Friday, May 29, 2020

KITA DAH TAHU SIAPA YANG PALING BACOL SEKARANG..

26 comments:

  1. Kahkahkah....Tun Mahadir dah ajar korang how to fight. Dia datang sendirisn ke Ibu Pejabat PPBM, Petsling Jaya. Dia tak perlu berpuluh orang mengiringinya. Dia seorang diri je, masuk ke pejabatnya, duduk di mejanya. Nah!!!!..... siapa nak pecat saya, mari sini. Pecatlah!!!!!

    Hahaha.... kecut telor semua orang.

    Mana Hamzah,Setiausha PPBM yg cakap berdenting-denting di Press Conference,.mengutuk Tun...??
    Kenapa tak datang ke ibu pejabat BETSATU, bersemuka dgn Tun. Mana Muhyidin....?????
    Atok dah ajar how to fight your enemies. You don't need followers, just keberanian. Tunjukkan kejantananmu. Apa nak takut. TUN MAHADIR is only an old 95 years old man. Go and face him. Jangan jadi tin kosong. Ting, tong, ting tong di belakangnya. Berdepanan.... semua kecut.

    ITU SUBGEI PERAK.... teringat ayat Nazri, yg gagah perkasa bila bersemuka dgn Tun. Kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka sangkakan pecat je..dah menang
      Mereka sangka bila pelahab terima jawatan..dah menang
      Mereka sangka singkirkan...dah menang

      Delete
    2. Itu sungei perak ada buaya kepala botak tengah nak kena jemur...

      Delete
    3. Semua katak BERSATU memang bodoh, tak tahu bidang kerja dan kuasa masing-masing.

      Ada ke Setiausha Kerja SAIN surat pemecatan PENGERUSI BERSATU ?
      HAHAHAHA.

      Kerja setiausha kerja cuma jemput ahli ke mesyuarat, buat persiapan mesyuarat dan edar minit mesyuarat.

      SAIN SURAT bukan kerja Setiausha Kerja. Dia cuma setiausha kerja, bukan sesiapa, nak pecat PRNGERUSI....kahkahkah.

      Sekali PENGERUSI datang sendiri ke pejabat. "Ha, siapa nak pecat saya. Mari sini, mari sini....

      kahkahkah. Meroyan masing-masing tunjuk telor yg dah mengecut.

      Delete
    4. Mcm najib la jgk.. Dlm fb kemain lg, pahlawan bugis la, fitnah la, mcm2 fakta keluaq.. Last2 dlm parlimen senyap, dlm mahkamah segala benda xtau..

      Delete
    5. Kalau dah pengecut msna nk jumpa berdepan... sebenarnys bukan penakut KD... Cuma tak berani... Hihihi

      Delete
    6. Cik minah..S/U kerja sain surat lucut ahli tun mahadir ikut arahan presiden...

      Siaoa S/U agong Bersatu yg sah?...

      Delete
    7. Ini membuktikan, PRESIDEN bukan je tolol,dia juga bacol dan tak bertelor. Setiausha kerja ni, tarafnya sama macam KERANI di sesebuah jabatan. Mana boleh kerani sain surat. Kerja kerani, menaip surat dan mengepos surat. Gila, kerani sain surat pecat KETUA PENGARAH!!!!

      Delete
  2. Perumpamaan Melayu lama dipegang
    Berani benar,takut..salah
    Pembuat onar pencetus tegang
    Takut berdepan tanda nak kalah!

    Pak Tua ini tak pernah takut
    Amerika, Israel lagi ditentang
    Ini pulak dengan Malukut
    Seorang diri Pak Tua datang!

    Ke mana lari 'pejuang bangsa'
    Semua sibuk mengatur pejabat?
    Jangan tunggu hari Selasa
    Peluang berdepan,kenapa tak rembat?

    Atau 'berani' dari belakang
    Hadap kebenaran tentulah malu
    Bising macam Burung Tukang
    Bila berdepan lidah pun kelu?

    Jika kuli nak lawan taukeh
    Belajar dulu banyak perkara
    Silap nanti kepala ditekeh
    Cara kerja mee segera!

    Tua bukan sebarang tua
    Dari simpul dah kenal benang
    Ular lidi nak telan sawa
    Anak itik nak ajar berenang!


    ReplyDelete
  3. By kicking out and sacking mahathir, the Honcho and his henchmen thought they had won and controlled the party.

    And pursuant to this the Honcho would continue to roam this earth together with the deserters, the thieves and religious peddlers/bigots.

    But the Honcho would not have it easy. In my view, several legal issues might crop up. And to think mahathir would just sit tight without putting up a fight (he was/has been good in this art of war) would be too naive a thought for the Honcho.

    Kadir Jasin had commented that the Honcho might return to umno only to be outwitted and mauled by the thieving partner.

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
  4. "Dan mereka merancang (tipu daya), Allah juga merancang (membalas tipu daya), dan Allah sebaik-baik perancang (membalas tipu daya)." (Surah Ali `Imraan: ayat 54)
    Kita doa minta Allah berikan pemimpin dan imam yang terbaik buat kita dan penegak agama Allah di bumi bertuah Malaysia.... aamiin.

    ReplyDelete
  5. Berani kerana benar.

    Sebelum ni di Nothing To Hide dia datang dan Bintang N2H lari bercempera tak cukup tanah.

    Sebelum ini di Forum Profesor Kangkung yang mahu mengatanya terlalu tua untuk menjadi PM dia datang dan Professor Kangkung langsung tergamam untuk mengatakan apa yang ia mahu katakan.

    Sebelum ini pun Aung San Suu Kyi menjadi longlai di hadapannya, George Bush dan Tony Blair lari jauh daripadanya dan tidak mahu pun datang ke negara ini kerana telah didapati bersalah di atas tuduhan memulakan peperangan yang tidak sah di Iraq oleh sebuah Yayasan yang diketuainya, sedang yayasan itu sendiri bukan pun milik negara ini.

    Sekiranya orang-orang ini yang tidak pun menumpang teduh di dalam sebuah bangunan yang Tun sendiri bina dan asaskan yang namanya ialah PPBM, dan negara Mim yang Tun jaga selama 22 tahun dan kemudiannya 22 bulan, maka apalah nak diharapkan daripada sesiapa pun yang ada di dalam PPBM hatta Presidennya sendiri yang berani berhapadan dengan Tun.

    "You want to sack me? Tell it to my face", dan mereka ini pun bercempera lari dari ibu pejabat dan menukar tempat PC mereka ke tempat lain. Kah kah kah. Round pertama pun dah bercempera lari, camna la depa ni boleh terpercaya yang akan mampu menang ke atas ayahanda.

    Berapa nombor keahlian PPBM si Hamzah Zainudin ni? Yang pastinya ia mesti jauh di belakang nombor keahlian John Doe di dalam jemaah yang diayahandakan oleh Tun ini. So, boleh belahlah bro. Lu bukan sapa-sapa.

    PPBM akan menang mutlak ke atas semua pasukan lain di dalam permainan catur ini di dalam keadaan ayahanda Ta-Mim si Putera Bani Ta-Mim yang mengetuainya, dan kemenangan itu bakal berlaku di sebuah negara bandaraya yang ayahanda Ta-Mim sendiri yang mengasaskannya, yang mana bandaraya ini berada di sebuah semenanjung yang juga bergelar Ta-Mim sebelum penubuhan negara Mim ini.

    So kepada para pendokong PPBM, kekallah bersama-sama ayahanda Tun kerana dialah yang akan memimpin jemaah ini sehingga ke detik kemenangan, dan bukan mana-mana anak durhaka yang berada di dalamnya walau apapun posisi yang mereka pegang.

    Manusia mungkin durhaka kepada ayahanda mereka, tetapi Putrajaya tidak akan durhaka kepada ayahandanya. Bahkan Putrajaya yang akan membantu ayahnya dan 313 pendokong ayahnya untuk muncul pemenang, in shaa Allah.

    Hidup PPBM, Hidup Tun!!!

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jon do suka buat cerita dongeng dan ramalan mengarut. Semua ramalan dan tilikannya satu pun tak sangkut. Kesian Jon do.

      Delete
  6. Pembelian Software Israel Selepas PRU14, Cuba Tanya PM7 & Mantan KP SPRM – Selamber ajer Bossku jawab sambil kunyah pop corn

    Nakal betul Mkini dan Malaysia Dateline (lidah parti PAN) ini.

    Dorang petik artikel entah dari mana untuk tuduh saya beli software pengintipan milik syarikat Israel melalui sebuah negara Siprus untuk intip pembangkang masa itu.

    1. Perjanjian pembelian Fasa 1 yang dikatakan bernilai US$1.5 juta adalah dengan Cawangan Khas Polis (SB) – bukan dengan Pejabat Perdana Menteri.

    2. Perjanjian pembelian Fasa 1 ditandatangan pada April 2018 (sebulan sebelum PRU14) – bermakna kerajaan sudah bubar masa itu dan ianya agak mustahil untuk software digunakan untuk PRU14.

    3. Pembelian fasa 2 bermula setahun SELEPAS PRU14. Kali ini, nilai pembelian adalah 3 kali ganda lebih besar dan melibatkan SB (US$400,000), Pejabat Perdana Menteri (US$2.5 juta) dan SPRM (US$2.2 juta)

    Ini komen Bossku:

    1. Saya bukan Menteri dalam Negari masa itu dan saya tak pernah suruh atau pilih apa yang patut dibeli oleh SB. Mereka putuskan sendiri.
    Adakah kerja saya untuk menilai dan mencari software untuk beli?

    2. Pembelian Fasa 1, jika benar-benar berlaku, tak libatkan Pejabat Perdana Menteri pun. Pada bulan April 2018, kerajaan dah bubar dan kami sibuk dalam kempen PRU14 masing-masing.
    3. Pembelian Fasa 2 setahun selepas PRU14 dipetik sebagai bernilai 3 kali lebih besar dan melibatkan SB, Pejabat Perdana Menteri dan SPRM masa rejim Gagalkrasi PH. Patut tanya PM ke-7 dan geng.
    Kenapa pulak Mkini dan Malaysia Dateline tak tulis tentang fasa kedua dan tak tuduh Tun Mahathir dan gengnya beli untuk merisik BN dan PAS?

    Tanyalah boss Pejabat Perdana Menteri (PM7) dan juga boss SPRM setahun selepas PRU14

    Walaun unta cuba lagi.. putarrr halim putarrr...!!! Wang Besar menunggu Putarrr lagi..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azam Baki dah napikan sprm terlibat dgn software yahudi yg dibeli oleh najib...

      Najib tak angkat sumpah laknat ker?...

      Delete
  7. strategi umno memang bagus dan tahap tinggi. masukkan trojan horse dalam bersatu, habis lingkup. tdm memang orang boleh baca, menerima musuh sebagai kawan. tdm tak bunuh musuhnya, tapi menerima kerana prinsip dan cara berfikirnya. sekarang blog ostb pun dok belasah tdm, mungkin tak dapat bahagian. mungkin lebih baik berkawan dengan orang yang kita mudah dapat habuan daripada yang susah dapat hasil. cara lawan politik ni memang tak masuk dek akal yang lurus. akal yang kucar kacir memang cekap, kerana hari ni sokong esok lawan, kemudian musuh kejam jadi kawan kamceng, dulu lain haluan, sekarang sehaluan, satu waktu tak sependapat, kemudian satu pandangan. dulu kau bohong aku, sekarang segala bohong itu benar belaka. agaknya, kalu ikut pemimpin begini, kita jadi apa ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. OSTB pun manusia biasa kalau ada yang sponsor blog keloraan nya besar kemungkinan dia dah ngap ngap. Tengok cara dia jadikan Tun punch bag dia sekarang kita dah boleh baca dah. Jumpa dia dng ular kita harus bunuh ular kemudian, kerana belit OSTB lebih melilit.

      Delete
  8. The Honcho wishes Mahathir Good Luck. But I wish Honcho Hope You Survive, Not to be outwitted and or ousted

    ReplyDelete
  9. Hamzah dlm sidang media telah menhelaskann tun mahathir yg mintak cari jalan Bersatu kluar dari PH...

    Kenyataan Hamzah disiarkan dlm berita TV yg ditonton seluruh malaysia...


    Adajah tun berani napikan dgn labelkan Hamzah bohong?...

    Siapa s/u Bersatu yg sah?...

    Bersatu dah Berdua ketua dan s/u ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ikut kemahuannya sendiri, Jika ikut kemahuan bos tentulah takkan berlaga. Kefahaman dan tafsiran arahan bos ikut kepala sendiri. Mesyuarat adalah proses mendapat keberkatan, sudah tentu ada cadangan, pandangan, pendapat dan perbincangan. Akan ada konsensus, majoriti, minoriti atau berseorangan dalam memberi pendapat semasa mesyuarat. Keputusan muktamad hanya eksklusif untuk bos sama ada memilih konsensus, majoriti, minoriti, satu orang atau pendapat bos sendiri. Boleh rujuk Nabi dalam perang badar, uhud, ahzab dan perjanjian hudaibiah.

      Delete
  10. Rakyat Malaysia kenal Tun Mahadir selama 24 tahun sebagai Perdana Menteri. Siapakah HAMZAH Zainudin....????

    Biarkan Hamzah, entah siapa dia ni bercakap. Habis berita, orang sudah lupa apa yg dia cakap. Rupa dia pun, orang tak ingat.

    Tun M cakap satu ayat je, terus jadi bahan berita besar-besaran. Diulang-ulang oleh blogger longkang dgn tokok tambah ikut selera mereka.

    Jadi, siapakah si Hamzah nak bagitahu semua orang, apa yg Tun M cakap kat dia. Just his own words - A hearsay. Who gives a damn....???

    ReplyDelete
  11. Bagi aku lah. Biar lah segolongan ahli bersatu meresap masuk ke dlm umno dan pas. Lepaih tu mainkan peranan korang utk menyuburkan sentimen dan kebaikan PH. Korek segala kelemahan umno dan pas. Dedahkan kpd rakyat. PRU 15 pengundi umnopas akan memihak kpd PH.

    ReplyDelete
  12. Mengejutkan Tun Mahathir Arah Sekat DAP, Halang Anwar Jadi PM - Zahid Md Arip (Bekas Supol Tun M)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap dan kabo berita dari malaun ni boleh percaya ke... Seumur hidupnya cakapnya boleh dengar tapi nknpercaya tunggu dulu... Bos dia pun dia lawan dlm mesy...

      Delete
  13. Semua tahu berok bergayut
    Tuan sendiri boleh di kekah
    Ke sana ke sini mengisi perut
    Di mana sungai, menumpang lukah!

    Berok ini di ladang Felda
    Tumpang sekaki mengutip buah
    Nasib tak baik manusia sedar
    Apa kan jadi bergantung tuah!

    Sudah berok, beroklah juga
    Hanya gah menumpang nama
    Perut sendiri mahu dijaga
    suap lebih berok terima!

    Berok menggigit Tuan sendiri
    Mungkin mintak tuan tak kasi
    Di ladang Felda subahat mencuri
    Tuan tak bela..berok musuhi!

    Kini berok lari ke lain
    Buah Felda berok terbabit
    Kini menyorok belakang kain
    Tandan baru mintak digait!

    Sampai masa satu ketika
    Berok tetap terkena bedil
    Kini terkinja sedang bersuka
    Allah berkuasa..Maha Adil!







    ReplyDelete