Wednesday, February 26, 2020

Tun M menghadap Agong pagi ini

Tun M menghadap Agong pagi ini: PUTRAJAYA - Perdana Menteri Interim, Tun Dr Mahathir Mohamad dijangka akan menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah jam 11 pagi ini.

5 comments:

 1. Di mana 313 penyokong Ayahanda Tun M?Sepatutnya mereka mengiringi Tun M dengan berpakaian lengkap sut melayu kaler hitam sambil mengibarkan panji2 hitam..atau masih belum klimaks lagi?

  ReplyDelete
 2. UmNO + PAS : Bubarkan parlimen dan kembalikan mandat kepada RAKYAT

  PKR + DAP + PAN : Biarkan kami terus mentadbir seperti mandat yang diberikan oleh RAKYAT.

  Tun; apa sahaja keputusan yang kita buat, kita mestilah mengambil kira kepentingan RAKYAT.

  Dua golongan yang pertama menjual nama rakyat untuk kepentingan peribadi dan kumpulan mereka.

  Tun pula meletakkan tengkuknya sebagai pertaruhan demi kepentingan rakyat.

  Hakikatnya :-

  Kumpulan pertama hanya menipu dan beralasan. Mandat rakyat telah pun diberikan dan ia belum pun sampai separuh penggal.

  Kumpulan kedua juga menipu dan beralasan. Mandat yang rakyat berikan adalah berdasarkan apa yang ditawarkan kepada rakyat sebelum PRU14 berlangsung iaitulah sekiranya PH menang, Tun akan menjadi PM. Mereka telah membelasah Tun kaw kaw mahukan Tun meletakkan jawatan PM dan kini sebelum 2 tahun, apabila Tun benar-benar meletakkan jawatan, maka mandat itu telah tamat apabila Tun tidak lagi menjadi PM gabungan ini.

  Individu ketiga itulah yang benar kerana dia yang ditawarkan kepada rakyat sebagai PM oleh PH dan tawaran itulah yang rakyat telah terima dan mandatnya masih ada sehingga ke hujung penggal.

  Saya tiada keraguan dia akan kekal PM samaada kekal PM Interim atau naik sebagai PM-8.

  Pilihanraya ketika usia parlimen belum pun separuh penggal hanya akan menyebabkan negara perlu mengeluarkan wang yang banyak demi memenuhi nafsu kumpulan pertama.

  Sebaliknya dengan kekalnya Tun sebagai PM Interim dan tiada lagi menteri2 yang ramai untuk dibayar gaji mereka ketika mereka tak perform, maka inilah kebaikan yang besar buat negara dan rakyat. Tiada keperluan lagi untuk membayar gaji bagi mereka yang tak perform ini.

  Siapa lagi yang masih ragu-ragu Tun akan sentiasa muncul pemenang walau di dalam situasi apa sekalipun?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa nk berkira sgt dgn belanja pru sebanyak setengah bilion. Tau tak cacamerba politik mutakhir ini sudah menghilangkan 43 bilion dpd bursa malaysia? Nak terus rugi ke nk bina Malaysia yg lebih makmur, kaya, berakhlak dan tiada politiking 24/7?

   Delete
 3. Madey dapat 64 sokongan...tak sampai 30%..jelas sokongan kpd madey jauh merosot...

  ReplyDelete
 4. Tun akan menang insyallah umno dan pas bersama sama

  ReplyDelete