Thursday, July 2, 2020

INI CONTOH SURAT UNTUK BERKHIDMAT DEMI BANGSA UGAMA DAN NEGARA..

Surat yang meletakan kepentingan rakyat di hadapan...

https://www.amenoworld.org/2020/07/surat-minta-jawatan-glc-sahih-tetapi-ia.html

4 comments:

 1. Inilah salah satu sebabnya di akhir zaman ini kita perlu pilih pemimpin yang jujur dan amanah. Bukan untuk mengkayakan diri sendiri atas alasan untuk menjaga agama, bangsa dan negara. Niat di hati lain, mulut kata lain.

  Saya lebih menghormati pemimpin seperti Syed Saddiq dan Dr Maszlee kerana berpegang teguh pada prinsip daripada hanyut dengan kuasa dan pangkat seperti pemimpin Bersatu yang lain.

  ReplyDelete
 2. Yaaa di Malaysia saja tak salah.. Lagi pun bukan jenayah... Tapi kalau di negara x2 yg akhlak integriti tinggi macam Jepun, Scandinavian dan lain lain negara maju satu yg memalukan dari segi moral dan Maruah insan..

  Tujuan berpolitik asas nya perjuangan yg bila sampai musim pilihanraya di pasaknya segala janji berkihmat untuk rakyat.. Bukan nak mohon jawatan yg beri imbuhan lebih.. Lain lah ada kebolehan professional yg tak boleh di elak.

  Tapi tak boleh buat apa dah orang politik Malaysia ini semua dah rosak kerana harta, jawatan dan perempuan.. Sedih pada rakyat negara ini

  ReplyDelete
 3. Mat jargon beri statement,yg membocorkan surat tu yg salah,atas alasan surat peribadi. Nie apa punye bodoh punyer statement,dia pkir surat cinta pd MB? GLC adalah kepentingan awam,hal2 penjwtn board director adalah kepentingan awam,ini bukan satu perspepsi tp adalah satu undang2 bwh akta suruhanjaya syarikat SSM. Hatta pendaftaran pemegang saham perniagaan enteprise pun wajib declare,inikan syarikat berhad GLC. Budak2 muhyiddin nie pkir asset kepentingan negara/negeri milik mutlak depa???

  ReplyDelete

NILAI RAFIZI ADALAH DIRINYA SENDIRI

Rafizi sudah meletak dirinya selaras Azmin dan kini mula meningkat ke selaras Anwar Dan akhirnya selaras Mahathir.  Rafizi boleh keluar PKR ...