Saturday, March 28, 2020

AKHIRNYA TERBUKTI, JANGAN DENGAR APA YG PH CAKAP..

Tapi tengok dan nilaikan APA yg PH buat, lakukan dan urus negara. .

Negara ditinggalkan dalam segala bentuk kemewahan semasa Muhyiddin ambil alih dengan ransangan ekonomi beratus billion ringgit..

Bab NI kenalah tabik spring pada Lim Guan eng Dan Tun.

DUIT itu datang dari Mana? Jatuh dari langit?

Takkan lah pula, Muhyiddin macam Rosmah, pun menabung dari kecik..
Jangan JUGA ulang cetak....derma Tok Arab.

Skarang NI sudah Ada tanggapan PN dikatakan lebih baik dari PH..

Aku cuma nak ingatkan, certain ISU...yes tapi keseluruhan belum..masih jauh.
COVID19 hanya 1 dari 1000 ISU negara.

PN belum sebulan, Tali pusat pun belum tanggal, perut pun asyik kembong..

Masa ambil alih..negara di landasan YG betul..
Silap pilot silap arkitek silap jurutera..bengkok

13 comments:

  1. Uiksss..
    Apsal macai najib meroyan???
    Woiii..buat blog sendiri le..
    Karang panjang²
    Kikikikiki

    ReplyDelete
  2. Kalau nak Komen. Tulis panjang.. biar Ada fakta sikit..

    Penyamun kau nak angkat jadi hero..
    Tunggulah dulu..
    Belum selesai.

    ReplyDelete
  3. Dalam Prihatin Nasional Kiah Tertipu muyiden hanya guna wang kerajaan tak sampai 25 billion dari jumlah pakej yg yg diumumkan.

    Pakej muyidin merupakan yg ketiga yg sudah termasuk pakej pertama dan kedua..

    25 billion sudah ada dlm tabong kerajaan yg nak digunakan dlm bajet 2020...

    250 billion hanye sebahagian besarnye tangguh bayaran itu tangguh bayaran ini yg akhirnye ditanggong oleh rakyat...jumlah penangguhan bukan ditanggong oleh kerajaan...

    Jumlah 250 billion pakej hanyelah KOSMETIK jerana muyiden mengaku PN bukan kerajaan pilihan rakyat..

    Blm tanggal pusat dah pandai makeup...

    ReplyDelete
  4. Tanggoh bayaran pinjaman bank tapi bunga tetap kena bayar...lagi besar beban...memang tak terangsang...

    Orang politik bijak kelabukan mata
    rakyat tapi rakyat sudah bijak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu rakyat sudah bijak, bukan mcm kau bodoh memanjang.

      Delete
  5. Otak kau ni KD memang dh korup...
    Dh termajan hasutan dan fitnah
    Siapa penyamun sebenarnya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uikkksss...semua orang dah tahu. Kenapa perlu hipokrik.

      Delete
  6. Blogger UNSPINNERS menuduh Kerajaan PH sudah menyonglap duit PETRONAS sampai kering kontang. Lim Guan Eng wajar saman dia ni untuk tunjuk bukti transakai duit mengalir ke akaun menteri-menteri dan Perdana Menteri PH semasa berkuasa dulu. Dia menganggap mPM dan menteri-menteri PH setaraf PM dan menteri-menteri BN yg sekarang naik turun mahkamah.

    Ini bukan tuduhan main-main. Kalau dibiarkan, dia jadi semakin berani. Elok ahar dia sikit supaya berhati-hati dalam berblogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berani ke si nobita tu nak saman cik minah oiii..

      Delete
  7. Blog Ibnu Hasyim pun ada bercerita pasal kerajaan HARAPAN MENJARAH INCONE PETRONAS.

    Elok saman sumber yg menghebahkan cerita ini supaya benda ni dibawa ke mahkamah dan di bicarakan.

    ReplyDelete
  8. Kahkahkah...BLOGGER IBNU HASYIM delete posting saya. Saya tanya dia mana pegi duit rm400 JUTA yg Kerajaan PH beri KELANTAN...?
    Dah dapt Mercedez seorang sebijik, sibuk menuduh kerajaan PH menjarah duit Petronas. Bukan Kelantan je dapat duit Petronas, Terenggabu, Sabah dan Sarawak semua dapat. Lepas tu sibuk tanya mana pegi duit PETRONAS. Apa, awak ingat duit yg kerajaan PH beri Kelantan dan Terengganu tu, turun dari langitkah....???
    HUTANG 1MDB pun kena bayar juga. 1 BILLION hanya untuk bayar bunga, hutang pokok 55 billion kena langsai juga.

    Kalau tak puas hati, bawak benda ni ke mahkamah,jangan main tuduh-tuduh kosing.

    Bring it on, bring it on....terus dia delete posting saya kat blog dia. HAHAHAHA....puas hati aku.

    Nampak nor orang agama suka MEMFITNAH ORANG.

    ReplyDelete
  9. hallo kd,, lu tak faham ekonimi ye,, khaaaa puiii itu dui BN lah dgn harta BN yg kena lelong nak di gunakan PH umpan rakyat utk PRU

    ReplyDelete
  10. Tulis bnyk² mcm bagus je kd. Habis selama ni asyik dok bohong duit takde tu kenapa? Bila PN ambik alih baru pandai sebut kerajaan sblm ni pada landasan yg betul. Puiii! Kalau betul, kongsi la kekayaan negara dgn rakyat, bukan sorok bawah bantal. Mujur PN jumpa duit tu...

    ReplyDelete