Sunday, February 23, 2020

PEMBUBARAN PARLIMEN TIDAK PERLU KERANA RAKYAT SUDAH TAHU TAKAT MANA KEMAMPUAN PEMIMPIN YANG ADA..

Pilihanraya sekadar untuk memilih pemimpin dan parti..

Melayu akan pilih samada Najib, Anwar atau Mahathir. Kaum cina akan UTAMAKAN DAP.

Semua kita sudah kenal..
Pilihanraya hanya membazirkan duit dan masa..

Tunggu sahaja perkembangan politik..
Tiada kerajaan pintu belakang.. Hanya kerajaan yang sah berdasarkan majoriti..masih lagi di dalam sistem demokrasi berpalimen raja berpelembagaan...

Kerajaan yang dibentuk berdasarkan majoriti kerusi tidak akan membangkitkan rakyat marah..

Jika berlaku perceraian dan kahwin baru bukan pintu belakang tetapi kehidupan baru untuk memperbaiki kesilapan dan keazaman melakukan sesuatu yang lebih baik.

Yang kena cerai, jadilah pembangkang terbaik untuk menjadi kerajaan melalui PRU15# Pihak yang mendesak pembubaran parlimen dalam situasi sekarang sekadar ego, berlagak suci atas nama demokrasi.

Hakikatnya secara realiti apakah rakyat, kerajaan  dan pembangkang serta lain² instusi seperti AG, Pengakiman dan Istana  melaksanakan demokrasi?6 comments:

 1. pilihanraya membazir. Mahathir ada kuasa penuh untuk pilih kabinet baru tanpa perlu bentuk pakatan kerajaan baru. Cukup sekadar persetujuan majoriti MP. No DAP, No Problem.

  BANkami Blog

  ReplyDelete
 2. Komen²yg sebut kerajaan pintu belakang..najib tandatangan bersyarat..merapu meraban tidak AKAN disiarkan.

  Tulis sesuatu yg berbeza.

  Terima kasih.

  ReplyDelete
 3. Saya tak kisah siapa bakal PM, lepas Tun M asalkan bukan NAJIB, ANWAR IBRAHIM,ZAHID HAMIDI, KUNAN, ISA KONTOT dll seumpamanya. Mereka semua ni, bertohankan WANG RINGGIT - pengkhianat bangsa dan negara. Tidak boleh diberi kuasa semula. Najib, Zahid, KuNan dan Isa perlu dimasukkan ke Sg.Buluh. Najib perlu dihukum atas dosa-dosanya mrmbebankan kita dgn hutang betpuluh billion. Tiada maaf bagimu

  ReplyDelete