Thursday, October 29, 2020

WAJAR PEMIMPIN AMBIL YANG JERNIH..

Tun

Najib

Muhyiddin

Anwar

Zahid

Azmin

Ku li

Hadi

Mat Sabu

Ibrahim Ali

Shafie

Antara yang mungkin perlu duduk semeja bermaaf maafkan mencari titik persamaan dan melupakan permusuhan peribadi politik walaupun mungkin sebenarnya tiada.

Duduk semeja bukan bererti seluruh dan semua perkara akan selesai..yang berhadapan dengan tindakan undang² kena teruskan.

Yang mahu jadi PM boleh usahakan.

Duduk semeja sepakat supaya perjalan politik dalam keadaan sopan dan bukan tipu muslihat jijik.

Yang tiada majoriti, undur secara hormat.

Suburkan demokrasi, hadap undi tidak percaya dengan tenang.

Covid19 dan ekonomi negara perkara pokok yang masing² perlu memberi sumbangan fikiran dan kerjasama.

Tidak ada siapa pun kalah dan tidak ada siapa pun menang...

Cuma buang keruh.

Agong mungkin boleh jadi tuan rumah yang menganjurkan.

13 comments:

  1. No one has ever mooted Unity Govt except Tun.

    For those who accused Tun of power crazy, you are dead wrong. He was PM, PM7, Interim PM. He was in fact asked to be PM lead the coalition of trsitors, kleptokrats and religious peddlers, he refused showing HIS PRINCIPLE.

    People accuse Tun of wanting PM position to ensure Mukhris becones PM and all his children would become richer. This is A VERY SERIOUS ALLEGATION. MSY ALLAH SHOWS THE TRUTH.

    But i still believe, more will get ketulahan....wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua yang menentang Tun pasti ada motif untuk kepentingan diri sendiri. Tun sudah tidak perlu apa-apa di dunia ini. Saya pasti dia hanya bersuara tanpa kekangan sekarang ini untuk sampaikan apa yang benar dan untuk kebaikan yang lebih besar.

      Delete
  2. nak cari yang jernih konon umo smpai nak mati asyik nak gadohhh saja... bila masa jernih nak sampai... tolis dng fakta buka sedap gigi nk tolis

    kikiki haahh tepokkk selagi muka muka hodoh masih ada di persada donia Mesia susah nak maju...


    haaahh tepok haahh lu fikir la sindri

    ReplyDelete
  3. Mat Sabu tak yah lah di masukkan ke dlm senarai tu. College drop out je pun. Aku pun hairan mcm mana cerdik pandai, ilmuan dlm amanah yg berkelulusan professional, PhD, master degree dll boleh terfikir mengangkat dia sebagai pemimpin.
    Pemimpin di zaman melineum ni perlukan pimimpin yg berkelulusan akademik tinggi.
    Maaf ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan salah faham dengan ilmu.
      Biar sikit ilmu tapi amalannya tinggi.
      Jangan tinggi ilmunya Phd tapi kangkung.

      Delete
    2. Fokus kpd mat sabu. Di bhgn mana amalannya tinggi? Tolong share supaya ramai rakyat Malaysia tahu kenapa mat sabu keluar pas dan tubuh pan atas asbab ilmu. Thank you sir.

      Delete
    3. Betul KD, ilmu tanpa amal lebih teruk dari tak berilmu...

      Delete
  4. Mat Sabu tu dalam gulungan sikit ilmu dan tinggi amalan nya ke. Berucap atas pentas politik tempatan penuh dg bahasa kasar, maki hamun dan mencarut.
    Berucap mewakili Malaysia di pentas persidangan antarabangsa pula dengan gaya bahasa Inggeris loghat Utara yg para jemputan pun tak faham.
    Ini kah pemimpin terbilang dari negara Malaysia.

    ReplyDelete
  5. Isu asal..ada yg minta Mat Sabu dikeluarkan dari senarai sebab dia sekolah tak tinggi.
    Saya bagitahu jangan pandang rendah pada yg pelajaran tak tinggi.

    Kita kena pandang pada amalannya..

    Sebagai perbandingan..
    Antara mat Sabu, Najib, Zahid dan Anwar?
    Dari segi amalan..apakah mat Sabu lekeh dari mereka?

    Jawapan juga bergantung kepada ilmu orang yang menjawabnya..

    ReplyDelete
  6. Dari segi amalan bahasa yg di guna, tutur kata, ucapan serta perbahasan memang selekeh.

    ReplyDelete
  7. Amalan bahasa tu berkait dengan amalan akhlak. Kalau cakap mengguna bahasa kesat, mencarut berkait lah dengan akhlak.
    Amalan amanah...not really tested yet...sebab berkesempatan memerintah selama 22 bulan je.

    ReplyDelete

ADAKAH KJ ITU KHAIRY JAMALUDIN, TAMPIL LAH TUNJUK B DAN T

Tidak kah Zahid mahu menjelaskan atau Najib serba tahu bersuara....