Friday, February 21, 2020

TITIK BERMULA KEJATUHAN MAHATHIR



Jika Ketua undang² seorang racist APA jaminan yg pegang jawatan atas politik Dan sebagainya tidak racist.

Mahathir boleh menang di Majlis Presiden atas percaturan politik tetapi DAP tumpaskan Mahathir di atas percaturan undang²...

Sekaligus kuasa Ketua Polis Negara sangat tidak membawa nilai.

Jika ditakdirkan Najib dibebaskan, Mahathir nyata kosong.

https://dialograkyat.blogspot.com/2020/02/keputusan-gugur-pendakwaan-kes.html

18 comments:

  1. Tuan selaku seorang yang tidak taksub pada mana mana individu, saya memang perlukan percerahan berkait dengan banyak isu yang timbul termasuk yang di atas dr PM terutamanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagaimana seorang AG boleh mempergunakan budibicara utk kepentingan 12 orng?

      Kalau untuk kepentingan umum, ramai. rakyat..logik lah JUGA..

      Kalau benar kes itu lemah..biarlah majkamah putuskan..

      Mereka mempunyai kemampuan untuk dapatkan KUMPULAN lawyer yg hebat

      Siapa yg iring mereka KE MAHKAMAH..
      Lim kit SIANG
      Dap

      Thomas lakukan di era Mahathir sebagai PM..Tanpa PENGETAHUAN Mahathir?

      Sekarang Mahathir dah tahu..

      Delete
    2. Ya.,,saya setuju Tun kini sedar belang TT.

      Apapun, dgn kebijaksanaannya, pasti ada cara untuk handle.
      TT mungkin kebal di segi Rule of Laws, tapi dia boleh dilunturkan di segi solidaritas kuasa politik Melayu.

      Delete
  2. BEFORE...sblom mesorat Majlis President (psstt..!! aku koi pes bolat2 dari Blog Bodin)

    Seminggu Sebelom Mesorat maaaakk aaii tajuk entry kemain pujuk rayu melambung puja puji pijak semut pun tak mati..

    KALAU MEI, MAHATHIR DIHARGAI DAN KALAU NOVEMBER, ANWAR LEBIH DISANJUNGI
    Shahbudin Husin 21 February 2020

    Tidak ada sesiapa yang benar-benar pasti apa keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH malam ini berhubung peralihan kuasa. Tun merupakan pemimpin terbaik dan Anwar bertuah mewarisi legasi gemilang Tun Dr Mahathir. Kepimpinan unik ini ada pada sosok gandingan padu Tun Dr Mahathir dan Dato Seri Anwar Ibrahim untuk mengemudi dan memacu negara pada masa depan.

    AFTER...Selepas Mesorat Presiden PH tajuk entry semacam ajer.. kikiki

    KEPUTUSAN YANG MENGECEWAKAN, ZAMAN GELAP MALAYSIA AKAN BERPANJANGAN LAGI
    Shahbudin Husin 22 February 2020

    Keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH malam tadi berhubung soal peralihan kuasa benar-benar sesuatu yang mengecewakan hati rakyat. Cakap dan janji Tun Mahathir memang tidak boleh dipegang dan dipercayai sama sekali.

    Apakah kita tak malu untuk melangar perjanjian kesepakatan yang kita dah bersetuju bersama...di mana kita jika gagal menunaikan janji....rakyat akan melihat ph tidak ada keikhlasan. Janji pun bole di batalkan...ianya tidak sepatutnya berlaku

    Ini tun m meting minta date atau tarikh bila pun tak boleh bagi...bersilat...tipu....tadi dia buat kenyataan bila tarikhnya..... itu keputusan saya....bila saya nak berenti saya berenti....sombong bongkak dan ayat dia nampak sangat menipu....memek muka nampak marah dan tak selesa.....mata besar dan terbungkang....dah umur 95 pun nak lagi kuasa....telinga pun dah pekak...gila....

    Beliau mungkin boleh berhenti makan sebelum kenyang, tetapi dalam bab kuasa, kerakusan dan ketamakannya ternampak tidak pernah cukup dan sentiasa membuatnya lapar

    SEBELOM MESORAT KE MAIN PUJA PUJI
    LIDAH BERCABANG RAPIJI SUDAH PESAN
    AJOM GULING JLNRAYA OTAI REFORMASI
    JANJI LIDAH BERCABANG LU FIKIR SINDRI SETANNN..!!

    Lepas Mesorat... Rakyat dah agak dah lu fikir la sindri...

    kikikikiki..!!

    FORMULAELAKKENAMAIN = TEPOK DULU + POP CORN TAMBAH JGN LUPO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun M besides a leader with wits & wisdom, he is also bold, firm, optimist and self-confident.

      Sebaliknya, beliau tentunya bukan jenis gay pengecut yg kuat mengolom lollipop pop-corneck......!!
      Amacam, Kejora.......??

      Delete
  3. Aloooo KD. U sound so like blogger mamak kotak. Kenapa begitu paranoid seolah-olah Melayu is lost, tak boleh diselamatkan lagi, dan Tun M sudah hilang taring....???
    U dah jadi Chameleon mcm blogger kotak tu, ke....????
    Come on man. Be more positive. Kontrak Tommy Tommas dah nak habis tempoh. Kalau dia memudaratkan, Tun takkan sambung kontralnya lagi. Janganlah terlalu paranoid....tak pasal-pasal mental macam wak kejora et-al. I never give up on Tun M. Dia sentiasa tahu dan ada caranya to solve whatever problem. Msy Allah bless him with health.
    Aminnnn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. We just wait and see..
      Titik sudah bermula..

      Samada titik² kejatuhan berterusan..
      Atau titik kejatuhan berhenti diganti dengan kebangkitan semula..

      Atas ayat saya..
      Jika najib dibebaskan?
      Mahathir hanya kosong..

      Fikirlah jika keadaan itu berlaku?
      U nak tuduh APA pula?

      Delete
    2. Tidak Kd... Anda hanya nampak permukaan keadaan... Samada Najib disumbat @ tidak, itu perhitungan politik yang membayangi perkara yang tersirat.
      Saya percaya, samada Najib misalnya dihukum 2 tahun @ 3 tahun, itu cuma cabang seni politik yang halus dari TDM.
      Sebusuk² 'anak', perasaan sayang tetap ada, cuma ditunjuk secara terang @ tidak.
      Politik itu infiniti, tidak boleh diukur kalah @ menang semata².
      Kawan boleh menjadi lawan dan sebaliknya.
      Masa akan menjawab dan sejarah akan tetap diperkata...

      Delete
    3. Tak perlu titi, titikla, KD. Takda TITIK pun, Tun tetap akan berenti juga. Dia skrg dah 94 going on 95. Berapa lama lagi dia boleh bertahan.........??? Rasanya, dia pun dah fed-up. Tapi, dia bukan jenis yg suka lepas tangan. Dia nak berenti dgn fikiran tenang, knowing siapa juga penggantinya adalah orang yg boleh diharapkan. Bukan jenis wak dol, Ahjib or Abam Nuar orrrrr ...Asmin. Dia nak pergi dgn tenang, knowing kita semua selamat. Begitulah sikap Atok yg penyayang. Otherwise, nak buat apa dia bertungkus lumus, fighting....????
      Always think positivela, KD. Tak perlu peningkan kepala. Boleh tidor dgn lena setiap malam.

      Delete
    4. Harap Tun dihidupkan hingga selepas PRU15..

      Untuk melihat sebahagian hitam putihnya..
      Selepas bersara, semua PM yg diendorsenya parak..Tun pun akui.

      Next PM, biar rakyat yg pilih.

      Delete
  4. Tajuk diatas cukup mendebarkan wow... Tapi kalau dgn Tun M ini tak yah la dia dah terlalu banyak mengharungi segala macam musibah, dugaan, kata hina, fitnah, kutok dan segala bagai maki hamun baik dari PKR DAP dulu dan sekarang, Pas Jangan cakap la UMNO itu pun dari penjilat Najib... Tapi tengok la apa yg terjadi dgn Tun M. Ki ki ki bukan takabor tapi hakikat in shaa Allah sentiasa dilindungi dan sihat.. Sebab matlamat satu bukan macam orang lain kabur dan lebih pada diri dan puak.

    Nak buat macam mana KD kes ini di tuduh di makamah hanya dgn bukti gambar dan lambang.. Kalau guna court of law payah la dgn bukti ini tapi kalau ada undang undang ISA atau undang undang tampa bicara yg lain memang India x2 ini tak lepas la sah 2 tahun ke dalam tampa bicara...

    Tapi si IGP pun takda komen menbantah untuk buat rayuan semula hai ada pakat ka... Ishhh apa jadi ini.. Bagus la KD bagi orang melayu makin meluat dan marah dgn PH saya pun suka????.

    Dulu hal Jawi pasai apa la isu di bawa oleh pihak Tun M.. Sampai jadi isu panas buat orang melayu Cilake PH... Ishhh kemudian banyak lagi yg membawa perkauman ishhh yg seronok tu si lawyer Tun M pula suka api api iaitu si Haniff kartiri itu lawyer kuat Tun M.. esok esok.. A kadir jasin pula komen cucuk sana sini.. Ishhh.

    Bagus la hmmm PH dah nampak makin orang melayu meluat.. UMNO n Pas ada la sikit advantage.. Saya pelik kenapa UMNO yg sah boleh di haramkan sebab masalah dgn ROS sejak 2018 masih tak di haramkan.. PAS pun sama SPRM diam ja hmm awal tahun lepas sibuk di panggil beberapa pemimpin Pas beri statement...bukan apa saja tanya.Tak pa itu tak penting...

    ... Yang penting semalam Anuar, Lim Guan Eng dan lain lain ketua dalam PH tak berani nak cakap byk Nooo semua serah pada Tun M wal hal punya la heboh gendang bunyi nak paksa tarikh kenapa takut hmmm bukan kah faktur PAS dan UMNO.. Haaaa... Itu satu permainan politik tapi tak salah kalau untuk bangsa dan negara bukan perkauman pun. Itu perjuangan yg tak pernah berubah sebab itu atuk tak takut dan tak risau kau fitnah la apa pun, kau kutuk apa pun dan hina la apa pun..
    .. Atuk masih seperti biasa... Ha ha ha nanti ada yg marah banyak berleter.. Faham tak pa hi hi hi wallah huak'lam.

    T

    ReplyDelete
    Replies
    1. IGP nak bantah?

      Kes pandi kata najib tiada kes untuk didakwa?
      Ada igp bantah?
      Ada SPRM bantah?
      Ada bank negara bantah?

      Siapa berani bantah?
      Pandi siapa lantik?
      Thomas siapa lantik?

      Delete
  5. Diam bukan Mahathir setuju
    Dalam fikiran kita tak reti
    Bawak kereta terlalu laju
    Terlanggar sempadan boleh mati!

    Umpama bapak menghulur umpan
    anak mana pancingnya makan
    Yang gelojah tidak bersopan
    Kepala dia bapak yang tekan!

    Bukan lemah bukan tak lihat
    Dalam keluarga mana yang jahat
    Seorang doktor utamakan sihat
    Mana yang sakit mesti direhat!

    Kita melihat tentunya pedih
    Jika pengganas tak perlu ditanya
    Darah naik pasti mendidih
    Tapi doktor tahu ubatnya!

    Satu ketika tiba saatnya
    Anggota berulat doktor kan bedah
    Kita bimbang lantas bertanya
    Modus operandi takkan didedah!

    Banyak sebab Allah memilih
    Aturan Allah pasti terbaik
    Jika tetiba doktor nak alih
    Melayu Islam pasti kan naik!

    Itu pasal Allah nak tunjuk
    Ada kuasa jangan klepto
    Kesal dihati siapa nak pujuk
    Dulu terima pemimpin yang kotor!

    Mahu bangsa kembali unggul
    Bersama Mahathir penuh rela
    Bukan pemimpin yg gila pinggul
    Atau isteri bermaharaja lela!

    Lagi lama doktor bekerja
    Sekilas pandang tahu penyakit
    Apa dibuat usah teruja
    Walau ditangan nampak lekit!

    Tak lama lagi,pasti tak lama
    Kembali cerah matahari bersinar
    Di rahmati bumi Islam agama
    Kemenangan pasti pada yang benar!



    ReplyDelete
  6. Kalau pru sekarang Mahathir boleh menang KE jika masih di PH?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Sabar la bro.. Biar melayu benci PH.. Kau ingat Mahathir nak bersama PH ka kalau buat PRU ki ki ki baca dan faham unknown di atas tulis.. Selagi Anuar dan DAP dlm PH.. Byk la wayang Tun tu ki ki ki

      Delete
    2. Kd..kalau lagi 2 taun bubar parliment pun..klu atok kt ph..pun tumbang..InshaAllah..
      Kalau dia bergabung dgn bn..pun belum tau bn boleh menang..sbb rakyat marah dia biar kan kerajaan berjalan di bawah tangan kapir...org islam undi protes..melayu akan jadi malap..
      Ada lah lebih baik atok kekal dalam ph..sehingga bubar parliment.pbbm 15% pengundi melayu biar berkubur..pasal najib..kalau bersalah..biar pengadilan yg tentukan..cuma..ke ph lepas..ke bn ditekan cukup2..tu ja masalah nya..mana keadilan

      Delete
  7. Cuk minah
    Blogger kotak Tak siarkan Komen YG Tak senadanya..
    Aku siarkan..
    Think positive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KElihatan KD ngacah2 test market nak bagi sekor spesi tuu naik lemak.

      Delete