Wednesday, February 26, 2020

BAGUS, ANWAR KINI SEDAR DIA HANYA STATUS CALON

Dan ramai calon lain..

Jika sedar diri sebelum ini dan maklumkan kepada penyokong. Tak adalah yang meroyan..


15 comments:

 1. Saja nak tahu.. Nazri Aziz orang kuat Anwar dalam Umno mana peginya ?? lama takdengar khabar..

  ReplyDelete
 2. DON'T BE GABRAH, TRUTH SHALL AKWAYS PREVAILS...!!

  Feedback terkini:
  4 kumpulan 222 Ahli Parlimen

  A – 61 MP minta bubar parlimen
  B – 65 MP sokong Tun Dr Mahathir Mohamad jadi PM
  C – 92 MP sokong Anwar Ibrahim jadi PM
  D – 4 MP tidak pasti

  Oleh kerana itu tiada yang lepasi 112 kerusi

  Ahaa…Anwar-pkr/dap/amanah klentong semalam konon sokong Tun kini belot, masih juga terkial-kial gagal mendapat 112 simple majoriti.

  Sekarang terserah pd budibicara YDPA,

  Jam dah tunjuk pukul 10:00 pm, belum lagi ada pengmuman rasmi.

  Ingat….

  PILIHAN UTAMA BAGINDA DYPA YG BIJAKLAKSANA
  (Kerajaan Perpaduan BerPMkan Tun Mahathir)

  Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA Berdaulat & Mutlak.
  Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA bukan simbolik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Petanda bahawa pertempuran klimaks itu sudah semakin hampir. Saya telah menyebut tentang pertempuran klimaks ini sejak Tun mengangkat sumpah jawatan PM-7 lagi hampir 2 tahun lepas. Kini ia benar-benar berada di ambang pintu.

   Kepada para pro-Tun, jangan takut, jangan khuatir dan malah jangan ragu-ragu. Tenangkan hati kalian. Sejak dua tahun yang lepas saya telah mengatakan bahawa apabila pertempuran klimaks itu berlangsung, Tun yang akan muncul pemenang.

   Jangan lupa perkongsian saya sejak dua tahun lepas bahawa petanda ia adalah pertempuran klimaks ialah apabila kebuntuan demokrasi menyebabkan YDPA tiada pilihan melainkan untuk mengisytiharkan darurat dan menggunakan kuasa multaknya sebagai YDPA untuk membuat keputusan siapa menjadi PM. Ada yang mempersoalkan saya tiada keperluan untuk YDPA mengisytiharkan darurat. Hari ini bunga-bunga keperluan darurat itu telah pun berputik. Keadaan benar-benar sedang membawa YDPA kepada keadaan tersebut.

   Jangan lupa petunjuk besar lain yang telah dikongsi sejak 2 tahun lepas iaitulah kebuntuan monarki di bumi Mekkah selepas matinya raja penjaga Baitullah dan diikuti oleh perebutan takhta di antara 3 orang putera di mana tiada seorang pun di antara mereka yang berhasil memperolehi takhta.

   Jalan terus bersama Tun, kemenangan mutlak itu berada di hadapan dan bakal diperolehi melalui 314 anak-anak bani Ta-Mim, 313 yang menyahut seruan Ta-Mim dan Pemuda Ta-Mim itu sendiri.

   Que sera sera.

   Delete
 3. Perutusan Tun Mahathir petang tadi dengan sendirinya mengesahkan tembelangnya untuk terus berkuasa melalui kuasa Parlimen dan melalui sokongan UMNO dan Pas yang memang beliau mempunyai hubungan lain di belakang tabir dengan kedua-dua parti itu

  Majlis Presiden Pakatan Harapan telah menjemput Tun Dr Mahathir untuk mempengerusikan mesyuarat itu bagi memulihkan kerajaan Pakatan Harapan, namun Tun tidak bersetuju untuk hadir dalam mesyuarat tersebut pada hari petang Selasa, 25 Februari.

  Mahathir hanya enggan bekerjasama dengan UMNO dalam kerajaan campuran saja, namun tidak pula menolak sokongan Ahli-Ahli Parlimen UMNO yang mahu mengekalkannya lagi sebagai Perdana Menteri jika berlaku pengundian antaranya dengan Anwar.
  Kenapa tidak mahu bekerjasama dengan UMNO, tetapi mahu pula menerima sokongan daripada Ahli-Ahli Parlimen UMNO?

  Justeru itu, keputusan Majlis Presiden semalam telah menetapkan bahawa calon Perdana Menteri Pakatan Harapan ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim. Pakatan Harapan kekal komited terhadap aspirasi dan amanat rakyat untuk membawa negara ke arah yang lebih baik dari segenap sudut ekonomi, politik dan sosial.

  PH tidak akan mengkhianati amanah ini.
  perenggan 8 dan 9 ucapan perutusannya sebagaimana disertakan dibawah, jika diteliti, jelas membuktikan hakikat tersebut.

  8. Sebenarnya saya telah janji akan letak jawatan untuk memberi peluang kepada Dewan Rakyat menentukan siapa yang akan mengganti saya. Jika benarlah saya masih disokong saya akan kembali. Jika tidak saya akan terima siapa sahaja yang dipilih.

  9. Jadi peluang untuk menukar kepimpinan memang ada. Hanya saya berpendapat oleh kerana saya disokong oleh kedua-dua pihak, masa untuk saya letak jawatan belum tiba.
  Perenggan 8 dengan nyata mengesahkan Tun Mahathir mahu meletakkan jawatan dan kemudian menyerahkan kepada Parlimen menentukan siapa yang akan menggantikannya.

  Seterusnya, beliau menyebut, jika dirinya masih disokong, dia akan kembali menjadi Perdana Menteri semula.
  Wahai Tun Mahathir yang sudah menuju usia 95 tahun, begitukah sepatutnya perjanjian peralihan kuasa yang dipersetujuinya bersama PH?

  Mengapa selepas meletakkan jawatan, jika masih disokong oleh Parlimen, masih mahu kembali lagi sebagai Perdana Menteri?
  Tidakkah, apabila sudah meletakkan jawatan, ia bermakna beliau harus meletakkan jawatan secara muktamad dan tiada perlu untuk kembali lagi?

  Setelah bukan lagi menjadi Pengerusi Bersatu, ideanya mahu melakukan pemerintahan tanpa parti pula?

  Kalau tanpa parti, bukankah dirinya nanti akan menjadi paling berkuasa sekali selama mana yang dikehendakinya?
  Cukup-cukuplah lidah becabang nih..!!

  ReplyDelete
 4. PERUTUSAN KHAS TERKINI PM TUN MAHATHIR:

  Cukuplah dgn undi majoriti, tak perlu semua untuk saya jadi PM kerana ini akan menyulitkan saya untuk buat keputusan

  Saya bukan kejar populariti, tapi berkhidmat demi kestabilan & pembangunan semula negara.

  Saya tidak akan memihak kpd mana2 parti politik yg rhetorik, berfikiran sempit & penting diri.

  Bernama
  TV3
  ASTRO Awani
  Tue, 26 Feb, 2020
  5:00 pm

  ReplyDelete
 5. BN dan Pas petang semalam lagi sudah menyedari yang mereka tidak mempunyai harapan untuk tubuh kerajaan kerana masalah angka tidak cukup. Sebab itu mereka membuat keputusan meminta agar parlimen dibubarkan. Serentak itu juga BN - Pas menarik sokongan kepada Dr Mahathir.

  Dari analisis saya Anwar mendapat sokongan 92 undi, manakala Mahathir 58 dan BN-Pas pula 61 undi. Anwar mendapat undi solid daripada parti-parti PH. Mahathir yang sepatut memperolehi 64 undi mendapat 58 undi sahaja ini bermakna 6 undi tidak mengundinya. Angka inu agak memalukan beliau dan kerana angka inilah beliau membuat perutusan khas.

  BN dan Pas yang sepatutnya mendapat undi penuh 63, kurang 2 undi. Ertinya ada dua ahli parlimen dari kumpulan itu tidak menyokong mereka.

  Dari 221 yang berhak mengundi, difahamkan terdapat 10 yang tidak mengundi. Apakah mereka ini berkecuali atau undinya rosak?

  Dari segi peratusan dan jumlah undi tertinggi berpihak kepada PH, ini bermakna Anwar layak diisytiharkan menang. PH memerlukan 20 undi untuk mendapat majoriti mudah, 112.

  Yang diPertuan Agong boleh menggunakan budi bicaranya untuk memberi kepada mana-mana kumpulan membentuk kerajaan. Bagaimana pun berdasarkan kedudukan itu, besar kemungkinan baginda boleh memilih untuk membubarkan parlimen.

  Apa menyebabkan Mahathir maupun Anwar tidak cukup undi adalah kerana perbalahan sesama sendiri. Padan muka. Dan kerajaan PH yang lenyap itu boleh dibangunkan kembali sekiranya Anwar dan Mahathir sedia untuk duduk bersama. Trims.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada sebab..semua dicatur..setiap tapak dikira..umpama kuda perang catur melangkah..

   Delete
  2. UPDATE PM MALAYSIA.....!!

   Anwar-pkr/dap/amanah klentong semalam konon sokong Tun kini belot. Tengahari tadi dia bukan kemain tak sempat2 ngoyok buat press conference umum sendiri dia calon PH. Padan muka, sampai laanie masih juga terkial-kial gagal mendapat 112 simple majoriti.

   Sekarang terserah pd budibicara YDPA.

   Heran, esok Khamis, 27 Feb jam 4;00 ptg, kenapa pulak Tun M yg masih jugak sandang jawatan PM akan mengumumkan ‘Pakej Ransangan Ekonomi Negara 2020….kenapa bukan ‘Rear’ Admiral yg kemaruk tuuu…..?? Janggal bukan...brader perasan syok sendiri lagi, kerrr....??

   Hari dah bersilih ganti, jam dah tunjuk pukul 02:30 am, belum juga lagi ada pengmuman rasmi pertukaran PM. Kenapa, yerr…..?? He he he

   Ingat….

   PILIHAN UTAMA BAGINDA DYPA YG BIJAKLAKSANA
   (Kerajaan Perpaduan BerPMkan Tun Mahathir)

   Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA Berdaulat & Mutlak.
   Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA bukan simbolik.

   Delete
 6. KD, kali ini saya dengar nasihat dan voice of reasoning from of all the people, blogger KOTAK!!!....kikikiki.

  Dia kata, relaks. Nobody got the numbers. Jangan dengar dan terpengaruh dgn Khabar angin yg penuh provokasi. Kita bangsa yg matang dan bertamadon. Ketika BN yg memerintah 63 tahun tumbang, kita teruskan hidup aman damai. Sekarang, kita diuji lagi. Kali ini, nobody got the numbers.

  Jadi, biarlsh Agong buat keputusan. Kalau baginda nak Tun M jadi PM interim sampai habis penggal, U nak menderhaka menentangnya....???

  Kalau baginda buat keputusan, bubar Parlinen dan Pru15, bersedilah untuk berperang lagi. Kali ini, saya tak rasa Tun M nak melibatkan dirinya lagi. Saya pun nak relaks je. Malas nak sibuk-sibuk lagi. Nak tumpu pada ibadah pulak. Untung sabut, timbullah Melayu. Untung batu, tenggelamlsh kamu.
  Good nite, KD. Sweet dream

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heran, esok Khamis, 27 Feb jam 4;00 ptg, kenapa pulak Tun M yg masih jugak sandang jawatan PM akan mengumumkan ‘Pakej Ransangan Ekonomi Negara 2020….kenapa bukan ‘Rear’ Admiral yg kemaruk tuuu…..?? Takkan semua tak faham2.....??.

   Hari dah bersilih ganti, jam dah tunjuk pukul 02;55 am, belum juga lagi ada pengmuman rasmi pertukaran PM. Kenapa, yer…..??

   Ingat….

   PILIHAN UTAMA BAGINDA DYPA YG BIJAKLAKSANA
   (Kerajaan Perpaduan BerPMkan Tun Mahathir)

   Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA Berdaulat & Mutlak.
   Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA bukan simbolik.

   Delete
 7. Glue yourself to the TV this morning. Semuanya akan terjawab

  Hidup YDPA.

  May Allah protect us from ex convict of sodomy, not once but twice

  ReplyDelete
  Replies
  1. ………does YDPA has the authority constitutionally to appoint a PM based on UNITY Government although Tun has no majority votes…??

   Answer:
   For the sake of the nation’s stability, His Royal Highness YDPA is empowered with absolute authority to do so as he deems fit according to The Constitution.

   Kuasa Seri Paduka Baginda YDPA Berdaulat & Mutlak, bukan simbolik…..!!

   Delete
  2. PH without Tun Mahathir is now “PAKATOON HOPELESS ” steered by ‘Rear’ Admiral Al Jub……!!

   Vessel Name – “Lancang Kuning” full loaded with ‘Stor Kunyit’.

   Delete