Saturday, October 17, 2020

PANDUAN DAN TATACARA STRATEGI NAK JADI PM

Anwar kena call mat Sabu dan Guan eng..bagitau dia dah ada majoriti.

Telefon Tun, offer nak join ke tidak.

Selepas itu Guan Eng dan Mat Sabu buat sidang akhbar umum Anwar sudah ada majoriti dan MENDESAK SEKERAS KERASNYA ANWAR MENGADAP AGONG.

Secara siput dan kemaluan Anwar buat sidang akhbar umum ada majoriti dan mohon perkenan mengadap Agong.

Anwar mengadap Agong, bawa dokumen dan senarai nama yang panjang² sekurang kurangnya dapat duduk dengan Baginda satu jam (bukan 25 minit) atau lebih memperinci 

Lepas keluar jumpa wartawan dan memaklumkan semuanya telah sempurna cuma menunggu titah perintah Agong sahaja.

Tiada sidang membawang di adakan selepas itu.

Jika ada pun apa² statement dari Istana, berdiam seketika sebagai menjunjung kasih.

Itu cara tak kecoh.

Cara berwibawa.




2 comments:

  1. Betul....tapi dalam hati sapa tahu. Gelisah, resah menanti2 respond atau pengumuman YDPA tapi last2 YDPA kata kena ikut perlembagaan.

    Frust pun ada jugak tu sebab YDPA tidak buat keputusan yg di harapkan. Tapi untuk sejukkan hati sendiri maka pura2 lah kata...mengikut kebijaksanaan YDPA.

    Setuju dengan susunatur yg di ambil oleh baginda. Pada masa yg sama sudah tentu pakar2 perlembagaan di belakang baginda.

    ReplyDelete
  2. Pm boleh nasihati ydp agong utk bubar parlimen.Langkah yg paling baik dlm penyelesaian kemelut politik yg masih huru hara dgn perebutan kuasa. Itu shj langkah sempurna utk memuaskan hati semua pihak.
    Rasanya dlm keadaan pandemik skrg ydp agong juga boleh menggantung dulu parlimen sehingga keadaan pandemik betul-betul dlm keadaan pulih sblm membubar parlimen.
    Bubar parlimen dan pilihanraya akan mewujudkan gelombang paling buruk jika ia benar2 berlaku. Prn sabah boleh dijadikan teladan dan sempadan serta contoh betapa buruknya gelombang pandemik krn kecelaruan dan kerakusan ahli2 politik.
    Kecuali jika pihak spr boleh menetapkan suatu sop baru pilihanraya tanpa kempen bersemuka dan hanya menggunakan sosmed atau teknologi IT yg lain. Tetapi adakah ia dipersetujui dan mampu digunapakai?
    Terpulanglah tapi dlm keadaan pandemik dlm negara dan luar negara yg masih buruk..pembubaran parlimen skrg amat dikesali.

    ReplyDelete

SRI RAM YANG SANGAT DITAKUTI

  Muhyiddin dedahkan....