Wednesday, February 26, 2020

YAM SENG

‘Non-Muslim’ dominasi kerajaan Anwar: Selepas Melayu PPBM dan Melayu PKR beramai-ramai tinggalkan PH, mereka nak kata "bukan Islam dalam PH semakin kuat dan semakin ramai. (Harakah Daily) -  Kerajaan PH 2.0 yang diura-ura dibentuk sebagai kerajaan minoriti dengan mengangkat Presiden PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim selaku Perdana Mente

9 comments:

 1. Yg penting presiden dan majoriti mpp adalah melayu..pru 15 melayu ramai semula...pengkhianat bawak lari kerusi pkr..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maknyah Enon Kejora Saroja....

   Umpas, PKR-Parti Koyak Rabak adalah parti2 meLAYU yg dah terkulai LAYU berdebu.

   Told u once told u twice
   U never listen to my advice
   From East to West
   Tun M is The Best.....??

   Hence,

   The winner takes them all
   The losers take a big fall
   The winner still stands tall
   The losers become small

   He he he

   Delete
 2. Pm melayu tapi bagi projek bilion kpd kroni cina..paraah..

  ReplyDelete
 3. Islam di kelantan kuat ker?..tak de beza pon dgn penang.....patong buddha terbesar di kelantan.

  ReplyDelete
 4. Bersatu dah tumbang di johor...umno kembali secara percuma hasil perbuatan Bersatu sendiri..

  ReplyDelete
 5. Malapetaka untuk Bangsa Melayu jika ini berlaku...

  ReplyDelete
 6. 36 YB Melayu Muslim daripada PPBM dan 10 YB Melayu Muslim daripada PKR telah meninggalkan PH.

  Nisbah PH sekarang hanya 35% atau 1/3 sahaja Muslim dan 2/3 lagi Non Muslim. Hahaha, lawak giler mengambil kira komposisi negara ini adalah 2/3 Muslim dan 1/3 non Muslim.

  Soalan pertama; Katakan PH membentuk kerajaan di atas komposisi berkenaan, kementerian-kementerian kanan dan utama untuk pengekalan dominasi Melayu seperti Menteri Dalam Negeri, Menteri Pertahanan dan Menteri Pendidikan rasanya siapa yang pegang?

  Soalan kedua; sekiranya kesemua kementerian tersebut dipegang oleh mereka yang layak kerana komposisi mereka yang lebih besar, rasanya mereka layak tak tuntut jawatan TPM Cina daripada PM peliwat?

  Soalan ketiga; Kalau peliwat benar-benar menjadi PM di atas komposisi berkenaan, adakah permintaan TPM Cina akan ditunaikan?

  Hahahaha.. Jangan stress lebih-lebih. Itu hanyalah analogi. Hakikatnya peliwat takkan dapat jadi PM walau apa yang dia usahakan.

  Tak percaya? Tunggu dan sediakan popcorn untuk melihat bagaimana peliwat tewas lagi buat sekalian kalinya. Hahaha..

  ReplyDelete
 7. OK la tu. Bukan hadi Kata melayu ramai sgt kat parlimen. Kalau tak takkan la Dia tungang tebalik sokong mca. Ramai Salah, Kurang Salah. Abis nak ape. Nak mcm dlm kabinet tU, Cuma Ada Satu gambar aje. Dari tertinggi, hingga la budak despatch nak diletak 1 gambar aje. 2/3 hari ni Aku belajar perkara penting. Jgn percaya org lain, selain keluarga Dan diri sendiri. Lelebih lagi org Yg tgh tersepit. Lepas ni, kalau Aku nampak pakcik, makcik tgh Tukar tayar tepi Jln, confirm Aku tak akan Berhenti utk tolong, Sebab kalau Aku tolong, risiko Aku Kena langgar Dari belakang bertambah 1%. Swbab Aku Suka naik motor. Selain org meniaga, golongan org politik paling tak bleh percayai...

  ReplyDelete
 8. Andainya kuasa itu tidak disertakan dengan habuan dunia, adakah para mp2 melayu ini akan bergasak smpai berpecah belah??
  #silatambahpopcorn

  ReplyDelete