Wednesday, January 8, 2020

SUDAH TERANG LAGI BERSULUH

9 rakaman dakwa konspirasi jenayah peringkat tertinggi didedah oleh SPRM: Sembilan set rakaman percakapan selama 45 minit yang didakwa konspirasi jenayah pada peringkat tertinggi didedahkan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Rabu. (Astro Awani) - Sebahagian daripada petikan rakaman percakapan berkenaan ialah bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Dz

4 comments:

 1. Hahahaha...lawak sempena prk Kimanis ke? Rakaman tu untuk pendedahan umum atau bahan bukti mahkamah? SPRM dah jadi komponen PH yg terbaru, sebab tu tolong kempen kpd parti Warisan. Apapun, tindakan dedah kpd umum oleh pesuruhjaya SPRM adalah tindakan bodoh terbaru. Tahniah.

  ReplyDelete
 2. Sumpah lahanat sudah menunjukkan hasil...lepas ni satu satu akan muncul...

  ReplyDelete
 3. AnonymousWednesday, January 08, 2020 4:46:00 PM
  Hahahaha...lawak sempena prk Kimanis ke? Rakaman tu untuk pendedahan umum atau bahan.
  -----------

  Salam kpd pembaca muslim, hormat kpd bukan muslim.

  Apa pulak salahnya SPRM dedahkan klip ucapan berkenaan kpd umum? Baguslah SPRM dedahkan perkara benar. Selama ini rakyat dibodohkan oleh DS Najib yang dikawal oleh bini yang ditakuti DS Rosmah.

  Adakah pengomen di atas sedar bahawa Malaysia sekarang sedang tenat dengan perbuatan pencucian wang yang telah dilakukan oleh banyak negara yang diketuai oleh DS Najib bagi pihak Ke-Raja-an Malaysia? Sila rujuk pautan berikut:

  http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-what-goes-up-must-come-down/

  http://neilkeenan.com/neil'keenan-update-they-are-all-watching-malaysia/

  http://neilkeenan.com/neel-keenan-update-malaysian-dead-man-walking-caper-part-2/

  Pencucian wang dibuat adalah atas harta yang curi / seleweng dari Trust Account Pemilik (rakyat Malaysia) yang di simpan di Bank tempatan dan Bank Negara Malaysia. Selewengan harta pemilik juga dibuat oleh negara-negara luar di dunia seperti berikut:

  Negara negara yang guna account 1 di Union Bank of Switzerland;

  1. France 2. Switzerland 3. Korea 4. canada 5. Brazil 6. Norway 7. Bangladesh 8. Morocco 9. Belgium 10. India 11. Romania 12. Kuwait 13. Colombia 14. Nepal 15. Germany 16. Malaysia 17. Hungary 18.Sudan 19. Zimbabwe 20. USA 21. Sweden 22.Thailand 23. Venezula 24. Czech Republic 25. Vietnam 26. UK 27. Jordan 28. Kenya 29. Australia 30. Greece 31. Chile 32. Ethiopia 33. Iceland 34. Malawi 35. Azerbaijan 36. Turki 37. Mexico 38. Khazaztan 39. Luxembourg 40. Qatar 41. Brunei
  42. China 43. Paraguay 44. Poland 45. Netherlands 46. Solvenia 47. Tunisia 48. Argentina 49. Ukraine 50. Denmark 51. Yemen 52. Africa 53. Spain 54. Singapore 55. Bulgaria 56. Portugal 57. Russia 58. Sri Langka 59. Tango 60. Peru 61.Nigeria 62. Cambodia 63. New Zealand 64. Lebanon 65. Arab Saudi 66. Croatia 67. Philipines 68. Myanmar 69. Timur Leste 70. Algeria 71. Maldives72. Somalia 73. Egypt 74. Indonesia.

  Pemilik telah batalkan semua perjanjian peminjaman guna dana beliau. Pemilik telah mengarahkan semua pinjaman, faedah dan wang yang diseleweng dikembalikan semula kepada pemilik. Akibat dari tindakan pemilik maka semua negara peminjam (termasuk Malaysia) mengalami kesulitan yang amat sangat untuk membayar balik apa yang diminta balik pemilik dana ini.

  Pemilik pula telah bawa dan failkan kes kepada DOJ. Oleh kerana ia melibatkan banyak negara maka kes ini diserah kepada Mahkamah Dunia (ICJ).

  Malaysia sehingga kini belum dapat membayar segala tuntutan Pemilik harta yang disonglap oleh DS Najib & Geng. Kalau PM Tun tak dapat selesaikan maka besar kemungknan Malaysia akan dibankrapkan. Kalau negara bankrao maka akan melibatkan raja-raja juga.

  Inilah agak Tun M sedang berusaha mengatasi masalah amat besar ini. Rakyat tidak sedar perkara ini.

  Masalah sama juga sedang dihadapi oleh negara negara lain. Inilah kesan yang timbul hasil kerja DS Najib & Geng kepada negara dan dunia. Sebagai seorang muslim saya berdoa agar Allah lindungi negara tercinta ini. Moga Tun M dengan kehendak Allah mampu memikul tanggung besar ini.

  RENUNG RENUNG DAN FIKIR FIKIR APAKAH HIKMAH DARI BALA YANG DITURUNKAN ALLAH PADA KETIKA
  INI IAITU MASA AKHIR ZAMAN INI?

  Rakyat perlu diberitahu perkara sebenarnya. SPRM dan PDRM wajib menyedarkan rakyat yang telah selama ini dudodoi dengan pemberian untuk menutup kerja kerja kleptokratik yang memudaratkan negara. Kita patut galakkan lagi pendedahan dibuat supaya rakyat tidak terus tertipu lagi.

  Allahu 'alam. Berserahlah kita kepada Allah.


  ReplyDelete
 4. Hello zaza Gsting merah..lama tak sayang zaza..

  ReplyDelete