Monday, May 25, 2020

APAKAH MUHYIDDIN AKAN BERLEMBUT DENGAN KES RASUAH SEKARANG DAN SEBELUMNYA??

Apakah era PH ada yang dilepaskan akan turut berlaku di era Muhyiddin?
Whats so special ia tidak akan berlaku?

Atau kembali ke era Cash Is King dan derma tok arab..

14 comments:

  1. Whats so special ia tidak akan berlaku..oh your english..what are you trying to say actually?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1:25, maksud KD, macai akan meloncat macam kera kena belacan kat teluq kalau English berterabur, tp tak akan kisah kalau pemimpin mereka merompak.. Sekian.

      Delete
  2. Ditelan mati mak dimuntah mati bapak... untuk survival politik jawapan nya hampir pasti.

    ReplyDelete
  3. Muhyiddin has no choice. Power is too sacred to be lost. All rhetorics and or polemics on malay supemacy, demi melayu dan agama are essentially a joke and laughable matter....period

    ReplyDelete
  4. Kerja kau KD setakat membebel politik je pun, orang putih kata substance tak ada. Asyik bertukar tajuk, dimulakan sedikit je , baki nya sekadar mengharap pengomen2 sambungkan.
    Yang patut di contohi adalah tulisan2 oleh Dato A Kadir Jasin...dimulakan dengan latar belakang isu berserta fakta dan penutup ...kemudian baru lah sedap kita nak respond.
    Nak tanya KD sikit, kau ni sebenarnya pandai mengarang atau tidak, atau main hentam je..yang banyak kau tulis setakat dua tiga perenggan pendek tu fakta atau auta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD cam tak pandai mengarang, tp bila dia kritik naper macai mengerang? Pedih ke hati tu?

      Delete
  5. Yes agreed with you what so special.. Masa PH pun lepas.. Apa lg skrg malah masa BN pun lagi parah..

    Tapi tak akan kes yg menyeleweng harta negara dan rakyat terpaksa tanggung beban hutang penyelewengan pun.. Nak lepas macam tu.. Lain la dia guna duit sendiri beli harta sendiri rakyat tak langsung tanggung beban tak la terasa sgt..

    However what so special.. Demi menyelamat hayat jawatan dan kuasa agar selamat terjamin why not.. Di Malaysia bagi org politik, Maruah, prinsip, harga diri tak penting..

    Walaupun terpaksa menjadi pendusta dan kianat tak penting kerana peduli apa..byk yg dah dpt menerima apa saja kemungkaran, because the people's mind have been corrupt and corrupt absolutely.

    ReplyDelete
  6. Demi untuk sokongan kekal berkuasa begiulah nampaknye....

    Sokongan penyamun akan terhenti bila bubar parlimen...

    Muyidin akan terkebil2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Pru 15 Muafakat Nasional akan Terajui M' Sia. Aminnn!!!

      Delete
    2. Mangkaq Nasional. Aminnn.. Kikikk

      Delete
    3. Muafakat samun ramai ramai. Jommmmm. Hahaha

      Delete
  7. Mengapa kau sebut 'apakah muhyiddin akan berlembut dgn kes....'. Kau fikir muhyiddin tu hakim atau kaki kawtim dgn hakim? Kalau itu sangkaan kau, maka jelas lagi terserlah bahawa era mahathir pm ke 4 dan 7 adalah era pm tukang arah hakim jadi balaci kerajaan. Kau nak cover mahathir tapi dalam masa yang sama kau dedahkan bangkai² yang busuk kepada umum. Kenapa kau kantoikan mahathir ni kd? Terdesak ke tersedak ni kd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik tak tau tun M tukang arah ke tak sebab acik tak nampak dgn mata sendiri.
      Tapi acik tau zaman tun M student belum grade lagi wakil syarikat2 dah dtg ke IPTA utk melamar bekerja. Zaman skrg....??
      Zaman tun M juga Lhdn tidak akn memotong gaji pekerja secara paksa tp zaman Najib onward, kau akn dicari smpai lubang cacing Kalau tak bayar cukai walau diri sendiri cukup2 makan jer.

      Delete