Saturday, February 29, 2020

ADAKAH TUN ADA KEKUATAN UNTUK MENANG SEKALI LAGI?

Bukan menang kerana merayu kepada YDP Agong - langsung tidak wajar melakukannya.
https://www.malaysia-today.net/2020/03/01/keputusan-yang-di-pertuan-agong-tepat-tun-dr-mahathir-tidak-punya-nombor/

Bukan menang kerana usul undi tidak percaya Muhyiddin 9/3/20 di parlimen - Memang Tak akan berjaya.

Tetapi menang jika Tun ada kekuatan untuk terus sebagai Pengerusi BERSATU dan merestui Presiden sebagai PM.

https://umno-online.my/2020/02/29/kita-masih-satu-keluargakan-tun-annuar-musa/amp/

18 comments:

  1. Terkini!!! PH DAPAT 114 SOKONGAN AHLI PARLIMEN
    Terbaru Baru Bian tinggalkan Azmin, sokong Mahathir
    Ahli Parlimen Selangau Baru Bian pula menandatangani akuan berkanun (SD) untuk menyokong Mahathir. Upacara menandatangani SD itu turut disiarkan secara langsung di Facebook Ahli Parlimen Lembah Pantai Fahmi Fadzil. Ketika dihubungi Malaysiakini, Fahmi mendakwa PH kini mempunyai 114 sokongan ahli parlimen. Untuk rekod, Baru Bian sebelum ini merupakan antara 10 pemimpin PKR yang menyokong bekas timbalan presiden Mohamed Azmin Ali. Azmin dan kumpulannya sebelum ini dilaporkan menyokong Muhyiddin.

    ReplyDelete
  2. Betul kd. Mempunyai jiwa yang besar lebih berharga berbanding gila kuasa.

    ReplyDelete
  3. Aku sokong Tun, tetapi yang di sekelilingnya kini mudarat yang lebih besar..

    Kalau sekadar musuh Melayu, aku anggap normal tetapi DAP musuh nyata Al Quran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Aku juga berpandangan begitu. Asal bukan dap. Tanpa dap, bukan muslim juga boleh hidup aman damai dan terus berpeluang jadi kaya raya.

      Delete
    2. Kalau betul2 MP2 Melayu sayangkan bangsanya semua nya join Tun ... tak kemana suara DAP tu...

      Delete
    3. Kleptokrat pun musuh islam. Arab jahiliyah yg nabi lwn antaranya depa amalkan kleptokrasi, perhambaan(umno bikin perhambaan bangladesh moden), rasuah. lu smbg psl islam,quran, tp quran sirah nabi pun lu x baca. Dlm islam pengkhianat hukumannya salib smpai mati. Tun memimpin utk lwn blk kleptokrasi, rasuah, tp hanga ppbm khianat tun lari kepada musuh tun dan negara, hanga ppbm akan jd dlm sejarah sbgai pengkhianat agama bngsa dan negara

      Delete
  4. Mudarat amendanye?...tak ada ape pon...mudarat besar hanye rekaan kluangman yg bercirikan lalang .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkan sebut lalang je?
      Sebelum ni aku dituduh dimaki lagi hebat..

      Sebut lalang, mcm tak ada kesan le
      kikikikiki

      Delete
    2. Umdi tak percaya memang takkan berjaya?....

      Kenape?...andaian jee?..

      Kumpulan minoriti ada lebihan suara di dewan?..

      Delete
  5. Adakah kita berPMkan seorang yang menipu SD? Dikata 6MP Bersatu tak sokong Muhyiddin.

    Bolehkah satu laporan polis dibuat ke atas SD yang kurang tepat dan atau palsu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dikatakan semua mp Bersatu sokoong muyiden...madey dan mukeriz sokong muyiden?..

      Delete
  6. Astagfirullah....
    Tun Tun....
    Bermatian² untuk apa?
    Untuk untungkan siapa?
    Kasihan ayahandaku...
    MasyaAllah.
    Melayu bergaduh bertumbuk padahal cina ketawa terbahak².
    Tun sebenarnya sedang memuaskan nafsu DAP.
    Astagfirullah.

    ReplyDelete
  7. Jalan yang paling terbaik apabila masing² bermain angka ialah bubar parlimen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kD tak setuju pru kerana angka boleh selesaikan kemelut ni

      Delete
  8. Memang Tun ada kekuatan untuk menang sekali lagi....Tun sudah tunjukkan bukti angka yg diperolehi siap dengan namanye sekali...

    Muyiden belum berani tunjukkan bukti...setakat cakap aje....

    Tun berani sahut cabaran KD..

    Blog malaysia today dan third force aku tak baca....

    ReplyDelete
  9. Banyak yg meroyan..ki ki ki..tsmy angkat sumpah pukul 10 ni hoii..
    Hidup tsmy..hidup tsmy..hidup tsmy...

    ReplyDelete