Friday, February 28, 2020

NILAI KEMENANGAN BUKANLAH ANGKA, TETAPI KEBENARAN YANG DIBAWA..

Jika angka itu di uraikan.
Yang bertaburan, isinya APA?


Semoga Tuanku dapat petunjuk dan hidayah  dari Yang Maha Kuasa.

Mengambilkira dan mempertimbangkan keseluruhan nilai dan kebenaran.
 Masa depan rakyat dan negara  bukan sekadar angka.

Di antara Dua KUMPULAN yang membawa angka, mereka tidak AKAN saling beralah antara satu sama lain, tetapi jika diberi pilihan, mereka tetap percaya kepada satu orang sahaja
Tun Dr Mahathir Mohamad
aku baru cakap
TERKINI


Dilaporkan SEBUAH helokopter memasuki kawasan Istana???10 comments:

 1. Mahathir says he has the numbers, Harapan backs him in bid to thwart Muhyiddin

  WILL MAHATHIR CLAIM PREMIERSHIP AGAIN?

  PM4, PM7, INTERIM PM, PM8?

  ReplyDelete
 2. John Doe

  Is this the final mother of all battle you claimed all this while??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Not yet bro, it is coming closer each day but its not just yet.

   I believe we will have to go through the last Ramadhan in zaman fitnah before we are able to see the happening of The Final Battle. By Ramdhan the next year The Final Battel would be history. The Final Battle will happen in between of the 2 Ramadhans, the last Ramadhan in zaman fitnah and the first Ramadhan in zaman akhir.

   What is the sign that the said Ramadhan will be the last Ramadhan in zaman fitnah? The sign is the middle of the said Ramadhan will fall on a Friday. Ramadhan 2020/1441 we will truly see the middle of it falls on a Friday. So, the Final Battle will only happen after this coming Ramadhan, but before the next Ramadhan.

   This may or may not be true as the status of the said hadith mentioning about the sign and events between the middle of Ramadhan to The Final Battle is weak and not authentic. A weak hadith could be authentic and could be false. Only time will give the definite answer.

   Nevertheless the hadith about the emergence of black banners as the sign of the good triumphant over the evil is an authentic one. I have not an iota of doubt that it will happen.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 3. Tun sudah terlalu tua. Boleh tak jangan susahkan dia lagi? KD fikir hanya Tun seorang yang mampu membawa Malaysia menjadi makmur dan aman? Kasihanlah kepada orang tua yang berumur 95 tahun. Cukup²lah memperkudakan beliau. Adakah beliau tiada hak untuk berehat sambil meniti hari² akhir di dunia? Jangan zalimi manusia lain kerana kita ada hati perut. Seronok jadi tukang laga ayam bila menang dapat laba. Ayam yang menang atau kalah akan mati kerana penat bertempur. Zalim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. YG minda lemah seperti tuan, berehatlah, Tak salah pun.

   Delete
 4. Salam KD

  nampaknya firasat luahan JD tidak boleh dinafikan. TDM yang terkini nampak dapat sokongan PH akan kembali. Begitu yakin mengumumkan masuk senarai pencalonan. Belum campur keputusan dari Sabah dan Sarawak. Yang pasti 'numbers' akan meningkat untuk TDM dari dalam BERSATU sendiri. SS juga punya pengaruh untuk beri sokongan kepada TDM.

  JIka akhirnya TDM terpilih semula, semakin jelas siapa yang benar-benar tersungkur. Politik bukan matematik, kannnnn.....

  ReplyDelete
 5. Mahathir says he has the numbers, Harapan backs him in bid to thwart Muhyiddin

  1. TSMY CALON PENYAMUN

  2. DSAI CALON LGBT

  NAMPAK GAYANYA MAHATHIR LAGI JADI PM8….KALAU BENAR…JANGAN SALAHKAN ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI…AAMIIN

  ReplyDelete
 6. Betul tu. Kesemua pihak yang bermusuh-musuhan mempunyai satu perkara yang dipersetujui bersama iaitulah kesemuanya sanggup menerima Tun sebagai PM.

  PPBM tidak boleh bersekutu dengan UmNO dan PAS semata-mata untuk Presidennya menjadi PM dan yang lain-lain merasai kuasa di pusat. Melakukannya adalah satu khianat kepada amanah rakyat semasa PRU14 di mana rakyat telah memilih menolak UmNO dan PAS.

  Apakah tawaran terulung PH kepada rakyat semasa PRU14 yang telah diterima oleh rakyat? Ia adalah tawaran untuk menjadikan Tun M sebagai PM sekiranya PH menang, dan tawaran inilah yang telah diterima oleh rakyat. Inilah kontrak yang mengikat di antara PH dengan rakyat.

  Sekiranya PH mencalonkan peliwat sebagai PM, maka mereka akan mengkhianati kontrak mereka dengan rakyat kerana tawaran peliwat mengambil alih di tengah penggal tidak pernah dimaklumkan secara terbuka kepada rakyat.

  Sekiranya PPBM bersekutu dengan UmNO dan PAS yang telah ditolak rakyat, maka ia juga adalah khianat kepada mandat rakyat yang menolak kedua-dua jemaah ini daripada berkuasa di pusat.

  Malays, Muslims dan Malaysians hanya mempunyai satu pilihan dan satu pilihan sahaja yang tidak mengkhianati mandat rakyat dan apa-apa perjanjian yang wujud ketika rakyat membuat pilihan pada PRU14 yang lepas iaitulah berPMkan Tun Mim bin Mim. Jalannya telah pun terbuka iaitulah Kerajaan Perpaduan tanpa parti politik, dan ahli-ahli parlimen ini hanya perlu melangkah ke hadapan sahaja melintasi pintu tersebut. Sabahans dan Sarawakians kelihatan sangat memahami perkara ini dan kedua-duanya telah stick kepada Tun sebagai PM. Hanya kita di Malaya masih terkial-kial mencari pintu lain yang sebenarnya adalah jalan mati.

  Untuk bergerak ke hadapan, segala nostalgia dan trauma zaman silam baik ia adalah zaman BN mahupun zaman PH mestilah diletakkan di tepi pintu sebelum kita melangkah masuk ke dalam kerajaan Ta-Mim. Itulah satu-satunya pilihan yang ada. Selainnya adalah kemungkiran dan pengkhianatan kepada mandat yang diberikan rakyat pada PRU14.

  #jalanterusbersamaTun
  #TunMahathirMyPrimeMinister.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 7. Alhamdulillah...

  A great person only shines in times needed.

  Marilah kita bertanya diri, sekiranya kita tiada, apakah negara akan terjejas? Mengapa? Sematkan azam.

  Tun sedang mendidik... kita kurang cerdik.

  ReplyDelete