa di dalam dunia sebenar selain saya, hanya isteri saya sahaja manusia lain yang mengetahui siapa John Doe. Bagaimana untuk menuntut ganjaran sekiranya identiti saya pun tidak diketahui?

  Ketika berumur 8 atau 9 tahun saya telah menonton satu drama bertajuk 'wali' hasil ilham Tun dan sampai umur dewasa, mesej di dalam drama tersebut melekat di dalam otak saya.

  Ketika berumur 10 tahun saya telah membaca buku karya Tun 'Mengahadapi Cabaran' dan ideanya melekat di dalam kepala saya.

  Ketika berumur sekitar 20 tahun saya telah mendengar, membaca dan menghayati sajak 'Perjuangan Yang Belum selesai' sehingga saya menghafalnya.

  Ketika berumur 40 tahun saya telah mendapat jawapan bahawa Tun Mahathir adalah Pemuda Tamim @ Pembawa Panji Hitam dan telah kongsikannya di alam maya. Syukur Alhamdulillah apabila saya melihat ke belakang saya mendapati diri saya telah menyokong Tun di dalam kesemua pertempuran yang diketuainya, dan demikian saya telah membuat pilihan yang betul di dalam setiap keadaan.

  Kini saya telah melepasi umur 40 tahun dan telah benar-benar memahami hikmah di sebalik Wawasan 2020. Dengan izin Allah saya akan kekal bersama-sama Tun sehingga ke akhir perjuangannya.

  Pembenci dipersoalkan membenci, mendustakan dan memperolok-olokkan. Tiada apa-apa yang akan mengubah fakta dan hakikat bahawa Tun adalah orangnya dan pasukannya adalah yang bakal menang mutlak kelak.

  Apabila Tun hanya tinggal 313 penyokong dan pendokongnya yang sanggup berjalan bersama-samanya, in shaa Allah saya akan berada di dalam jumlah itu.

  #jalanterusbersamaTun

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tidak ada sesiapa pun yg ingin akan memberi ganjaran kpd tukang tilek syok sendiri yg suka buat cerita mengarut dan dusta.
   Kah kah kah

   Delete
 3. (Ini Komen Jon DO dolu: Bila kantoi bawa hadis palsu secepat kilat tuduh orang Wahabi sampai Zakir Naik pun di tuduh wahabi bila mendakwa Allah ada atas arash trus jon doe tuduh Zakir Naik ini seorang wahabi...

  Allooo Jon adoe Sedap bontot ngata suma orang wahabi sampai Zakir Naik pun dolu ko tuduh wahabi pasal ko tuduh zakir naik cakap Allah ada atas arash langit...kalau ilmu panjang sejengkal tak payah nak duga ilmu Zakir Naik yang boleh hafal suma kitab dan boleh membandingkan kitab apa sekalipun dengan AlQuran yg ni ko sedap bontot tuduh Zakir Naik wahabbi sbb allah ada atas langit...kau ado.. hadis palsu ko jadi rujukan)


  (Ini pun komen Jon Doe: Adakah hadith tentang Soihah di pertengahan Ramadhan sebagai tanda ia adalah Ramadahan terakhir zaman fitnah adalah palsu ataupun sahih, kita hanya akan mengetahui tentangnya pada 16 Ramadahan 1441H kerana selepas 'RIBUAN'tahun, 1441H bakal menjadi Ramadhan yang pertengahannya jatuh pada hari Jumaat.)

  Alooo Jon Doe

  (15 Ramadhan yang jatuhnya pada hari Jumaat, berlaku pada setiap 8 tahun iaitu tahun 2012, 2004, 1996, 1988, 1980..Ni fakta 1988 hingga 2012 Zaman atok renta kau memerintah mengayakan kroni anak cucu sambil menipu dan memfitnah sampai jadi fossil purba skg ni... Bukan ribuan tahun dulu ada fahamm..!!)*

  (Ni komen Jon Doe : 2020 telah menjadi fosil purba? Hehehe, ini namanya bongok luar biasa tidak mampu diajar. 2020 baru sahaja masuk hari pertama dan masih ada 364 hari lagi)

  Alooo Jon Doe

  364 hari ko kira satu satu sedangkan Wawasan 2020 pada lancar oleh atok renta yg dah jadi fossil purba bermula dari tahun 2000 lagi (10taun/3640 hari yg ini ko buat lupa.. mme melayu mudah lupa)

  FormulaBilaKantoi = Pop Corn Tambah + Tepukkmen Jon DO dolu: Bila kantoi bawa hadis palsu secepat kilat tuduh orang Wahabi sampai Zakir Naik pun di tuduh wahabi bila mendakwa Allah ada atas arash trus jon doe tuduh Zakir Naik ini seorang wahabi...

  Allooo Jon adoe Sedap bontot ngata suma orang wahabi sampai Zakir Naik pun dolu ko tuduh wahabi pasal ko tuduh zakir naik cakap Allah ada atas arash langit...kalau ilmu panjang sejengkal tak payah nak duga ilmu Zakir Naik yang boleh hafal suma kitab dan boleh membandingkan kitab apa sekalipun dengan AlQuran yg ni ko sedap bontot tuduh Zakir Naik wahabbi sbb allah ada atas langit...kau ado.. hadis palsu ko jadi rujukan)


  (Ini pun komen Jon Doe: Adakah hadith tentang Soihah di pertengahan Ramadhan sebagai tanda ia adalah Ramadahan terakhir zaman fitnah adalah palsu ataupun sahih, kita hanya akan mengetahui tentangnya pada 16 Ramadahan 1441H kerana selepas 'RIBUAN'tahun, 1441H bakal menjadi Ramadhan yang pertengahannya jatuh pada hari Jumaat.)

  Alooo Jon Doe

  (15 Ramadhan yang jatuhnya pada hari Jumaat, berlaku pada setiap 8 tahun iaitu tahun 2012, 2004, 1996, 1988, 1980..Ni fakta 1988 hingga 2012 Zaman atok renta kau memerintah mengayakan kroni anak cucu sambil menipu dan memfitnah sampai jadi fossil purba skg ni... Bukan ribuan tahun dulu ada fahamm..!!)*

  (Ni komen Jon Doe : 2020 telah menjadi fosil purba? Hehehe, ini namanya bongok luar biasa tidak mampu diajar. 2020 baru sahaja masuk hari pertama dan masih ada 364 hari lagi)

  Alooo Jon Doe

  364 hari ko kira satu satu sedangkan Wawasan 2020 pada lancar oleh atok renta yg dah jadi fossil purba bermula dari tahun 2000 lagi (10taun/3640 hari yg ini ko buat lupa.. mme melayu mudah lupa)

  FormulaBilaKantoi = Pop Corn Tambah + Tepukk + Mula Buat Fitnah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maaf aku Tak baca komen rycyle, takut buang masa, biasanya Tak ada isi..

   Delete
  2. Inilah yang berlaku apabila orang bodoh hendak menunjuk pandai. Ia hanya menampakkan dirinya bukan setakat bongok, tetapi adalah juga seorang pembenci nubuwwah.

   Sebab apa dia membenci nubuwwah? Sama seperti bani Saud yang membenci mubuwwah disebabkan mereka tahu merekalah yang dimaksudkan di dalam nubuwwah tentang dinasti yang menguasi bumi Hijaz pada zaman fitnah, sebegitulah si pendusta ini membenci nubuwwah kerana dia mengetahui dirinya seorang pendusta, ahli fitnah dan tentera Dajjal zaman fitnah. Dia mengetahuinya dengan sebenar-benar di dalam hatinya.

   Apabila saya mengatakan tentang selepas ribuan tahun umat menunggu pertengahan Ramadhan jatuh pada hari Jumaat, saya bukan merujuk kepada fakta tunggal tetapi fakta dan nubuwah berikut:-

   1. Bahawa nubuwwah memberitahu zaman fitnah akan berlangsung selama hampir satu abad tetapi tidak mencecah satu abad. Berdasarkan tafsir bidi' sinin surah Ar-Rum ia akan berlaku pada 10 tahun terakhir sebelum genap 100 tahun.

   2. Fakta sejarah menunjukkan zaman fitnah bermula pada 1924 maka ia akan berakhir di antara 2013 sehingga 2023. Maka sekiranya si pendusta ini bercakap tentang pertengahan Jumaat Ramadhan telah berlaku pada tahun 2008, ia langsung tiada kaitan dengan nubuwah tentang suara keras pertengahan Ramadhan hari Jumaat. 2008 tidak termasuk definisi bid'i sini surah Ar-Rum.

   3. Demikian jugalah nubuwwah telah memberitahu bahawa Allah akan mengutuskan seorang mujadid 'di atas kepala setiap 100 tahun'. Bermakna mujadid itu akan muncul selepas 100 tahun tetapi sebelum tahun ke 110.

   4. Selama 1400 tahun umat telah sepakat bahawa mujadid terakhir umat ini ialah Imam Mahdi sendiri. Selepasnya tiada lagi mujadid lain.

   5. Di hujung khilafah Uthmaniyyah umat telah sepakat bahawa mujadid terakhir zaman menggigit yang dinubuwahkan ialah Sultan Abdul Hamid ke-2, khalifah Muslimin terakhir berkuasa mutlak ke atas umat. Baginda telah mangkat pada 1918, maka mujadid terakhir umat tidak akan mucul sebelum 2018 kerana ia belum genap 100 tahun. Maka semua pertengahan Ramadhan yang jatuh pada hari Jumaat yang berlaku sebelum 2018 tiada kaitan dengan nubuwwah ini.

   3 perkara telah bersilang pada Ramadhan 2020 iaitulah:-

   1. Pertengahan Ramadhan tahun 2020 ini benar-benar jatuh pada hari Jumaat.

   2. 2020 berada di antara 90-100 tahun sejak 1924 iaitu tahun bermulanya zaman fitnah.

   3. 2020 berada di antara 100-110 tahun sejak 1918 iaitu tahun matinya mujadid terakhir umat pada zaman khilafah.

   Hadithnya mengenai suara keras pertengahan Ramdhan ini masih bertaraf lemah, tetapi ia tidak semestinya palsu.

   15 Ramadhan 2020 pun belum berlaku tetapi pendusta sudah pun mendustakannya dan membencinya.

   Silakan terus menujukkan kebencian kamu kepada nubuwwah. Kamu tidak akan mampu menghalang apa yang telah dikhabarkan.

   Bersedialah untuk tewas mutlak pada hari berlakunya Perang Besar Akhir Zaman.

   Que sera sera.

   Wallahu a'lam.

   Salam Jumaat.

   Delete
 4. Mazlee resign bermakna dap menang. Mazlee resign bermakna pm tiada kuasa menyekat dap. Mazlee resign bermakna pm tunduk kpd desakan dap. Mazlee resign bermakna ppbm boleh diugut oleh dap. Mazlee resign bermakna dap yg menentukan menteri mana boleh kekal menteri mana yg patut ditendang. Mazlee resign bermakna pm hanya keldai dap.
  Siapa pertahankan mazlee setakat ni? Alangkan pm pun nasihatkan mazlee resign. Masih tak betul lagi?

  ReplyDelete
 5. 1. (Ini Komen Jon DO dolu: Bila kantoi bawa hadis palsu secepat kilat tuduh orang Wahabi sampai Zakir Naik pun di tuduh wahabi bila mendakwa Allah ada atas arash trus jon doe tuduh Zakir Naik ini seorang wahabi...

  Allooo Jon doe..!!

  Sedap bontot ngata suma orang wahabi sampai Zakir Naik pun dolu ko tuduh wahabi pasal ko tuduh zakir naik cakap Allah ada atas arash langit...kalau ilmu panjang sejengkal tak payah nak duga ilmu Zakir Naik yang boleh hafal suma kitab dan boleh membandingkan kitab apa sekalipun dengan AlQuran yg ni ko sedap bontot tuduh Zakir Naik wahabbi sbb allah ada atas langit...kau ado.. hadis palsu , dhaif ko jadi rujukan)


  2. (Ini pun komen Jon Doe: Adakah hadith tentang Soihah di pertengahan Ramadhan sebagai tanda ia adalah Ramadahan terakhir zaman fitnah adalah palsu ataupun sahih, kita hanya akan mengetahui tentangnya pada 16 Ramadahan 1441H kerana selepas 'RIBUAN'tahun, 1441H bakal menjadi Ramadhan yang pertengahannya jatuh pada hari Jumaat.)

  Alooo Jon Doe..!!

  15 Ramadhan yang jatuhnya pada hari Jumaat, berlaku pada setiap 8 tahun iaitu tahun 2012, 2004, 1996, 1988, 1980..Ni fakta 1988 hingga 2012 Zaman atok renta kau memerintah mengayakan kroni anak cucu sambil menipu dan memfitnah sampai jadi fossil purba skg ni... Bukan ribuan tahun dulu ada fahamm..!!)*

  3.(Ni komen Jon Doe : 2020 telah menjadi fosil purba? Hehehe, ini namanya bongok luar biasa tidak mampu diajar. 2020 baru sahaja masuk hari pertama dan masih ada 364 hari lagi)

  Alooo Jon Doe..!!

  364 hari ko kira satu satu sedangkan Wawasan 2020 pada lancar oleh atok renta yg dah jadi fossil purba bermula dari tahun 2000 lagi (10taun/3640 hari yg ini ko buat lupa.. mme melayu mudah lupa)

  FormulaBilaKantoi = Pop Corn Tambah + Tepukk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pendusta cuba memutarbelit Wawasan 2020.

   Biarkan dia. Ini tahun terakhir zaman fitnah berlangsung dan tempoh dia bersukaria memutarbelit sudah hampir ke penghujungnya.

   Di sebalik segala putar belit dan konar baring pembenci-pembencinya, Tun kekal sebagai Ketua Pasukan Yang Tidak Pernah Tewas.

   Para pembencinya yang kelihatan gundah gulana kerana mereka semua adalah dari kalangan 'Mereka Yang Tertewas'

   Hahahaha... Muutuu bighaizhikuk wahai para pendusta. Kalian telah pun tewas dan akan terus kekal di dalam ketewasan sehinggalah kalian tewas mutlak.

   In shaa Allah 2020 adalah tahunnya.

   Que sera sera.

   Wallahu a'lam.

   Salam Jumaat.

   Delete
 6. Saya sentiasa menyokong Tun Mahadir, tidak kira masa. Pada saya, setelah dia pergi, kita takkan ada pengganti secilik dia lagi. Cukup ini saja pengakuan saya.

  Saya ingin sambung pandangan saya berkaitan pendidikan. Pendidikan tidak patut dilihat dari sudut kacamata politik yg terbatas kerana pendidikan menentukan masa depan negara. Pendidikanlah yang membentuk anak muda daripada sehelai kain putih kepada menjadi insan berkualiti. Saya tidak mahu melihat anak-anak muda Melayu hanya hafaz quran, berjubah dan serban - duduk di pintu bank dan pusat beli belah, menadah tangan. Saya Malu. Pendidikan sewajarnya dapat membina harga diri dan integriti dan menanam sikap survival yg tinggi. Pendidikan tidak wajar dijadikan alat politik dgn menonggang agama.

  Islam terkenal dgn kemajuan sains dan astronomi. Nabi sendiri bersabda, carilah ilmu sampai ke negeri Cina. Jadi, kenapa kita mahu membataskan pendidikan hanya kepada agama sahaja....????

  Melihat pendidikan dari kacamata Dr.Mazlee memang terhad, berdasarkan latar pendidikannya sendiri. Dia orang Johor. Mula-mula bersekolah di English College. Ketika tingkatan 2 dia pindah bersekolah di Maahad kerana menganggap pengajaran pendidikan agama di sekolah kebangsaan kerajaan, tidak menepati citarasanya. Bila dia jadi menteri pendidikan, sudah pastila dia melihat inilah peluang untuk dia mengubahnya mengikut citarasanya. Dia terlupa, sistem pendidikan bukan miliknya. Ia milik rakyat Malaysia mencorakkan masa depan hidup anak-anak mereka.

  Di Johor, dasar kerajaan Johor -agama dijunjung, modern dikelek. Sebab itu negeri Johor mempunyai sistem pendidikan agamanya yg tinggi. Segala pengetahuan agama saya adalah dari sekolah agama Johor. Saya mempunyai sijil agama DARJAH KHAS, peringkat tertinggi kerana kurikulumnya setanding Usuluddin di Universiti. Jadi, tak perlu menjadikan sekolah kebangsaan kerajaan sebagai sekolah agama. Pagi saya bersekolah kebangsaan, pukul 2.00 petang, saya bersekolah agama pula. Sebelom mghrib, saya belajar mengaji. Malam, menyiapkan homework dan matlaah. Tiada masalah utk saya, jadi kenapa ibu bapa sekarang menganggap ini beban kpd anak-anak mereka lalu hantar anak-anak itu ke sekolah agama penuh....?

  Kebanyakan orang Johor memilih sekolah Cina untuk pelajaran sekolah rendah anak-anak mereka kerana anak-anak yg bersekolah Cina menguasai 3 bahasa dan keupayaan matematik yg tinggi. Sebelah petang, anak-anak bersekolah agama seperti ibu bapa mereka. Takda masalah - tak percaya, kebanyakan doktor pakar di hospital Johor bercakap bahasa manderin sesama sendiri! Sama macam ustaz berbahasa Arab! Inilah pendidikan yang kita mahu, tidak membataskan manusia mencari ilmu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jika ah Chong jadik menteri pendidikan, dia juga akan memperkenalkan pendidikan style bangsa dia.... Wtf Che minah.... Keturunan moyang kamu lahir tanah Malaya, majoriti melayu, beraja melayu tapi ah Chong nak tunjuk melayu punya sistem tak boleh pakai... Senang cakap melayu bodoh sebab menteri pendidikan bangsa melayu ..
   Jika Che minah nak menjunjung pendidikan sekolah cina lebih baik, itu hak Che minah untuk hantar anak sekolah cina tapi jangan mengada nak pajak kebun kat ah Chong sebab nanti satu hari dia kongkek kebun Che minah dan Che minah terkebil² bila sedar hak Che minah dah tadak lagi....
   Nak memuji ah Chong pun tengok cermin sendiri.... Takde rasa malu ke lahir dari rahim seorang bangsa melayu?
   Macamlah melayu Che minah ni haprak sangat...

   Delete
  2. Che Minah ni mmg membenci bangsa melayu dari dulu lagi. Memang suka bekerja dan menjadi kuda tunggangan cina daripada nak berkawan dan mempertahankan bangsa sendiri. Dia sanggup melihat bangsa melayu ni menjadi bangsat selama lamanya.

   Delete
 7. Perlis mufti urges govt to ban ‘dangerous’ Dong Zong

  Mufti ini is the most controversial personality. Saya anggap dia imam solat saja.

  A real mufti does not act like him.

  ReplyDelete
 8. 6:32:00 pm kau ingat agama Islam tu berkisar soal ibadat semata mata??
  Org2 macam kau la yg jadikan Islam tu dipandang rendah

  ReplyDelete