Friday, February 21, 2020

RULE OF RACIST

Kegagalan Mahathir..
Tak perlu KRITIK undang² India atau pertikaian India Pakistan jika di depan mata India JUGA PALING berkuasa .

https://www.amenoworld.org/2020/02/analisis-pembebasan-12-suspek-ltte.html

Aku setuju kalau Mahathir berundur, tetapi jika penggantinya Anwar, ia tidak membawa apa² perubahan..


Mereka rasa cukup hebat jika bukan sebangsa dan seugama sanjung mereka..



Jadi PM atau undur bukan lagi perkara penting jika pengisian di kerusi tersebut tidak diikuti dengan rule of laws, diperlekeh oleh pihak lain..

27 comments:

  1. Kalo india boleh pakai Rule of madey s Law.kenape melayu tidak?.

    Peguam: Penyokong IS pun boleh mohon gugurkan kes
    7:50 malam (Dikemaskini 7:51 malam)
    Hariz Mohd | Berita

    A A
    Penyokong kumpulan militan Islamic State (IS) yang sedang berdepan dakwaan mempromosikan kumpulan itu, kini mempunyai peluang untuk menggugurkan kes mereka, kata peguam.

    Ini susulan keputusan Peguam Negara (AG) Tommy Thomas hari ini yang menggunakan budi bicaranya untuk menarik balik pendakwaan ke atas suspek yang dikaitkan dengan militan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

    Peguam jenayah, M Hafiz Zainol Abidin yang berpengalaman mewakili beberapa orang tertuduh dalam kes berkaitan keganasan sebelum ini, berkata, pendakwaan yang dihadapi anak guamnya berkemungkinan besar serupa sahaja dengan yang dihadapi 12 individu yang didakwa menyokong dan mempromosikan LTTE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ini ada kewajaran.

      Justru semua Wadah2 Melayu (kecuali Parti Klentong Rakyat) sedang berusaha ke arah PENYATUAN UMMAH BANI MELAYU, masing2 secara tergempar buat Mesyuarat baru2 ini.

      JEWEL IN THE CROWN……!!

      Only a Grand Master Gem politician like Tun M knows…..one needs a non-shaky bloc support base to ensure Malaysia is politically stable.

      In Malaysia, THAT BASE IS THE SOLIDATORY-MAJORITY OF MALAY VOTERS. whether you like it or not.

      It’s MALAYsia.
      ISLAM is the Official State Religion.

      Delete
  2. Makin rosak undang² negara ini dimata rakyat. Salah dan benar hanya ikut perut ag, bukan rule of law. Siapa yg memilih ag kini utk bermaharajalela jugak terkait dgn dosa. Sampai bila dan kemana dosa ini mahu diusung? Sampai mati mungkin? Penat lelah pdrm berkerja membenteras akar pengganas akhirnya kes lebur dan lenyap. Mana perginya maruah igp? Adakah tindakan ag disenangi igp? Rakyat melihat. Rakyat memerhati dan rakyat sedang berkira-kira membuat keputusan. Kalau rasa kekal hebat nanti cubalah bertahan.

    ReplyDelete
  3. Kalau jadi pemimpin hanya setakat goyang teloq.. Takut nak bersuara hal fakta dan kebenaran dan hanya pandai bermuka muka dan munafik nanti tak popular dlm negara dan diluar negara pula takut dgn kecut telor nanti tindakan di ambil lebih baik pergi mampus dari jadi pemimpin no 1 negara.. Malaysia ada Maruah kita tak perlu munafik dan paria org utk jadi pemimpin.

    Golongan ini yg rasa hebat kerana bukan se agama dan se bangsa sokong mereka sebenar sama la dgn si kadok naik junjung.. Takda faedah pun utk bangsa dan agama. Kadang kadang puak puak bukan melayu suka rujuk pada kadok naik junjung ini sebagai bukti orang melayu banyak yg tak betul tapi sebenar kadok ini sekadar alat murahan mereka.. Saya tak menganggap mereka membawa ilmu tapi menonjol jiwa yg bercelaru..

    Contoh outsyed the kotak dan yg sewaktu dgn nya.

    ReplyDelete
  4. Sebangsa asyik nak membelit jee..

    ReplyDelete
  5. Apa komen PM, apa PM akan cakap dan PM boleh buat...bisu dan lakon hebah setakat acah power!?

    Dewan Pemuda IKATAN Malaysia (DPIM) menggesa Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomes memberi penjelasan berhubung keputusannya memberhentikan prosiding terhadap 12 orang warga tempatan termasuk pemimpin DAP yang dituduh menyokong Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

    Ketuanya Shahir Adnan berkata pihaknya amat kesal dengan keputusan itu berikutan kesemua mereka dibebaskan tanpa perbicaraan.

    Walhal katanya, penangkapan mereka telah melibatkan masa, tenaga dan keringat anggota polis yang sememangnya amat cekap menjalankan risikan pencegahan pengganas.

    ReplyDelete
  6. Jeng..jeng..jeng….

    At last, It is decided by the Pakatan presidential council which met till late Friday, Feb 21…….

    “I am proud that everyone has left it ‘UP TO ME’ to decide when I should relinquish my post. I, MYSELF WILL DECIDE. So, (as far as we are concerned) tonight, there is no time, no fixed date,” said Tun Mahathir after chairing the presidential council meeting here.

    SO, Mei 2020 – Can go to hell….!!
    Nov 2020 – Also go to hell…!!

    PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim was tight-lipped (terkedu) and was forced to accept the consensus for The Grand Old Statesman to continue governing the country.

    It is crystal clear that there will not be any more hoo-hah or interruption after this.

    ps:
    Prior to this, hordes of media personnel had gathered at the meeting venue at the Perdana Leadership Foundation here as early as 6pm, following all those bullshit talks that “Pakatan would set a date for Dr Mahathir to step down as prime minister” are nothing but mere bullshit & hoax created by ‘Rear’ Admiral & his Deformasi loyalist & DAPsters.

    Brader cakap berdegar-degar, tapi bila berdepan dgn Tun, habuk pun tarak….!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh...

      Sebelah Matdey...ada Bang Non dan si Jijah kaki kipas....dua2 macam tikus mondok....

      Wak Suman Tempe...aku ni bukan lah suka bebeno pada Matdey tu....tapi daripada Bang Non jadi PIEM biole si Matdey tu kekal PM sampai habih penggal...ia dak!!!!....hikhikhik....bye2 Bang Non...KD...jangan delete ye...

      Delete
    2. Terus kan sandiwara anwar dan zizah ...senyum pun dah sumbing...

      Delete
    3. Senyum azizah pun mcm siput tesepit....not sweet....almost sour grapes.

      Delete
  7. KD berlakon aja marah madey....aku dah tahu perangai blogger ni..

    ReplyDelete
  8. Melayu berlumba lumba untuk dihargai sebagai hebat dan bagus oleh bangsa lain kononya sangat budiman, berfikiran terbuka...

    Sedangkan bangsa asing berlumba lumba menggunakan pengaruh dan kuasa untuk membantu bangsa mereka, mengangkat bangsa mereka dan menjadi hero bangsa mereka.

    ReplyDelete
  9. Banyak perkara Hari ini yg tidak selaras dengan Perlembagaan ujud di sekeliling Kita..
    Ada yang menjadi khas khusus dan istimewa walau tiada di catat dalam Perlembagaan..
    Sedangkan keistimewaannya Melayu dan Islam yang tercatat di Perlembagaan semakin pudar dan dikikis..

    Tolak ansur yang merugikan..
    Budi baik yang merosakan..
    Semuanya tidak dihargai oleh mereka yang bersikap seperti Belanda..

    ReplyDelete
  10. Pemimpin MELAYU lanun mahu dipenjarakan..
    Tauke dadah mahu diampunkan..
    Driver mabuk masih disanjung..
    Itulah Melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengganas dibebaskan..
      Perogol dibebaskan..
      Peliwat dibebaskan..

      Delete
    2. Hidup atok...hidup atok...hidup atok...hidup atok..pemimpin bani mim yg tak terkalah..bakal mengibar panji2 chap tengkorak.pemimpin yg maksom..pemimpin sanjungan jendole..keluang..puntun.
      .otoman..asal petik ja atuk..pasti melantun2 marah nya..
      Dulu org nasihat..atok silap..lantik kapir lahanat ni jadi peguam negara..nama2 yg saya sebut ni la benteng backup..penegak benang basah..
      Prinsip aku mudah..siapa2 yg berkawan dengan dap.menaikkan dap.mmg cilako..walau pun esok2 bn tu sendiri bergabung dgn dap..tetap ku tentang..
      SEBAB DAP NI..RAMBUT JA TINGAL LURUS..YG LAIN SEMUA BENGKOK..BERKAIT..RASSIS..

      Delete
    3. Tu semua sebab atok dah lemau. Tiada siapa hormat atok. Nk bebaskan pengganas tak perlu segan dgn atok. Atok dah tua, apa atok mampu buat. Dimata dap atok memang dh lemau. Dimata rakyat, rakyat tak mau pandang atok. Mencolok mata.

      Delete
    4. Silap tuuu....

      Justru kita sedang berusaha ke arah PENYATUAN UMMAH BANI MELAYU (kecuali bang non dgn pencacai2nya yg Pakar Klentong Rakyat).

      JEWEL IN THE CROWN……!!

      Only a Grand Master Gem politician like Tun M knows…..one needs a non-shaky bloc support base to ensure Malaysia is politically stable.

      In Malaysia, THAT BASE IS THE SOLIDATORY-MAJORITY OF MALAY VOTERS. whether you like it or not.

      It’s MALAYsia.
      ISLAM is the Official State Religion.

      Delete
  11. Peralihan Kuasa Terpulang Pada Mahathir - Jangan Meroyan Geng Bang Non.. Hahaha..


    kihkihkihkihkih...Alahai Bang Non....diringkaskan cerita....yg bebenonye...Matdey tak akan beri pada Nuor jawatan PM....dot....dot...dot....Wuaaaaaaa!!!!

    ReplyDelete
  12. Hahaha....I never have any doubt, mereka boleh singkirkan Tun M dalam mesyuarat Ph Leaders. In fact, kalau usianya dipanjangkan Allah, dia akan jadin PM sampai Pru15. Alhamdullilah......

    Berkaitan dgn India LTTE yg dilepaskan dari didakwa, nothing to do with us, unless they threatened Ketuanan Melayu. Kihkihkih.....
    Dgn melepaskan mereka, skrg baik Cina atau Hindu, takda asas nak kutuk Tun M lagi, racis. Dan, bila mereka dilepaskan, bukan bermakna mereka bebas. Mesti masih di bawah pemerhatian polis. Mereka takkan berani lagi. Be positiflah. Jangan jadikan semua benda, masalah negara. Nanti tak pasal-pasal mental. Hehehehe.....

    Dgn ini, bolehlah Tun M tumpu perhatian kpd membangunkan ekonomi pulak. Takda siapa boleh ganggu dia lagi. Bang Non dah dijerat. Semoga, menjelang PRU15, the house is put in order. Aminnnnnn.....

    ReplyDelete
  13. Hahaha....I never have any doubt, mereka boleh singkirkan Tun M dalam mesyuarat Ph Leaders. In fact, kalau usianya dipanjangkan Allah, dia akan jadin PM sampai Pru15. Alhamdullilah......

    Berkaitan dgn India LTTE yg dilepaskan dari didakwa, nothing to do with us, unless they threatened Ketuanan Melayu. Kihkihkih.....
    Dgn melepaskan mereka, skrg baik Cina atau Hindu, takda asas nak kutuk Tun M lagi, racis. Dan, bila mereka dilepaskan, bukan bermakna mereka bebas. Mesti masih di bawah pemerhatian polis. Mereka takkan berani lagi. Be positiflah. Jangan jadikan semua benda, masalah negara. Nanti tak pasal-pasal mental. Hehehehe.....

    Dgn ini, bolehlah Tun M tumpu perhatian kpd membangunkan ekonomi pulak. Takda siapa boleh ganggu dia lagi. Bang Non dah dijerat. Semoga, menjelang PRU15, the house is put in order. Aminnnnnn.....

    ReplyDelete
  14. Melayu dam Maaysia hari ini rosak sbb ada penyokong taksub mcm kau, John Dogol, minah klepet, osman bongok dll yg demi taksub kpd atok membenarkan saja apa yg atok buat. Bila tersepit buat2 mrh lps tu cpt2 buat tajuk
    lain supaya isu panas tu tak dibincang lg. Sama la mcm boss kau. Perangai mcm kelin.

    ReplyDelete
  15. Kenapa muka si Wan Azizah ketat ajee,,,dlm hati tu berbakul-bakul dok maki hamun Tun m ��������

    ReplyDelete
  16. Hahaha. Look at Anwar and Azizah's face. Pucat doh.

    ReplyDelete
  17. Muka tadak semyum... Kiri Dan Kanan
    Berapa banyak "the agreement"..
    Sebagai calon bakal.... Bakal jer

    ReplyDelete
  18. Warkah dari Otai...tepokkkk..!!

    Setakat ini reform tidak berjaya ditunjukkan oleh Tun M selaku PM, bahkan banyak perkara yang dilakukan bercanggah dengan prinsip reform.

    Kalau kita mahu melihat reform itu berlaku, kita tidak boleh berdiam diri sekarang. Gerakan reformasi harus ditingkatkan agar kerajaan PH tidak terus dibuai mimpi indah dan mamai setelah pimpinan kita diberi jawatan oleh Tun M.

    "Saya undur selepas APEC. Tarikh terpulang kepada saya". Sepatutnya kata2 begini tidak keluar dari mulut seorang pemimpin di dalam kerajaan PH. Gunakanlah ayat yang lebih menyejukkan hati bila mendengarnya. Saya mahu ingatkan Tun M, kalau kamu ada tarikh, Allah juga ada tarikh untuk kamu.

    Laungan reformasi tidak akan padam.

    ReplyDelete
  19. Setiap buah catur yg di gerakkan pemain..ada sebab2 musabab..dari mula membentuk kabinet..buah2 catur sudah di gerakkan utk tidak di check mate oleh pihak lawan..segala perancangan bukan utk menaikkan ekonomi rakyat dan negara..sekadar utk back up pemimpin2 tertentu..jadi paham2 sudah..
    Eguana eng dilantik walau pun ada beberapa kes..lepas satu..ada 2 lagi.lantik montori2 bangang bersebab..lantik yg rassis bersebab..lantik lantang bersebab..yg arah tangkap siapa..yg arah lepas ltte pun ada sebb..terutama masa persidangan majlis presiden..semua menimbulkan tanda tanya..kenapa..KUASA...
    Maka kempunan lagi bang non sehingga selepas apex...

    ReplyDelete