Friday, February 28, 2020

MUHYIDDIN TEMPAH PENYAKIT

BERSATU ditubuhkan dan terbina atas aura Tun..

Difahamkan Tun telah KEMBALI memegang jawatan Pengerusi BERSATU..

Bukankah parti tolak PERLETAKAN JAWATAN Tun sebagai Pengerusi?

JIKA MUHYIDDIN cuba menafikan atau cuba beralasan..dia takkan ke mana. Majoriti akan sokong siapa?Setiausaha BERSATU memaklumkan hanya Pengerusi mempunyai kuasa dan hak menentukan keputusan dan dasar parti.

UMNO hanya memberi kuasa kpd Presiden dan setiausaha agung untuk membuat KENYATAAN.

5 comments:

 1. Setuju!!

  Nasihat ikhlas kepada TSMY; jangan cuba bertempur dengan Pemuda Ta-Mim, anda takkan mampu menang.

  Petunjuk jelas bahawa calon terbaik untuk menjadi PM selepas Tun ialah Timbalan Presiden PPBM, DS Mukhriz Mahatir.

  Lihat sahaja di Kedah, walau apapun yang berlaku di pusat ataupun di negeri-negeri lain, DUN Kedah solid menyokong DSMM kekal MB.

  Kedah adalah model Kerajaan Perpaduan yang dicita-citakan oleh Tun di mana Ketua Kerajaan disokong oleh semua ahli yang Berhormat menyokong ketua kerajaan yang ada.

  Ia hanya boleh berlaku apabila ketua kerajaan itu memiliki intergriti yang kuat dan dihormati semua pihak, kawan dan lawan. DSMM seperti juga Tun, memilikinya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sudah² la tu. Bukan bermakna kalau awak yg berkehendak maka ia wajib terjadi. Allah takdirkan sesuatu itu berbeza dgn kehendak awak. Redhokan sahaja dan doakan Malaysia kita lebih makmur dan aman berbanding sebelum ini. Tiada kitab sahih yang menyebut dan mengesahkan bahawa Tun adalah pemuda bani tamim yang awak sangkakan itu sejak dulu. Allah lebih mwngetahui apa yang baik untuk negara kita. Kita merancang namun perancangan Allah terlalu tepat dan sempurna. Kita ni makhluk yg banyak kelemahan. Akal kita ada kelemahan dan usia kita juga salah satu dari kelemahan.

   Delete
 2. dear john doe. kemana halatuju tun selepas bersetuju menjadi calon PM utk PH ? is this muslihat ? is this a formula for tun's come back ? sis tenguk zahid dh senyum lebar sebelah muhyiddin .. apa dlm fikiran dia, tentu john doe terlebih tahu. sis risau tun tk cukup masa utk game DAP dn PKR.. sis nur risau melayu akan tambah membenci tun krn menerima tawaran jd calon PM PH semula...

  ReplyDelete
 3. Saya rasa elok sangat atok jadi pm..Anwar jadi tpm..cukup laa huru hara politik sekarang ni..pru 15 pun bukan lama sangat lagi..

  ReplyDelete
 4. Dap tu hanya alasan utk menghalalkan cara. End justify the means hangpa nak rampas kuasa cara tikam belakang wat le dap jadi alasan

  ReplyDelete