Thursday, May 21, 2020

TUN BUKAN LAGI PENGERUSI BERSATU 2017- 2019 TETAPI MENANG TANPA BERTANDING JAWATAN PENGERUSI BERSATU UNTUK PENGGAL 2019 - 2022

Itu je nak bagitau..

Masih ada masa untuk politik kotor menafikan atau membatalkannya, cubalah..

13 comments:

  1. Namun perlembagaan ppbm sendiri memutuskan keahlian Tun di dalam ppbm gugur dengan sendirinya ketikamana Tun duduk bersama pembangkang di parlimen sedangkan ppbm adalah sebahagian parti yang membentuk kerajaan. Game over kd, Tun dah kena game atas tindakannya sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gugur ahli PPBM bukanlah bererti gugur iman.

      Menang kerusi bukanlah bererti dapat kunci syurga.

      Tapi pencacai, dia sokong je..

      Delete
    2. If that were the case,then the whole lot yg ikut yiddin join "PN",they all should be sack from ppbm.obviously all those backstabbing basterd will said,we are not leaving ppbm we are only leaving PH. Thus we said,tun are not leaving ppbm and PH.whose should deserved more to be sack,atok or that backstabbing basterd bunch ??

      Delete
  2. Isunye sekarang madey bukan lagi pengerusi penggal 2017-2019 jika RoS kekal dgn keputusanye

    Muyidin boleh ambik kesempatan buang madey dari Bersatu..Bila kena buang otomatik madey bukan Pengerusi sessi 2019-2022 kerana bukan ahli lagi...
    Begitu juga nasib mukeriz

    Tamatlah riwayat politik madey jika berlaku demikian..

    Bagaimana pon madey bergantung dgn sokongan Bahagian2 Bersatu yg boleh halang muyidin...itu pon jika ramai ahli Bersatu desak muyudin..

    Setakat ni tak banyak suara Bersatu yg tak suka dgn tindakan muyidin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuat tapi takut
      Tak kuatlah ertinya.

      Delete
    2. Bersatu byknya bloody idiots.tun doesnt care about his position in ppbm anymore,parliment is where the fight really matters,PN are vunerable,weak. Yiddin already blown his bluff about his majority in parliment,truns out they only gpt 111 seats.for tun, ppbm can go to hell,and its looks more like it that they are. Wan saiful,wn faysal those fuckin idiots can said whatever they want, but in the end tun will victorious.come on,budak nangoi nak lwn atok??? Its only matter of time for tun to get the power back, gua nak tgk 2 ekor wan nie kene,masa tu depa akan tau langit tinggi rendah.2 ekor wan nie jauh lebih hina drp binatang,anjing pun kenai org yg bagi dia makan.

      Delete
  3. Kenapa pulak kau istilahkan politik kotor sedangkan jika mengikut perlembagaan ppbm, berada dalam blog pembangkang dalam parlimen boleh menyebabkan keahlian dalam parti tergugur dengan sendiri (seperti yang dipetik oleh wan saiful wan jan). Adakah sosok seperti tun mahathir, atau mukhriz mahathir atau maszli malek atau juga syed saddiq perlu berada dalam kelompok kayangan yang membezakan hukuman bagi kesalahan berbanding ahli biasa yang lain? Perlembagaan ppbm bukan digubal oleh umno atau pas, tetapi oleh ppbm sendiri. So, bila pemimpin tersingkir tu politik kotor, tapi bagi ahli biasa tiada masalah apa. Ini dipanggil otak kotor dan dipengaruhi emosi kerana makin lama masa depan dalam politik makin kelam. Hilang terang timbul gelap. Begitulah kesudahan kepada ahli politik yang sentiasa mencari dan menggunakan akal bagi mempergunakan orang lain untuk berkuasa dan mengekalkan kuasa. Allah takdirkan sesuatu tidak semestinya mengikut kehendak individu dan pengikut totoknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun letak jawatan pengerusi kemudian Bersatu tolak....tun setuju terma semula...


      Jadi siapa yg berhak tentukan PPBM dipihak mana?...ikut perlembagaan pengerusi yg berkuasa..

      Nampaknye wan saiful muyidin dan gerombolanye otomatik terlucut keahlian..l

      Delete
    2. Yg sokong decision kluor PH tanpa persetujuan bersama pengerusi patut kene buang. Luorg dlm parlimen pun xde majoriti,lu ingat tun kisah sgt psl ppbm skg nie???sape yg terer baca tun,dlm strategi tun dah xde list utk selamatkan ppbm. Parti baru,xde track record,grassroot lemah,kepimpinan lemah,parti dah rosak dgn petualang. Sack le tun,gua nak tgk sgt ppbm dgn PN jatuh. Tapi,kalu hangpa jatuh dgn tun kali nie,revenge is a dish best served cold. Dulu masa pru14 tun byk reserved,komponen parti PH bodoh restrict kuasa tun xleh nak kutip najib jahid ku nan sumbat masuk penjara kasi senyap. Padankan muka PH,tapi lepas nie tun tarak kasik chance punyer,ppbm yg khianat dia pun skali jalan,especially hamzah tu. Dia tu top of the list tun skg.

      Delete
  4. PM sotong tau ke tidak

    ReplyDelete
  5. Dema Gimik je KD..lps raya dema berbaik la tu..kerusi tpm kosong perlu disi..hahah

    ReplyDelete
  6. DYMM Agong bertitah baginda telah minta Mahathir tarik balik perletakan jawatan beliau.

    Bermaksud, baginda menganggap Mahathir masih lagi dapat sokongan majoriti.

    Beliau sepatutnya berbincang semula dengan PH tapi beliau tolak permintaan baginda. Kerajaan PH roboh dan Anwar gigit jari sekali lagi disebabkan oleh keputusan Mahathir itu.

    Anwar Ibrahim perlu ketepikan Mahathir yang sudah tidak ada parti. Semakin lama Anwar mengharap dan takut, semakin dalam lubang yang digali.

    ReplyDelete