Thursday, October 29, 2020

APA SALAHNYA KALAU MAHYUDDIN PM PERTAMA KERAJAAN PERPADUAN..

Selari dengan gesaan Agong mengurangkan politicking dan fokus pada covid19 dan ekonomi..

 

8 comments:

  1. Jika ada sokongan apa salahnya. Masalahnya dari awal sudah tidak ikut peraturan dan langgar persetujuan bersama dan tikam-menikam. Kalau semua berjalan mengikut peraturan dan perbincangan bersama tidaklah jadi begini.

    ReplyDelete
  2. Step by step.. langkah melayu penuh seni.. Kerajaan perpaduan yg Tun cadangkan dr dulu lagi.. kita doakan moga semuanya perancangan yg baik demi agama, bangsa dan tanahair akan benar2 terjadi.. In shaa Allah. Amiinn...

    ReplyDelete
  3. saja kopi pes dari blog laman reformasi

    Khabarnya Mahathir nak try buat kerajaan perpaduan pula. Dia dulu dalam umno, pernah haramkan umno dan buat umno baru. Dalam umno baru kemudiannya dia keluar untuk lawan dan musnahkan umno baru.

    Mahu lawan umno bersendirian tak terdaya orang tua ni. Buat deklarasi rakyat pun gagal dapat sambutan. Akhirnya terhegeh-hegeh masuk PH, jumpa Anwar kat mahkamah minta restu jadi PM kalau PH berjaya dalam PRU14.
    Takdir Tuhan, PH menang. Dia jadi PM walaupun partinya menang 13 Kerusi Parlimen saja daripada 52 Kerusi yg partinya bertanding. Hatinya tak puas kerana bayang2 Anwar ada di belakangnya. PH telah berjanji selepas beliau, Anwar adalah PM.

    Otak jahatnya terfikir, cara paling baik untuk sekat Anwar adalah hancurkan PH dulu. Maka, dia tiba2 letak jawatan atas alasan Muhyiddin khianat dan tidak sokong beliau lagi. Dia tahu, kalau dia letak jawatan dan serah kpd Timbalan PM ketika itu adalah Kak Wan, kerajaan PH masih berkuasa. Dia tahu juga, Kak Wan pasti akan serah kepada Anwar untuk jadi PM ... bla bla bla pung pang pung pang krbabomm bla bla..!! sambung lagi..

    Sekarang, dia lupa kepada mandat rakyat. Dia nak tubuhkan kerajaan perpaduan yang dia cuba tapi gagal dulu? Masih lagi cari jalan untuk sekat Anwar jadi PM. Dia sanggup berunding dengan musuh politiknya dulu iaitu Ku Li untuk bincang kehendaknya. Punyalah takut kalau Anwar jadi PM.

    Apa saja idea yang datang dari kepala otak orang tua sebenarnya bukan untuk kebaikan negara dan rakyat. Semuanya kerana emosi dan bencinya beliau kepada Anwar. Itu saja. Mana-mana pimpinan yang sokong orang tua ini, eloklah cari bomoh buang saka yang ada pada tubuh kamu kerana berjangkit dari saka orang tua tersebut. Mahathir ini hidup dia hanya untuk pecah belahkan orang asalkan dia anak beranak boleh hidup senang.

    WFAUZDIN NS

    komen rakyat mudah ajerr..








    hahhhh tepokkkk gadoh lah sampai mati...


    haahh tepokkk...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib tulah
      Zahid sedang menikmati ketulahan
      Anwar tulah
      Muhyiddin sedang menikmati ketulahan

      Kamu Anon 9.51? Moga Allah tunjuk kebenaran

      Delete
    2. Ye mari tepok. Tepok muka kau.

      Komen macam ni memang sudah dijangka dari macai-macai seangkatan dengannya.

      Bayang-bayang Anwar konon. Bayang apa dari jel. Tun di luar jel masa tu nak jatuhkan kerajaan kleptokrat Najib sahaja. Dia tak perlu terhegeh-hegeh pun, dia dah 10 tahun lebih bersara dengan gembiranya.

      Bodohnya kepala otak korang ni. Macam penyokong Trump pun ada. Ini lah penyakit taksub orang kata.

      Meh tepok muka kau sekali lagi.
      Haah tepokkkk..!!

      Delete
  4. Hahaha....mintak restu dari Abuar konon!!!!...
    Nurulny yg kejar Tun Mahadir ke London, minta Tun jangan tarik diri dpd PH sebelum PRU14 tu, kenapa takda dalam cerita kau....???

    ReplyDelete
  5. To Anon 9:51am,
    Amboi.. mcm seronok je jadi batu api.. its ok..dah keje dia.. cuma nak tanya, Anon ni pencacai Najib ka, Zahid ka?? Sorry bro, takat statement otai basi bingai ko letak kt blog Tuan KD ni, kami sikit pun tak goyang..sbb kami tau ko dgn otai2 basi mmg sama bingai.. Hahahaha..
    Tak mau comment lebeh2 la.. bukannya ada pun WFAUDIN NS si otai basi ni kt sini pun.. cuma klau anon ni setuju dgn statement si otai basi ni, kira otak bingai tepu tu dah boleh start blajar berfungsi sikit la sbb dah tau yg idola korg finally kene checkmate.. muhahahahaha

    ReplyDelete

SRI RAM YANG SANGAT DITAKUTI

  Muhyiddin dedahkan....