Monday, May 4, 2020

YES AKU SETUJU LIM KIT SISAG TUNAI JANJI BERSARA TETAPI ..

Yang lain pun berjanji juga..

janji juga..




16 comments:

  1. Berbanding para pemimpin DAP yang lain yang rata-ratanya telah MOVE ON selepas kejatuhan PH, uncle Lim nampaknya masih meroyan. Agak2nya kenapa?

    Janji uncle Lim untuk bersara kalau Tun tak serahkan jawatan kepada DSAI dibuat ketika PH masih kerajaan dan wujud tekanan kuat ke atas Tun supaya segera turun dari kerusi PM menunjukkan uncle Lim bersedia untuk 'do or die' di dalam usahanya untuk menjadikan Anwar PM, padahal pada ketika itu uncle Lim tidak pun berada di dalam kabinet kerajaan PH.

    Agak2nya apalah yang telah mendorong uncle Lim menjadi penyokong tegar 'Anwar for PM'. Janji Anwar untuk jawatan tertentu barangkali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu kan tembus mata. Haaa tepok

      Delete
    2. Ko dgn lim kit sisag tu sama jer, dua2 nyanyuk Dan loyar burok sebab tu muka semakin burok.

      Delete
  2. Macam mana pulak hal menteri air suam yg belum tiga bulan jadi menteri, dah kena siasat SPRM tentang ketelusannya memberi tender rm30 juta kpd syarikat yg tak layak, membuat makmal dan menyediakan peralatannya...???

    Belum apa-apa dah mula main kotor.....!!!!

    Ingatkan dah insap, rupa-rupanya memang semua pemimpin umno ni sudah rosak dari ujung rambut ke kuku kaki.

    Saya berkira-kira nak undi umno semula. Nampaknya, mereka ni hard core, sukar untuk diselamatkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau berkira-kira nk undi umno? Kau ni demam ke apa minah oiii. Kau ni penat sgt kot, sampai hilang akal.

      Delete
    2. Eh.......?????

      Awak ni mesti tak lulus mata pelajaran BM atau cuma dapat 8 masa SPM.
      Simple comment pun, susah nak faham.
      Adehhhhhh.....

      Delete
    3. undi UMNO? hahahaha.what a joke.

      Delete
  3. siasat sokong... salah tangkap what the hal ...!!

    ReplyDelete
  4. Anwar meletakkan dua syarat penting sekiranya Bersatu ingin kembali ke pangkuan PH, iaitu pertama, keputusan Bersatu mestilah keputusan sebulat suara dari satu parti iaitu Bersatu. Agak agak ucapan boboi tu Anwar terima lah kannn dan Bang Non dari awal lagi dah bagi signal no more lidah bercabang kali ini... makin terdesak atok kali ini... ilmu kelentong penipu fitnah lidah bercabang dah abis suma dah digunakan atok.. kikikiki

    Ertinya, tiada kelompok Tun M mahu bersama PH, manakala kelompok Muhyidin masih setia dengan pengkhianatan. Makna kata Bang Non mahu satu suara ajer suara atok atau suara jidin...makin berserabut atok makin kelu lidah bercabang nak main game... kikikiki

    Keputusan mestilah dari Bersatu bukannya kelompok. Bang Non siang2 lagi dah cakap nak suara atok atau jidin.. ilmu fitnah lidah bercabang dah abis dikeluarkan... kikikikiki..

    Kedua, Bersatu mesti terima prinsip dan dasar perjuangan PH terutamanya di dalam merealisasikan reform dan menentang rasuah di dalam negara ini. Selain itu, Bersatu diingatkan agar tidak lagi mengulangi kesilapan besar yang telah mereka lakukan sehingga tumbangnya sebuah kerajaan mandat rakyat....Bang Non bagi paku buah pala dia sekali gus... Takkan nak kena game sampai 3 kali melampau lah tuu.. kikikikiki

    Panji mano ni panji atok yang hitam tu bila mau kibar hahhhaahh..!!

    kikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah 24jam aku tggu blog nie x post2 lagi isu kontrak KKM yg tgh kene siasat tu. Aku nak tgk sgt reaksi tipikal malay pencacai umno/bersatu. Kerajaan PN melayu islam bagi kontrak 30juta direct nego kpd company pemaju hartanah yg dimiliki dan diuruskan 100% cina,yg takde track record dlm industri perubatan,dafta kewangan MOF pun takde. Punya byk la company bumiputra yg bule buat job nie,pd cina gak depa bagi. Aku remind skali lg, kontrak direct nego beri kpd company 100% cina yg x layak dan x ckup syarat,diberi oleh kerajaan dominan melayu islam.

      Delete
    2. Kah kah kah.

      Kata Bang Non bagi paku kat PPBM, tetapi hakikatnya ialah wakil PPBM yang menjadi PM-7 apabila PKR menjadi kerajaan, dan wakil PPBM juga yang menjadi PM-8 dan menggagalkan The Final Twist Anwar untuk menjadi PM-8 apabila PKR tidak lagi menjadi kerajaan.

      Bang Non tubuhkan PKR untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Tun kononnya tetapi akhirnya Bang Non yang menaikkan Tun menjadi PM-7 selepas dia melihat Tun sbg pintu terakhir untuk ia menjadi PM selepas kesemua percubaan lain telah gagal. Nampak sangat Bang Non nak jatuhkan Tun dulunya semasa zaman PM-4 bukan kerana kesilapan Tun sbg PM tetapi kerana Bang Non hanya mahukan tempat itu untuk dirinya.

      Pasukan manakah sebenarnya yang tidak pernah tewas dan kekal mendahului permainan di dalam setiap keadaan. Adakah ia adalah Tun dan PPBM, atau Bang Non dan PKR?

      Delete
  5. Kit Siang resigns or otherwise is irrelevant.

    Muhyiddin is very relevant. He makes right decision. Must support him. Savior of malays and muslims......

    ReplyDelete
  6. Eh.....Siapa Anwar nak beri syarat kat BERSATU....????

    Has he got the numbers.....???

    Kalau he got the numbers, apasal masih meratib....????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peduli apa dia meratib. Yang penting asal jangan dia menjubo kau udah le.

      Delete
  7. PENUNGGANG AGAMA ADALAH MUNAFIK MELAYU SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN DAP TAK KIRA DARI PARTI MANA……. BANGSA YAKJUJ MAKJUJ D4PIG AKAN MELAKUKAN KEROSAKAN BILA BERKUASA….BILA HILANG KUASA MEREKA SEBAR BERITA PALSU UNTUK MENGHASUT…….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penunggang agama adalah penunggang taik. Bila kena flush terus hanyut ke dalam tong taik.

      Delete