Friday, January 24, 2020

TUN DUA LANGKAH DI HADAPAN...

Itulah kepercayaan semua orang...

Orang lain baru nak rancang,  tetapi Tun sudah dua langkah ke depan..

Macam mana lawan tu,  memang Tun bukan luar biasa tetapi luar jangkaan..

Cerita nak pulihkan ekonomi,  mudah sahaja..
Satu peluru tiga musuh mati akal...

Pecat lim guan eng dan wan azizah..



Ganti Daim Menteri Kewangan,  Rafidah Menteri Ekonomi,  Azmin Timbalan Perdana Menteri dan Luar Bandar,  Hishamuddin Menteri Pendidikan, Hadi Awang Menteri Pertahanan, Mat Sabu Menteri Kebajikan..


Yang lain diberi pilihan,  ikut atau letak jawatan,  kekosongan kabinet sudah tentu ramai lagi yang layak...

Untuk lebih sempurna aku cadangkan blogger tersohor budin dan syed jadi setiasuaha politik TPM dan Menteri Luar Bandar - selesai semua isu

Kalau aku boleh terfikir begitu,  jangan ada yang tidak..

Agak² rakyat sokong ke tidak.



12 comments:

  1. Hai...Yaaa , Wa kepala pening maa aa .

    ReplyDelete
  2. Yang cadangan last sekali tu memang WIN. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...tapi cadangan mengarut dan telahan kau tak pernah WIN asyik tunda dan tukar haribulan tentang mahathir menyarahkan panji hitam kpd Imam Mahdi. Tilikkan kau semua hanyut dan LOST. HeHeHe

      Delete
  3. Bro KD..biar betul
    Budin dan Kotak sebagai Setpol?
    Ini kelakar macam Mat Sentol
    Pasti masyuk..gemok gedempol!

    Tapi Budin tak minat Azmin
    Hanya mahu menjilat Abam
    Abam PM jawatan terjamin
    Jika melepas..berniaga apam!

    Boleh ke Kotak dilantik menteri?
    Serba serbi dianya terer
    Pengetahuan luas syok sendiri
    Kalau lantik terlingkup negara!

    Blog Budin si gila perkuda
    Memaki,mencarut Budin pun isi
    Beratus posting isi takde
    Merapu meroyan hasilnya basi!

    Kotak patut Menteri ekonomi
    Serba tahu perasan bagus
    Kutuk Mahathir macam tsunami
    Banding Tun ilmu segugus!

    Agaknya geram Tun tak turun
    Lama menunggu hati dah baran
    Batu dilontar api dipurun
    Tun relaks sikit tak heran!

    ReplyDelete
  4. Sempat juga fikir pasal politik cacamerba ni. Tengah hebat wabak virus corona, berhenti sejenak la fikir politik. Bagus utk masa ni beri cadangan apa yg perlu kerajaan buat. Adakah cadangan menteri pelancongan D. Mohammadin Ketapi pasal pelancong cina perlu di sokong atau disangkal. Kalau dh jd wabak teruk, apa percaturan politikpun tak guna sbb ramai rakyat dah mati. Menteripun mungkin mati sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pintu masuk dipantau.. Ketatkan, itu yg terbaik.

      Sekatan terus kpd rakyat china belum perlu dan sesuai kerana mereka perlu masuk dengan pelbagai tujuan.

      Memberi amaran supaya rakyat sendiri tidak ke sana langkah bijak kerana mereka lebih berpotensi untuk membawa pulang virus tersebut.

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini pun ramai kaki carut extravaganza meroyan, tapi aku sekeh..

      Kalau setakat kau mencarut 10 tahun tak ada apa kesannya pada Tun, yg kesian mak bapak kau.. Tapi aku doakan mereka terlepas dari dosa sebab yg mencarut kau tu dah tua bangka..

      Kalau perangai mencarut ni satu masa tak ke mana.. Atas katil wad gila atau papa kedana..

      Delete