Thursday, July 9, 2020

NAK MENANG ATAU MENANG KEBENARAN

Nak kuantiti atau kualiti

Melayu tak ada dua² tu
Hanya nasib baik Non Malay pun tak ada kedua duanya..

Melayu ada kuantiti no kualiti - penyamun pengkhianat pun disokong..
Kaca lebih banyak dari intan..

Non Malay
Less kuantiti
More kualiti

Apa yang mereka (DAP) cakap, tentang kualiti akan menjadi ancaman kepada Melayu..

Jika ada Melayu (Tun) yang bercakap tentang kualiti, akan dijadikan musuh kepada Melayu.. PNBNMUAFAKAT

Berapa lama kuantiti no kualiti boleh survive?
Mereka bersatu bukan pasal kualiti tetapi untuk berkumpul menjadi majoriti, pegangan mereka demokrasi kata majoriti menguasai dan menjadi kerajaan?
Mereka tidak pegang pada nilai ugama iaitu kebenaran..
Mereka peralat dan halalkan segala tindakan atas nilai demokrasi?

Manusia kalau tak takut Tuhan? What do you thing this kind of people?

Melayu yang bercakap soal kebenaran, soal nilai ugama, di suruh mereka (Tun) mati cepat..
Yang mungkar, biar hidup lama?????

Berapa lama penyamun pengkhianat penjual ugama boleh hidup harmoni?
Mereka akan kekal bersama selagi masih ada khususnya (Tun) yang terus bercakap soal kualiti dan kebenaran..

Langkah dan tindak balas, ialah fitnahkan orang itu (Tun)..
Tentulah majoriti no kualiti akan terpengaruh..
Tupasal asyik membongak dalam blog...

Kita lazim buat dosa..
Tetapi yang paling takut ialah Allah tarik hidayah..
Kemungkaran terus disokong..
Buta tahap gaban..

Salam jumaat


9 comments:

  1. KD,

    Saya sangat setuju apa yang sdra tulis pagi ini

    Inilah tulisan yang berealiti berfakta dan berkebenaran.

    Sebab quality lah DAP dan bangsa lain ditakuti
    Sebab quantity lah Penyamun Pengkhianant Semburit Penunggang agama disenangi dan disokong

    Jika ada Melayu (Tun) yang bercakap tentang kualiti, akan dijadikan musuh kepada Melayu.
    Sebalikya jika ada melayu yang berkemungkaran, dipelukcium demi bangsa dan agama

    ReplyDelete
  2. People need to understand that Tun M seriously wants to right a lot of things that are wrong and he was in the middle of doing just that until AI and TSMY stunted the process and by the way both individuals are no close to having the balls nor the intellectual capacity.

    Fixing a country shortcomings or as in its current state ie. Damaged Goods needs a visionary, foresight, will, firm, and hard heads throwing into the pit world class experiences. Who would imagine even President Putin make time to come for lunch at Tun M's technically private residence as reported despite Tun should have access to Sri Perdana for a SUPERPOWER's head of state ie. RUSSIA! If such a small country like Malaysia could command such respect by President Putin, what does it says for the country and Tun M as an individual? The International Conference in Vladivostok was one of many testimony how much people clamour for his worth just by presenting a talk. People need to ask that question instead of barking like those UMNO's goons who kept saying "...hanya dia sorang jer boleh fix the country...", (menghentam Tun hanya kerana hendak menoreh pikiran melayu jadi benci kepada Tun sebagai negarawan ulung dan unggul)! Masaalah nya who else is/are capable or have the level par or a fraction less wits compared to Tun M?

    I'll give another little snippets so as to jog people's memory how Anthony Loke (whilst Transport Minister...boleh check hansard apa dia buat di Parliament), being a DAP-man yet he performed very well under Tun M's watch such as the 2018 ILS incidence when the little red dot announce the ILS regarding Seletar Airport flight path vertical and horizontal guidance disregarding Malaysia's sovereignty since the ILS deemed Pasir Gudang's city planning is/are beholden to the ILS that runs through it.

    Now the hard question is, did you people know it nearly comes to an arms conflict (were seriously considered, ITS REAL) that were considered? Who considered that I'll leave it to your imagination to 'prouse', which ever way you see it.

    Berhentilah menghina Tun (dia tak kisah pun tapi anak melayu-muslim luar negara sangat prihatin dan kenang jasa Tun M yang cukup besar which you probably could only see another century before an exceptional leader comes around again, perhaps not!) dan soal pada diri sendiri apa sumbangan kepada Tanah Ayer, Bangsa dan Agama besar mana nilai yang telah kita berikan berbanding Tun Mahathir Muhammad!

    Ikhlas, Salam semua.

    MLN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 6.05
      Masalahnya who is/are capable or have the level par or a fraction less wits compared to Tun M?
      .....at the moment none,closest would be rafidah aziz..

      Delete
  3. Salam jumaat..terbaik KD

    ReplyDelete
  4. Non Malay -more quality?..ko mabuk ketum ke apa KD?..nak jilat pun Tak payah yah lebih2...rasa aku ko ni tak pernah kerja kat company dimana Melayu adalah minority or ko ni hanya pernah kerja di GLC or a government servant...

    ReplyDelete
  5. Merujuk kepada tajuk dan pengisian diatas yg memperkatakan mengenai Melayu ada kuantiti no kualiti. Melayu jenis ini banyak terdapat dalam komuniti politik.
    Melayu dalam komuniti professional adalah yang berkualiti tapi no kuantiti. Mereka juga menyumbang kepada negara, bangsa dan agama.

    Melayu jenis menjual bangsa dan agama pula adalah yang bersekonkol dan menjadi ekor kepada DAP yang berlatarbelakang ideology communism socialism. Ini adalah Melayu yang lupa sejarah atau bahasa kasar nya buta sejarah.

    Melayu jenis pengkhianat dan penyamun pula ada di mana2 sahaja. Dalam kerajaan 22 bulan pun ada Melayu jenis ini.

    Dalam blog pula, bukan semua Melayu yang membuat ulasan jenis membongak, blogger Melayu pun ada juga yang membongak, one sided dan macamlah sebaik malaikat.
    Maaf ye.

    ReplyDelete
  6. 1. masih ulang cerita sama bertahun-tahun.
    2. tuduh tanpa bukti (rujuk bukti di mahkamah, bukan di rumah)
    3. penutup - selit cerita agama (padahal kat atas tuduh tanpa bukti, amalan syaitan M)
    4. semoga dapat bertaubat sebelum mati, amin.

    ReplyDelete
  7. Dah beribu kali nyebut penyamun penyamun penyamun...!!! jatuh hukum tak jatuh jatuh lagiii..!!

    alahaiiii meroyan ajerr lerr nnpk nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah pun tangguh hukaman kepada penyamun, supaya insaf...



      Delete

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...