Sunday, March 29, 2020

SIAPA RASA DIA KENA KENCING?

Siapa rasa pernah kena kencing dengan BN?
Dengan PH?
Dengan PN?

Kau orang komenlah dulu..aku ulas kemudian

24 comments:

  1. Yang Komen maki² tu (aku Tak siarkan) memang PADAN MUKA kalau kena kencing dikencing oleh sesiapa shj sebab biadab.
    Aku suruh bagi pendaoat, bukan suruh Maki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tak siar ke atau tak ada orang komen, KD.

      Aku tengok kau pun dah mula pergi menempek kat blog Budin.

      Kik kik kik kik kik...

      Delete
    2. Bak kata dua tiga patah, blog ini hidupnya segan tapi mati tak mau...

      Delete
  2. Madey muyidin dan azmin kencing anwar..

    Muyidin dan azmin kencing madey...dikencing ditekan plak...terkedu madey

    ReplyDelete
  3. BN - banyak manifesto depa tk buat pun. Ckp bergegar2, pelaksanaan hancuss. Plg truk brim pun nk tipu. Tiap2 thun ckp peruntukan naik dn di byr 3 sesi tp rupanya dlm sesi pertama tk ramai tk dpt. Kiranya dlm 10 org dalam 1 kampung yang dapat brim, akan ada 4 tk dapat dn 6 dpt. Maka yg 4 ini tadi akan kesipuan sbb depa minoriti. Nak bising tk blh, sbb nanti yg lain akan ckp, itu kan pemberian kerajaan kalau dapat rezekilah. Kalau tk dpt lain kali dpt lah tu.
    Juga 6 org yg dpt td, tk semua sesi mereka dpt. Ada yg tk dpt sesi pertama - dn bila aduan di buat, di suruh print bnk statemnt bnk utk bukti kan, isi borang mcm2 dn hasil nya zero. Yg ajaib nya sesi kedua depa ni plg cpt dpt. Agaknya itu cara depa ni beroperasi.

    PH - antara plg terkesan adalah pabila mereka cakap ptptn hnya perlu di byr slps pendpatan 4 k sebulan dn itu penipuan plg dasat dn tidak ada sebarang kaedah pun di kemukakan oleh mereka2 di ptptn utk janji itu
    2. Masa BN, bil api bwk rm20 ringgit adalah subsidi, maka pengguna seperti saya akan kurg kan penggunaaan perkakas yg tdk perlu dn slps PH ambil alih, walau rm1 pun tetap di kenakan caj

    PN - walau apa pun di katakan. Kerajaan tebuk atap atau apa pun. Di harapnya menjadi kerajaan yg bagus. Memberi manfaat pd rakyat

    Saya yg benar
    Peminat tun mahathir (bukan pentaksub)

    ReplyDelete
  4. KD apa masaalah,, gua kesian lu,, meroyan pasal Atuk dah takde power,,
    PH memamng kaki kencing pasal tu zaman PH perkataan kenakencing jadi popular,
    BN pun dulu ada juga banyak temberang,, terutama zaman Atuk.. tapi tak apa sikit sikit tu biasa lah BN temberang pun harta 60 thn yg BN kumpul ada sikit sikit yg di curi olh org BN tapi rakyat tetap dapat juga kemudahan dan senang cari makan,, PH pula lain dia lelong harta yg di tinggalkan BN,, hampir banyak negeri. mereka guna kan duit dan harta peninggalan BN untuk hidup 22 bulan,, bro kd harap berfikir secara adil sikit

    ReplyDelete
  5. PAKEJ RANGSANG KIAH YG TERTIPU

    Berdasarkan respon di media sosial, ramai yang mempertikaikan bayaran BPN yang akan dibuat pada penghujung April itu.

    Rata-rata mengatakan pembayaran yang bermula pada penghujung April itu terlalu lewat memandangkan umat Islam akan mula menyambut puasa pada 24 April 2020.

    Dengan itu, terutamanya kepada pekerja bergaji harian yang sudah tiada pendapatan sejak 18 Mac sebaik saja PKP dikuatkuasakan, bermakna mereka akan menanggung kesengsaraan hidup yang agak lama sebelum dapat menerima wang BPN pada penghujung April akan datang.

    Setelah hampir sebulan setengah tidak ada pendapatan sejak 18 Mac dan kemudian bantuan BPN hanya diterima pada penghujung April, ketibaan Ramadan bermula 24 April langsung tidak memberi apa-apa makna kepada mereka.

    Nampaknye Kiah kena tido dulu sementara tunggu tenaga muyidin pulih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa2 pun Syukur Alhamdulillah....bukan LGE lagi jadi Menteri Kewangan...

      Delete
    2. lge dah jadi menteri kekenyangan.

      Delete
  6. Blog kd kurang laris dah..kalau nk laris..mesti dewa2 kan atok..sekarang kd umpama berdiri di sempadan..kekiri tak pasti..kekanan pun tak pasti..ke kiri mmg dah kena kencing hancing.manipestol bukan kitap suci..kekanan risau pulak bau hancing2 di bawak geng2 muhyidin dari sebelah..walaupun bau hancing tu seakan2 nak lenyap di siram hujan..jabi bila kd ke kanan..pengikut2 yh berbau hancing tk berapa suka bau wangi2 nii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD dihingapi virus pekak. Pekak dlm kegelapan.

      Delete
    2. So...

      Renti lah keje menyalak tu KD..

      Kik kik kik kik kik kik...

      Delete
  7. Maaf KD, agak lari tajuk

    Jika KKM dapat buat pecahan kaum berdasar daily updated figure (Covid-19), mungkin kita boleh pelajari sesuatu yang lebih lagi.

    Lebih terperinci, lebih baik: Bangsa - kewarganegaraan - Warganegara tak perlu pecahan negeri.

    Pertamanya, biasalah dapat lihat bangsa mana yang paling ramai dijangkiti setiap hari - pasrahlah terima kutukan setiap hari atas kedegilan...

    Keduanya, boleh study cara hidup bangsa yang paling kecil kelompoknya dijangkiti - boleh jadi panduan dan rujukan untuk bangsa lain selagi tidak ganggu akidah (Islam).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh tahu bangsa mana....melayu lah paling ramai...kg melayu yg kena kunci...

      Delete
  8. Pada Aku, Aku tak pernah rasa kena Kencing, Pasal aku tau manifesto tu Cuma penyedap telinga aje. Aku nak tau ape yg mereka Cuba tutup semasa berkuasa. TaK banyak, sikit mcm2 org Tau Kat mahkamah, bila kawan, penyokong, pendedak Buka Mulut utk selamatkan diri sendiri. Cuma baru2 ni terasa dikhianati... Tu je, sekian terima kasih...

    ReplyDelete
  9. Saya masuk blog Ibnu Hasyim lagi. Rupanya, di blog itu ada cik minah menyamar!!!!
    Kihkihkih....tak sangka ada orang nak menyamar jadi saya

    cik minah diblog Ibnu Hadyim yg memuji dan memuja Pas & Kerajaan Pintu Langit itu, bukan SAYA, cikminah ori

    Blog Ibnu Hasyim begitu bangga dgn Package Ransangan Kiah Tertipu. Sekali lagi posting saya kena delete kerana saya menasihat libai-lobai yg masuk blog tu jangan terlalu happy sebab duit BPN yg kerajaan PN nak bagi tu, bukan free. Bulan Oktoberkena bayar balik berserta dgn segala hutang yg ditanggohkan pembayarannya sekarang plus faedahnya sekali. Saya kata, takda benda FREE di dunia ni. Jadi, elok kita semua mrmohonnya!!!

    Saya juga nasihat para Lobai tu,supaya jangan terlalu happy kerana orang tua-tua berpesan, sesal dulu pendaptan...sesal kemudian masuk Tanjung Rambutan!!!

    Kahkahkah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah hutang tu mestilah kena bayar mana ada percuma Cik Minah ooiii.kalau semua nak bagi percuma gunong Kinabalu pun boleh jadi tasek.

      Delete
    2. Betulah tu. Jadi, apa yg nak dibanggakan dgn paksge rangsangan rm250 billion Mahyidin ni....?
      Semua kena bayar balik

      Delete
  10. Semua orang wajar memohon BPN kerana, pada akhirnya, kita kena bayar balik duit ini. Rugi kalau kita tidak memohonnya.

    ReplyDelete
  11. Paling teruk kencing orang & terkenal dengan si kleptokrasi, tak lain & tak bukan si najib. Org buat program utk dia cakap, dia lari. Org tanya, kena pecat. Org yg siasat, kena pecat, kena pindah jabatan. Dulu tak kenal,sekarang mengaku kena tipu plk walau pun pernah bergambar bersama atas kapal mewah. Dalam tak tau, duit belanja jugak. Yg paling dasyat, sampai ke hari ni masih menipu walaun walaun boss ku demi utk sokongan. Kannnnnn

    ReplyDelete