Sunday, October 25, 2020

PARLIMEN BUKAN MILIK ANTARA MUHYIDFIN DAN ANWAR SAHAJA

Jika Muhyiddin tewas dalam undi tidak percaya, tidak semesti Anwar secara automatik mengganti Muhyiddin menjadi PM.

Ia terbuka kepada calon lain juga seperti  Najib, Shafie, Azmin  dan Ku Li..


No darurat..

Menjunjung kasih Tuanku.

5 comments:

 1. Titah keras tuanku kpd semua ahli politik. Kerajaan dan pembangkang sama-sama kena libas. Kerajaan kena tumpu kpd usaha keras kekang penularan covid 19 juga berkaitan ekonomi negara dan rakyat yang terjejas teruk. Pembangkang pula kena hentikan usaha merampas jawatan PM daripada PM sedia ada. Kerajaan dan pembangkang perlu berganding bahu melaksanakan janji dan sumpah menjadi 'WAKIL RAKYAT' serta jauhi sikap 'UTAMAKAN DIRI SENDIRI'. Bajet 2021 akan datang perlu diteliti, disemak dan dibahas dengan berhemah dan bukan tolak hanya kerana kepentingan politik.

  ReplyDelete
 2. Muhyiddin TULAH dengan TDM

  ReplyDelete
 3. Alhamdulillah, tiada darurat. Harap pada persidangan nanti ahli2 tidak buat kecoh, jangan jadi saperti budak2, asyik nak bergaduh je.

  Belanjawan 2021 adalah satu perkara yg teramat penting untuk rakyat. Jangan jadikan nya satu senjata untuk tawar menawar yg akhirnya rakyat merana.

  Perlu faham, jika belanjawan 2021 tidak di luluskan. Kerajaan tidak boleh berbelanja termasuklah bayaran gaji untuk penjawat awam, pembekal dan kontraktor2 kerajaan. Jika tidak dapat gaji atau tidak terima bayaran dari kerajaan, suasana akan menjadi lebih havoc.

  Perlu ingat, walaupun kita tidak suka kepada PM atau tidak suka kepada kerajaan PN tetapi ramai diantara penjawat awam adalah sanak saudara kita, anak2 kita, jiran2 kita. Juga pesara2 kerajaan yg tersangat berharap kepada bayaran persaraan.
  Apa akan jadi kepada mereka ini kalau atas dasar membalas dendam politik, ahli2 parlimen tidak sokong untuk meluluskan belanjawan 2021.

  Jangan jadikan belanjawan 2021 satu senjati sebagai undi tidak sokong PM yang akhirnya rakyat yang sengsara.

  Harap2 tidak ada yg tidak berhati perut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jgn ada mp kerajaan yg ponteng sudah..

   Delete
 4. Nak sedap ati letak nama Najib pas tuh nama pee bedal....

  katakan saja calon pilihan atok trus kan senang... kiki

  ReplyDelete

JOHOR WAJAR SAMAN

https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/06/26/pakatan-govt-erred-when-it-withdrew-review-bid-on-pulau-batu-puteh-says-johor-mb Keputusan...