Thursday, May 14, 2020

ASAS YG KUAT UNTUK TURUN KE JALANAN..

Korang Nak Join Ker Mat Sabu Ajak Turun Jalanan? Hahahahaha


Tidak penting berapa ramai yang nak turun dan yang akan turun tetapi mesejnya nak politik kotor atau nak politik bersih..


8 comments:

  1. Jgn jadi penghasut. Samada menyindir atau betul², ianya boleh menimbulkan salah tafsir. Maklum la, pembaca terutamanya melayu ni mudah lupa dan 'bacul'...kikiki

    ReplyDelete
  2. Tangan digenggam jeritan bergema
    'Hidup Melayu' stadium bergegar
    Bila dah tumpang kuasa bersama
    Dapat jawatan, semangat pun longgar?

    Jawatan penting kini sebangsa
    Jauh sudah pengaruh Roket
    Anggota bomba yang jadi mangsa
    Semangat membela jangan sedikit!

    Anak Melayu lama terbiar
    Dadah, merempit di depan mata
    Lgbt, arak tetap meliar
    Bertindak segera bagai di kata!

    Hari-hari menghina Mahathir
    Bangsa kita tak boleh ditegur
    Biar bergelumang dengan lendir
    Kuasa di tangan asal tak gugur!

    Berpuluh tahun membina negara
    'Parti keramat' Mahathir tunjangnya
    Dapat kepada monyet dan kera
    Habis dikekah tak ingat dunia..

    Pemimpin diharap naikkan bangsa
    Berpuluh tuduhan dalam mahkamah
    Orang begini Melayu selesa
    Masih mahu berkongsi rumah!

    Nasihat sudah, tegur pun sudah
    Mahathir mahu kuatkan bangsa
    Dihormati dunia, benua diredah
    Walau kecil,negara perkasa!

    Bila ditegur..'pengkhianat bangsa'
    Songlap, rasuah sikit tak jejas
    Tipu dan rasuah perkara biasa
    Hukum agama boleh di adjust!

    Jika benar sayangkan bangsa
    Agama kita mahu dibela
    Dengan klepto jangan selesa
    Hanya akan mencari bala!

    Mungkin bila Mahathir tiada
    Akan terserlah seluruh dunia
    Jasa beliau sebagai tanda
    Yang menghina apa jasanya?



    ReplyDelete
  3. Professionally articulted without rhetoric
    Malays/Muslim should feel sad and terribly sick
    Traitor/Deserter/Thief/Peddler are okay
    Power and position is the order of the day.

    So far Fan Tun has been realistic based on facts and truths. He does not believe in fortune telling and superficialities. I salute, Sir.

    ReplyDelete
  4. KD...

    Jom join ke Masjid!!!

    ReplyDelete
  5. Salam. Saya cabar KD guna bahasa yang tepat dalam saranan ini.
    Kalau berani cakap dengan jelas. Siapa yang KD saran turun du jalanan, mengapa?
    Jangan bersembunyidi sebalik sebatang jarum.
    Jgn jadi kan diri macam khinzir. Kalau apa yang kerajaan PH buat yang kepa nya DAP KD senyap.
    Saya sanggup berdepan dengan KD.
    Jgn ingat KD bagus sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau baru keluar dari sarang perlacuran dan baru masuk blog ini ke?

      Sebab turun ke jalanan sudahpun mat sabu jelaskan, 100% setuju.
      Kau baca ke tidak?

      Pasal DAP, apa yg aku senyap? Yang takut DAP adalah puak Kau yg bacol?

      Nak berdepan? Kalau sokong penyamun, sorry aku Tak nak buang Masa.

      Delete
  6. Aku smpai skg tertunggu bukti fakta berkenaan tuduhan2 pd PH kononnya islam tergugat era PH. Depa dpt je kudeta,kita xleh ke masjid solat jumaat xleh terawih,raya pun xleh. Depa bule kata ini semua pasei covid tp kalu x jadi sheraton move,ada kemungkinan kita x perlu lockdown smpai gini skali,masjid masih bule berfungsi,ibadat xde hal, ekonomi xde hal.aku nak carik kuih pun susah ramdan nie,aku lebih rasa hak aku sbgai muslim terjejas setelah kudeta nie

    ReplyDelete
  7. Sabar bang Yeop, Masjidil Haram pun takde Tarawih tahun ni bang...

    ReplyDelete