Thursday, February 27, 2020

DALAM KEADAAN SEKARANG DAN URGENT HANYA ANWAR ATAU NAJIB SAHAJA YG PALING SESUAI URUSKAN NEGARA

Tidak boleh letak orang lain untuk trial and error.


Kecuali Mahathir sekadar jadi pemerhati dan mengasingkan diri.

Biar Muhyiddin dan BERSATU mencari MP dan parti yang boleh bekerjasama membentuk kerajaan baru sekaligus menafikan Anwar dan PH.

13 comments:

  1. Najib? Kau buat lawak ke KD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SELISIH Malaikat 44....!!

      Minta ampun serta hindarkanlah.....

      1. Pemimpin Malas kuat Zzzzzzzzz.

      2. Pemimpin Bacol, Dayus takot tunduk ikut telunjuk bini.

      3. Pemimpin gay tak bermoral bernafsu seks luar tabiee, kaki auta klentong, sanggup buat apa saja demi mengejar angan2 tak kesampaian.
      Apa nak jadi?
      Apa nak jadi?
      Sampai sekarang tak jadi-jadi.
      Meleleh kecur air liur basi.

      Delete
  2. Dah buang tebiat ke . Lebih baik ko tulis minta ampun maaf kat najib , dah terlondeh banyak kat mahkamah . Minta maaf atas apa sangka buruk tulisan ko kat dia , sbb najib mmg berhati besar . Tk payah tunggu sampai hari raya lah takot2 ko kojol dulu tk sempat nanti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala but

      Najib kena hadap tuduhan korup dan jenayah..itu dia tempah.

      Delete
    2. Alamak.....marah betul KD.

      But aper yer, but kasut ker but kereta, biar jelas dong....!!

      Delete
  3. Kalau mereka berdua boleh perform amazingly baguslah.. Alhamdulillah.

    Tapi setakat ni mereka hanya buat decission bersifat populist. Amat tidak sesuai di masa krisis... IF happens.

    Dan juga unity gov bagus utk fast crucial decission (satu kepala) terus kpd kabinet by merit (expert in technical details). Mmg masih perlu melalui proses voting (check & balance), but at least get better quality proposal drpd yg merapu2.

    Sorry la, dlm hal ni saya lebih percaya Tun dlm menangani krisis.. jika ada. Mereka berdua masih byk perlu dibuktikan.

    ReplyDelete
  4. Najib tidak pernah dalam pertimbangan pun. Tainted. AI ? Nauzubillah. So now, who? Meh le kita celup jari PRU sekali lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SELISIH Malaikat 44....!!

      Minta ampun serta hindarkanlah.....

      - Pemimpin Bacol, Dayus takot tunduk ikut telunjuk bini.

      -. Pemimpin gay tak bermoral bernafsu seks luar tabiee, kaki auta klentong, sanggup buat apa saja demi mengejar angan2 tak kesampaian.
      Apa nak jadi?
      Apa nak jadi?
      Sampai sekarang tak jadi-jadi.
      Meleleh kecur air liur basi.

      Delete
  5. Up to you gais nak stay atau nak chow dari blog NI no harm..

    Mental kena kental

    Politik bukan matematik..
    Berundur bukan bererti kalah..
    Kena selalu cermin diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg berundur tu dayus.akibat idola buat onar..saya ikuti blog ni lama..tapi pakai anon ja dulu..sebelum pakai pak yop..
      Sy peminat blog politik utk mencari sumber2 perbezaan politik.bn mau pun ph..sebenar nya saya bukan mana2 ahli party.bukan juga kejora yg dikata otoman..senang bebas..tk perlu ikut siapa2..cuma ikut kepala otak sendiri saja..mencari pasukan yg minima dlm kerosakan..
      Apa2 pun..sebelum kd tutup blog ni..ki ki ki ki.saya minta ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa pada kd dan pelayar blog ni..
      Kebenaran itu kadang2 pedih utk diterima..berblog la memcari kebenaran..jadi check n balance pada ahli2 politik..yg benar di sokong..yg bathil ditentang..berjuang la untuk agama dan bangsa..bukan individu..tk seperti atok..menolak MN
      .menolak umno
      .bukan individu2 didalam umno.pemimpin datang dan pergi..parti tetap mperjuangkan agama bangsa dam negara..berpolitik jangan sampai berpecah belah..yg untong ialah DAP menanguk di air keruh..

      Delete
    2. Kepala but la yop, umno tu skang dipimpin oleh siapa, dok pejuang nak bebaskan sape skang ni, org sruh buang semua kepala penyangak tu tak mau. Pegi daa, takde parti konon.

      Delete