Saturday, April 18, 2020

JANGAN MASUK

JJangan
Masuk
Blogg
Ini 
Kalau
Rasa
Lebih
Pandai
Dari
Aku

Kikikikiki






2 comments:

  1. Mohon tuan kd senarai kan blog yang agak kurang cerdik untuk beliau. Semoga dengan usaha tuan, beliau memperoleh apa yg di cita citakan

    ReplyDelete
  2. Dunt worry bro, seorang yang mengecam ramai lagi yang menyokong. Biarlah dia, tak menjadi kudis pun.

    Sesetengah orang memang akan membawa perangai kebudak-budakannya sampai ke tua. Dia tidak tahu macam mana nak jadi matang.

    Budak-budak memang nak orang sokong dia aje. Bila orang tak sependapat mulalah mengutuk dan menuduh padahal dia kenal pun tidak orang yang dituduhnya.

    Kalau tak suka pendapat tuan blog, berhujahlah dengan fakta, dan bukan menyerang, membuat tuduhan peribadi yang di luar topik, dan memberikan label-label buruk. Itu perangai budak-budak yang tidak matang.

    Itu kalau tak sependapat dengan tuan bloglah.

    Kalau tak suka dengan tuan blog tu sendiri atas sebab apa sekalipun boleh angkat kaki. Tiada siapa yang menghalang. Ini tidak suka dgn pendapat tuan blog, dan tidak mahu angkat kaki, kemudian membuat serangan peribadi pulak. Betul-betul macam budak-budak.

    Lebih kebudak-budakan lagi kalau seseorang itu berkata 'blog kamu tak bagus langsung, blog si A tu lagi bagus'. Habis tu, kenapa masuk baca dan beri komen. Simple ja solusinya, tak perlu nak diajar.

    Kalau beri pendapat terbuka dan hanya mahu orang bersetuju sahaja, tak gunalah beri pendapat secara terbuka. Baik simpan saja utk diri sendiri.

    Saya percaya saya berhak untuk mengatakan perkara ini kerana saya benar-benar telah angkat kaki daripada blog Cahaya Al-Majid selepas mengucapkan sayonara kepadanya.

    Sebabnya dia suka mengutuk Tun Mahathir dan saya sentiasa membela kutukan itu dengan membuat perbandingan di antara yang mengutuk dan yang dikutuk. Selepas beberapa siri tuduhan demi tuduhan ke atas Tun oleh tuan blog itu dan pembelaan demi pembelaan saya, dia akhirnya memadamkan semua komen saya membela Tun Mahathir termasuklah yang saya tidak menjadikan dirinya sbg perbandingan dengan Tun.

    Melihatkan perkara itu, maka saya pun berpendapat no point lagi untuk berhujah, dan berkata 'sehingga kita jumpa di luar alam maya apabila masanya telah tiba' dan mengucapkan sayonara kepadanya. Selepas itu saya benar-benar meninggalkan blog tersebut, sesuai dengan ucapan saya.

    Pendapat ikhlas saya blog sdr KD memang terbuka. Kalau dia tak siarkan tu, bukan kerana berbeza pendapat tetapi kerana sebab-sebab lain seperti caci maki dan sbgnya.

    Saya sendiri pun bila tulis 'peliwat' komen saya tidak disiarkan. Kena ubah jadi 'bekas banduan pesalah liwat' baru disiarkan.

    'Penyamun' tak apa. 'Peliwat' ja yang sensitif sikit. Hehe..

    Oklah bro KD, seperti yang saya sebut di atas, seorang mencerca ramai lagi yang menyokong. Yang mencerca tu sendiri pun malahan 'benci tapi rindu' sebab tu dia masuk. Hehehe..

    Akhir kalam, salam perjuangan bro KD dan sahabat-sahabat yang lain. KEEP IT UP AND ON!!

    ReplyDelete