Monday, October 26, 2020

MT BELUM ADA KEPUTUSAN..

Pertamanya kerana Presiden tidak mempunyai cukup kewibawaan.

Sudah tentu pendiriannya sedang ditentang hebat hingga memerlukan lebih masa untuk bermesyuarat.

Keduanya kerana Presiden bukan PM seperti sebelum sebelum ini. Tiada kuasa dan pengaruh? Apa yang dibimbangkan jika berbalas hujah.

Muhyiddin akan dipertahankan oleh MT yang mendapat habuan kabinet dan sebagainya.

Sokong Anwar menjadikan UMNO parti minoriti yang tetap dibuli.

Sokong Anwar lebih menjurus untuk kepentingan kumpulan dan individu tertentu sahaja.

Tiada sidang akhbar?


3 comments:

 1. Berulang kali telah dinyatakan, jangan sampai Muhyiddin salah langkah.

  2 kali Muhyiddin melakukan kesalahan yang merosakkan kredibilti diri nya sendiri.

  Pertama "mencucuk' agar Kerajaan Shafei ditumbangkan melalui percaturan orang kanannya dan keduanya ,menyembahkan usul 'darurat" olih orang kanannya juga, walaupun tiada keperluan mendesak tetapi Covid 19 dijadikan alasan.

  Kini maruah Ahli Parlimen UMNO yang dilantik sebagai Menteri dalam membarisi Kerajaan PN Muhyiddin juga tercemar,maka, satu keputusan perlu diputuskan.

  Menteri Menteri dari UMNO mahupun dari BN perlu menjelaskan kekeliruan tentang isu 'menyembah usul darurat" kepada YDP Agong. Adakah mereka sebahagian dari perencana isu tersebut?

  Kalau tidak dijelaskan tidak secara langsung maka isu ini bakal menjejaskan kredibilti UMNO dan BN.

  Muhyiddin hanya akan selamat sampai ke PRU 15 sekiranya Timbalan Presiden UMNO diangkat sebagai TPM merangkap Menteri Kewangan menggantikan Tengku Zafrul.

  Seorang Menteri dari PPBM iaitu Rina Harun perlu digugurkan dan digantikan dengan calon dari UMNO.

  Rina Harun bolih dilantik sebagai Duta ke Nepal mahupun Zambia .

  Tiada jalan lain buat Muhyiddin.

  Sekiranya Muhyiddin sanggup telan semuanya, inshaallah, selamatlah dirinya sampai PRU 15 dan salamatlah Kerajaan PN sehingga PRU 15.

  30hb Oct adalah Hari terakhir untuk berubah.

  ReplyDelete
 2. MT sudah buat keputusan sokong umno..

  ReplyDelete
 3. KUALA LUMPUR: Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi UMNO mengambil keputusan akan terus mendukung kerajaan Perikatan Nasional (PN) pimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

  Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi alam satu kenyataan malam ini berkata, UMNO turut mengekalkan keputusan terdahulu iaitu menjalin kerjasama tanpa PKR dan DAP.

  "UMNO juga menyarankan agar inisiatif Rekonsiliasi Nasional atau Agenda Perdamaian Nasional segera dilaksanakan dengen mengembeleng penyertaan semua parti politik yang bernaung dalam Perikatan Nasional dan pembangkang," katanya.
  Selain itu, Ahmad Zahid turut memaklumkan, parti itu juga menggesa penambahbaikan prinsip kerjasama yang berpaksikan nilai penghormatan dan konsensus politik.

  ReplyDelete

APAKAH MAHKAMAH SEDANG TURUT DICATUR OLEH STRATEGI LUAR UNTUK KEPENTINGAN POLITIK...

Namakan satu institiusi, badan di negara ini yang masih kuat integriti nya untuk diyakini oleh rakyat?  Kerajaan? Parlimen? Pdrm? ATM? SPRM?...