Wednesday, February 19, 2020

MAJLIS PRESIDEN ELOK DIBUBARKAN SAHAJA KALAU TAK BOLEH PAKSA, TEKAN TUN UNDUR 9MEI.. / APA KATA RAIS YATIM..

PALING tidak di perjumpaan tersebut ada dua tiga leader yang lompat naik atas meja minta Tun berundur.

Perlu seorang dua hentak meja, tumbuk meja, siku meja beri katadua kepada Mahathir.

Kalau kerusi Tak melayang malam tu, itu bukan mesyuarat Majlis Presiden namanya ye.. Tradisi PKR jangan diabaikan..

Sampai bila nak tunjuk sabar dewa?
APA kata rais yatim

18 comments:

  1. Mereka tak berani selepas Tragedi Anowar kena BOXING dengan tangan terikat/mata tertutup oleh IGP Abd Rahim Noor pda tahun 1998!

    ReplyDelete
  2. Kluangman,

    Boleh jadi yang dipinta adalah tarikh, hari apa, bulan apa nak tukar.

    Adalah 2 atau 3 ekor yang mintak bukan-bukan, biasalah.

    Dalam Majlis Presiden ada 4 kepala. Yang satu mintak dicepatkan, yang lagi 3 belum tahu lagi.
    Bulan November pun bukan lama sangat.

    Pepatah Omputih kata, buat apa nak goyang perahu, nanti semua terhumban masuk sungai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah nya tuan.. Si pak sheikh Al juburi ini depan kata lain belakang dia dgn macai macai buat lain termasuk DAP.. Kita dah muak dgn perangai si Al juburi tak pernah berubah dulu, kini dan selamanya.. Hmmm

      Delete
  3. Elok jugak itu KD.. tunjuk depa punya samseng... Ialah standard PKR team Anuar.. Try tengok saja bukan apa nak juga tengok ada teloq ke dak.. Ingat Tun M masih PM looo macam macam boleh berlaku... Paling mudah bubar parlimen buat PRU baru.. Anuar and DAP ada ada berani ka ki ki ki.

    ReplyDelete
  4. Komen² yg Tak disiarkan kadang²tinggi sangat ilmu mereka..nasihat..buat blog sendiri

    Ada Satu mangkuk Tanya: sejak bila SPRM boleh luluskan cuti sakit..kes SPRM siasat doktor yg keluarkan mc pd rosmah..

    Aku pernah jadi Ketua jabatan, pernah siasat seorang doktor panel klinik yg yg tiap minggu bagi mc pd seorang staff aku yg look sihat..

    Siasat, maksudnya bertanya..sakit APA? Keperluan APA mc sebab staff tu bukan kena pikul batu cuma buka fail..

    Sejak itu..staff tu Tak dapat lagi mc??
    Tak dapat beli lagi mc..

    SPRM Tak Ada kuasa lulus or Tak Lulu's mc tetapi Ada kuasa siasat segala bentuk kemungkinan ?

    Doktor tu kalau benar, Tak perlu takut apa²pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD.. Nak buat macam mana langau banyak sgt skrg .. Dah la langau nak juga tempek sampah dan taik bagi orang baca.. You kena jugak tapis KD takut takut nanti blog you nanti busuk dgn langau x2 taik ini.. Kalau tak ada ilmu dan fakta tak yah layan.. Setakat sampah dan najis tak rugi di tolak.

      Delete
  5. Kluangman mengharapkan sangat meeting
    kucar kacir supaya tak jadi tetapkan tarikh tun diundurkan..

    Lebih baik suruh tun bawak Bersatu kluar PH bubar parlimen dan Bersatu tanding sendirian...Tun ada peluang
    menang besar kerana pengaruh Tun sangat kuat dan amat diperlukan oleh rakyat malaysia....tak guna hidup menumpang..

    Seblm berundur tun patut tunjukkan kehebatan dan keberaniannye sebagai negarawan terulung.

    Amacam KD?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I do not think KD mengharapkan meeting kucar kacir supaya tak jadi tetapkan tarikh tun diundurkan. What KD meant was tha fact the PH Presidential Council basically NATO. When confronting Tun, they all sudenly become muted.....

      TDM dah declare dia nak step down by November/after APEC.

      I am more interested in what is next purauant to this meeting. That is MOST IMPORTANT. Many surprises may be looming after this.

      Delete
    2. Yang menumpang tu kamu. Kalau tak, dah lama kamu jadi PM. Bukan jadi macai.

      Delete
    3. Berani tak tun kluar PH panggil pru dan tanding sendirian bhd?...

      Bersatu boleh tanding 150 kerusi termasuk sabah dan serawak...Bersatu sudah ada di semua negeri...Tun ada nama yg gah..

      Susah kalo hidup menumpang dgn orang....

      KD langsong tak mau balas komen aku

      Delete
    4. Amacam?...madey ade brani kluar PH panggil pru15; dan tanding sdn bhd...

      Menang madey jadi pm tanpa ada tekanan....

      Tapi aku pikir madey tak cukup brani.

      Delete
  6. Ini saat yg sangat sesuai bagi tun kluar dari PH bubar parlimen....Bersatu tanding sendirian.....gerenti menang besar...

    Tun jadi pm tanpa tekanan lagi..

    Kalo Bersatu nak gabong dgn umno dan pas jangan harap tun dapat jadi pm kerana Bersatu parti ciput...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berani ker bubar parliment..klu tkder pkr..ato pas..ato umno..ada tiga ja pilihan..
      1.serah ke aljub
      2. Bergabung dgn umno dan party pas yg amat2 di benci oleh mahacai2..
      3.bubar parliment..atok mengetuai pbbm dgn katak2 umno..
      Rasa2 mana satu mahacai sokong...

      Delete

  7. Bagaimanapun, beliau juga menegaskan Dewan Rakyat mempunyai kuasa untuk menentukan kedudukannya.- MalaysiaGazette

    Rais tembak peluru kosong jer lebih

    Dewan Rakyat tempat undi tak percaya untuk runtuhkan kerajaan dan penubuhan kerajaan baru..

    ReplyDelete
  8. KD

    I like this. "Something may happen before Nov - Rais adds intrigue to transition plan"

    I told you so.
    TDM has many aces in his sleeves
    Power balancing and correcting actions is unavoidable

    Asal Bukan Anwar Ibrahim....that is the overall mission.

    ReplyDelete
  9. Aku relax Aje. Samting will hepeng.
    Good bye AI...
    Anda tahu anda tak boleh melawan arus tapi anda tetap putar belit dan berjanji bulan bintang... Anda akan dot dot dot....

    ReplyDelete
  10. Mahathir and I shouldn’t be pressured on transition, says Anwar

    FUNNY

    Nak kata TAKUT .... tak juga

    Nak kata CUAK .... besar kemungkinan

    Nak kata terrer .... hampeh

    ReplyDelete