Sunday, October 18, 2020

PEMIMPIN YG SEDANG BEREBUT KUASA PATUT MALU KEPADA KETUA PENGARAH KESIHATAN....

Campur tangan politik melayan beberapa permintaan kelonggaran pada kegiatan tertentu (non-economy) patut segera dihentikan..




https://www.sinarharian.com.my/article/105888/Covid-19:-KKM-mahu-pelaksanaan-PKPB-diperketat-lagi



4 comments:

  1. Ahli politik sekarang makin jelas memperlihatkan agenda perut sendiri berbanding menurut agenda yang tersurat dalam perlembagaan parti. Pastinya perlembagaan tertulis perjuangan untuk rakyat tapi ahli politik bergerak ikut nafsu dan perut sendiri. Malu kepada penjawat awam yang siang malam pagi petang jadi frontliners melawan covid19 sudah tiada. Malah tanpa segan silu minta pengecualian dari undang-undang dan SoP PKPB atas urusan yang remeh temeh. Sendiri buat law sendiri langgar.

    ReplyDelete
  2. Pemimpin rebut kuasa tak bertanggungjawab, berhati perut
    Hari hari mahu jawatan dpm, kementerian tertentu tak sudah2
    Rakyat yang perit akibat covid19, hilang kerja langsung tak disebut
    Hanya mahu jawatan dan isi poket masing-masing tanpa rasa bersalah

    Dahlah rekod tak menyerlah lagi tersangatlah busuk baunya
    Ada penyamun, peliwat, pengkhianat, penunggang agama
    Kepentingan rakyat langsung tak dipeduli sebab berebut kuasa
    Kalau bukan kepura-puraan dan hipokrit, sapalah mereka


    ReplyDelete
  3. Macam mana nak buat memang dah jenis tak malu, jenis tebal muka. Cakap macam mana sekali pun...masuk telinga kanan keluar telinga kiri.
    Geng2 politik tebal muka ini dah tak respect rakyat, dah tak simpati dengan rakyat yang di belengu wabak covid19 dan ekonomi keluarga yg merudum.
    Geng2 politik ini lebih mementingkan periok nasi sendiri.
    Dah fed up dengan cerita2 politik dungu ini.

    ReplyDelete
  4. Aktiviti membashing Tun Mahadir sudah bermula. Ia bermula sejak Partinya 'Pejuang' mencadangkan Tun M sebagai CALON Perdana Menteri mereka.

    Semua orang, termasuk penganalisis politik kangkong sudah gobra. Bila gobra, semua stat bashing Tun M seolah-olah Tun M yg pergi jumpa AGONg dgn SD dari 121MP utk jadi PM. Orang tua tu, senyap je. Mereka yg kepanasan.

    KAHKAHKAH....... penyokong Anwar are so funny.

    ReplyDelete

ADAKAH KJ ITU KHAIRY JAMALUDIN, TAMPIL LAH TUNJUK B DAN T

Tidak kah Zahid mahu menjelaskan atau Najib serba tahu bersuara....