Saturday, February 29, 2020

S3MUANYA KEMBALI NORMAL

Kerajaan vs Pembangkang
Anda di side mana..

6 comments:

  1. De facto atau de jure?

    Hari ini kedua-duanya terpisah. Yang de facto kerajaan bukan de jure.

    Yang de facto pembangkang, de jure nya adalah kerajaaan.

    Itu yang berlaku apabila rule of law tidak diikuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak ko semakin Tidak Normal akibat semua tilikan loyar buruk tak menjadi.

      Delete
    2. Hehehe..

      Terkini spraker Dewan Rakyat memaklumkan dia belum mendapat apa-apa surat arahan untuk menangguhkan sidang parlimen.

      Nampaknya speaker sendiri berpandangan ada orang yang mahu menangguhkan sidang parlimen.

      TSMY akan menghadapi ketidaktenangan dan ketidaktentuan hati sebagaimana Najib telah melakukan dahulu semasa cuba melarikan diri daripada berhadapan dengan perkara yang perlu untuk kekal PM.

      Delete
    3. Hello bro, sabaq sat..PM lum
      clock in pejabat. Speaker pun rajin nau nak mereport. Gelabah mych. Tau lah org pH, tapi akai ada, guna ler.

      Delete
    4. Orang PH? Hehehe.. PH kan dah tumbang dan Tun bukan lagi Pengerusi PH. So saya dengan rasminya bukan lagi orang PH, sebaliknya adalah orang Ta-Mim.

      Tapi kalau PH itu bermaksud Panji Hitam, In shaa Allah mudah2an saya tergolong di kalangan 314 yang dikhabarkan. Aamiin.

      Delete
  2. Saya sokong kerajaan yg bangun kan negara..tumpukan mcmna nk naikkan ekonomi..bukan berpolitik sepanjang tahun..muak..bosan..
    Cukup2 la..lagi 3 tahun kita berdebat lagi utk pru15..
    Berpolitik jangan sampai menhadai negara..ini saja negara yg kita ada..barang siapa yg masih mau menghuruhara kan negara.nenentang agong..tangkap..buang daerah ke negara kelingsia dan cinasia

    ReplyDelete