Friday, January 17, 2020

Rakyat tak mahu peralihan kuasa

Ini mungkin artikel terakhir tentang peralihan kuasa kerana Anwar sudah semakin sangat²tidak relevan untuk diperkatakan lagi..

Rakyat tak mahu peralihan kuasa: Rakyat mengundi PH ketika Dr Mahathir mengetuai PH, bukan Anwar Ibrahim.


6 comments:

  1. Rakyat mana maksud ko tu . Jgn sebut rakyat lah. Tk relevan . Sebut penyokong ph la senang org terima . Sb bg kami yg bukan ph ni 2 org tu madet sama anuar hancing lah .

    ReplyDelete
  2. Rakyat adalah YG PALING sesuai sebab Tun itu PM Dan Kerajaan perintah rakyat semua.

    Kerajaan tidak perintah penyokong parti sahaja..

    Itu pun nak kena ajar..
    Selalu makan dedak otak dah lebam agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga yg mintak peralihan kuasa spt dijanji. Yg itu bukan dikira sebagai rakyat ke? Tapi utk keberkesanan memerintah, baik tak pyh serah kuasa kpd org lain. Jalan terus sepenggal. Apa barang sepenggal sampai 2 org pm padahal pm asal masih hidul, sihat walaupun lanjut umur. Hanya kerana hendak memenuhi nafsu seorang manusia yg ingin sgt jd pm, habis rakyat terkesan. Lupakanlah peralihan kuasa tu. Mengarut, tamak.

      Delete
  3. Ini cakap PPBM aje. Tak payah dengar pun tak apa.
    Mat Sabu ada bunyi. Guan Eng pun ada bunyi.Bunyi nya macam 2+1 lawan 1. Jadi yang terbaik nya duduk diam2 dan jangan sibuk kan pemberita dan semak kan kepala rakyat lagi sampai bulan November 2020. Mahathir yang yang cakap lepas APEC meet. Ini kalau dia tak buat, baru desak la. Sekarang desak buat apa ?

    Cakap srikandi ppbm ni ada jugak betul nya. Ramai jugak yang mau Mahathir jalan terus. Aku pun mau Mahathir jalan terus. Tapi dia dah tua la. Kesian dia. Dia bukan atok lagi tapi dah moyang. Dia dah buat Malaysia. Jadi kasi dia rehat la.

    Kita Rakyat ni terima aje la dulu bila sampai time anwar. Kalau elok jadi nya, kita puji la. Kalau lagi jadi huru hara, Rakyat boleh buat reformasi lagi besar. Tapi ada satu masalah. PKR ni clone umno jugak. Susah nak ubah dah. Pejuang reformasi tunggu habuan ni. Ada yang dah give up. Ni yang belum give up ni kita suspen. Dia orang ni gelojoh boleh tahan jugak.

    PPBM ni kena kerja keras sikit rekrut ahli preferrably from professional la. Jenis bangang pergi party fengtau ni jangan terima jadi ahli. Dan tolong kurangkan sikit tunjuk kebodohan sendiri.

    ReplyDelete
  4. Sejak mula saya mengetahui bahawa wujud perjanjian di antara Tun dengan Pak Sheikh untuk Pak Sheikh naik menjadi PM-8 selepas Tun, saya telah mengatakan saya tidak bersetuju Pak Sheikh menjadi PM dan tidak terikat dengan persetujuan itu memandangkan ketika saya mengundi PH, perkara tersebut belum dihebahkan kepada umum. Ia hanya dihebahkan oleh Rafizi Ramli selepas PH telah menang dan selepas Pak Sheikh keluar penjara melalui pengampunan diraja.

    Pak Sheikh mengetahui di dalam hatinya sebagai seorang yang terlibat dan malah sabit di mahkamah dengan pelakuan seks songsang, dia memang tidak layak menjadi PM Malaysia yang terasnya ialah Melayu dan Islam.

    Di dalam adab dan hukum Islam, angka 3 adalah jumlah maksimum yang dibenarkan di dalam banyak perkara. Misalnya alak raj'iy hanya 3 kali, beri salam di rumah orang juga cuma 3 kali. Pak Sheikh telah pun gagal sebanyak 3 apabila tidak menjadi PM-5, PM-6 dan PM-7 walaupun telah bergelar bakal. Mengekalkan gelaran bakal PM-8 melalui PH pimpinan Tun adalah melampaui batas yang dibenarkan.

    Melebihi angka 3 juga bermaksud kebinasaan. Misalnya memiliki sifat dusta bila berbicara, mungkir bila berjanji dan khianat bila diberi amanah adalah 3 sifat munafik, tetapi memiliki ketiga-tiganya masih tidak dikategorikan sebagai munafik tulen. Memiliki yang ke-4 iaitu fujur bila berdebat itulah yang menjadikan seseorang itu munafik tulen dan ia adalah satu kebinasaan.

    Pak Sheikh telah mencuba menjatuhkan Tun melalui 3 kaedah, tetapi telah gagal. Dia gagal menjatuhkan Tun semasa menjadi Timbalan Presiden UMNO, gagal menjatuhkan Tun semasa gerakan reformasi dan gagal lagi menjatuhkan Tun melalui PKR dan PR. Mencuba untuk menjatuhkan Tun dengan kaedah yang ke-4 bakal menjadi kebinasaan buat dirinya.

    Ini adalah satu nasihat dan peringatan untuknya. Walaubagaimanapun sekiranya Pak Sheikh mahu menganggap peringatan ini tidak bernilai dan cubaan untuk menafikan haknya untuk menjadi Perdana Menteri, maka silalah BRING IT ON, dan Pak Sheikh akan memahami maksud sebenar 'menyesal kemudian tiada gunanya'.

    BRING IT ON kini telah menjadi trademark penyokong-penyokong Tun ke atas Pak Sheikh yang kelihatan kemaruk mahu Tun turun dan serahkan kerusi PM kepadanya.

    Terbaru, di dalam sidang media Yusof Rawther bersama peguamnya Hanif Khatri, Yusof juga telah berkata "Anwar wants to sue me? BRING IT ON".

    So, Pak Sheikh, kalau benar-benar percaya anda mampu menang ke atas Tun, maka JUST BRING IT ON!!! Menggunakan pacat dan lintah seperti Joe Bedul, Dolah Sani Kapar, Rafizi Ramli, Pak Budin dan Kejora Bapuk Bodo @ najib bini rosmah tidak akan mampu mengubah apa-apa. Tun tetap PM dan Pak Sheikh tetap kekal bergelar bakal yang tidak pernah kesampaian.

    JUST BRING IT ON!!!!

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete