Wednesday, July 29, 2020

HUKUMAN KE ATAS NAJIB MENJADIKAN UMNO MURAH DAN SUDAH BOLEH DIBELI?

UMNO bagai kehilangan ibu ayam, kucar kacir dan bapak ayam yang ada gagal mententeramkan..

Kini musuh dalam selimut sudah mula mencucuk jarum, suka atau tidak akhirnya umno kena tarik hidung.

Akan ramai pemimpin perlu memilih jalan selamat dengan menyertai PAS atau BERSATU jika mahu kerusi pilihanraya PRU15 kekal miliknya.

9 comments:

  1. Apa lg MP2 UMNO, lepaskan semua jawatan la, sebagai tanda solidariti terhadap Presiden parti. Ada berani ka?!

    ReplyDelete
  2. Apa yang kau merepek ni bahalol

    ReplyDelete
  3. sabah ohhh sabah

    on ke tak on nih...!! kikikiki

    dooniaa ohhh dooniaaa

    jangan lupa... who is behind the scene


    "Atok The Legend"



    kikikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya,.Atok memang legand forever. Bukan saya kata, awak yg kata, ya. Di mana-mana blog termasuk Malaysiakini, inilah mentranya. So, be it. Atok memang power. He is the LEGEND!

      Abam kena terima kenyataan ini. Atok is too smart for a stpid man like Abam. Better duduk diam diam kat Bukit Gasing tu. Get a hensem anak ikan for treat.

      Kihkihkih

      Delete
  4. Komenlah apapun, asal komen. Yang penting aku syok sendiri....

    ReplyDelete
  5. kalu baca komen penyokong bossku, apa najib cakap tu macam quran, betul belaka dan hakim pun salah bila jatuh hukum, sprm salah sbb tak faham duit itu masuk utk kebajikan umno dan rakyat, polis salah krn bertindak ikut cakap ag kafir. najib cakap semua betul dan semua kena setuju dan membenarkan semua kata bossku. ternganga mulutku sbb pengaruh najib membutakan fikiran utk berfikir secara jauh dan luas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyokong Najib, nak kerajaan campurtangan dalam kehakiman. Rayuan nanti, ada 3 hakim, senanglah Najib nak lepas, tak dianggap bersalah, kata peguam Najib Shafee Abdullah.

      Maknanya, Musa Aman, Isa dan anak tiri Najib, Rizal tu lepas bukan kerana tak bersalahlah, ya. Kwikwikwi.....

      Lepas ni Zahid Komidi, KuNan dan AbdulAzeezAbdul Raheem bin Abdullah pulak. Kalau mereka lepas, tahulah kita, bukan kerana mereka tak bersalah.

      Delete
    2. Takpa...nanti bicara kat Mahkamah Rayuan, Muhyiddin boleh bagitahu Hakim, Najib suci mcm bayi. Dia tak bersalah. Hakim mahkamah tinggi yg salah tafsir.

      Delete
  6. Musa Aman kata "He felt betrayed twice" dan semu 33 katak yg melompat ke kemp dia, TAK MELOMPAT KERANA WANG!!!!!

    Musa Aman yg kata ya, bukan saya.

    Kesian Musa ni. Hidup jadi tak aman kerana banyak sgt katak di Sabah. Lompat sana lompat sini.
    Nak buat macam mana. Inilah politik 3rd WORLD. Di negara 1st and 2nd World, takda katak dalam Parlimen. Semua manusia.

    Jadi, bila mengundi nanti, jgn lupa tulia kat kertas undi, "Fuck u, katak. Menyusahkan kami pengundi je. Sekarang, rasakan!".
    Kahkahkah.

    ReplyDelete

JOHOR WAJAR SAMAN

https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/06/26/pakatan-govt-erred-when-it-withdrew-review-bid-on-pulau-batu-puteh-says-johor-mb Keputusan...