Friday, November 27, 2020

BACA POLITIK DENGAN BETUL..


TERKINI:

Arahan bontot ke bontot telah dibuat tetapi ada ahli AMANAH tak tahu dan sekarang BONTOT SUDAH PANAS apabila penyokong mula tunjuk bontot kepada mereka..

https://www.malaysianow.com/berita/2020/11/26/selepas-najib-tarik-diri-anwar-arah-ahli-parlimen-ph-sokong-belanjawan-2021/

Anthony Loke dapat message dari Anwar sebagai ketua pembangkang, jangan bangun mengundi?

Kenapa tidak kepada Guan eng?

.......

Shafie bedal patuh..

Saddiq patuh..

Maszlee simpang patuh..

Kenapa mat sabu tak patuh? Mat Sabu tak dapat message?

.......

SIAPA SEBENARNYA YANG BERI ARAHAN pada Anwar lebih awal dan sebelum itu?

........

Selepas peristiwa kebabian semalam, AMANAH sudah boleh fikir keluar dari PH.

Stay for what? Nak jadi kerajaan by numbers? Which numbers? Magnum?

Nak jadi kerajaan melalui PRU15?

PAS akan meletak calon di mana sahaja AMANAH bertanding, tidak akan ada seorang melayu pun  akan undi AMANAHDAP, no more..

Keluar PH dan bersedia untuk kalah secara bermaruah di dunia dan barzah.. terus bercakap benar, berprinsip itu asas perjuangan..

......

Apakah semua yang ada kes mahkamah perlu patuh dan setuju belanjawan sebagai satu syarat? Atau hanya satu kebetulan?



3 comments:

  1. lepas budget lulus bacaan k2 semalam, ada sesuatu yg k.wan jeritkan semalam. sapa ada rakamannya? aku dengor sayup2 jer tpi macam dia kata ph xdak teloq..

    ReplyDelete
  2. Berdasarkan gambar mat sabu dan lim guan eng mengapit ketua pembangkang bercakap kpd press mengenai ph sokong belanjawan... Maka

    Sudah tiba masanya amanah kena mengorak langkah dgn setting baru. Dap juga kena pikirkan mencari formula baru. Penyokong dia dah mula geleng kepala.

    Dap amanah tinggalkan saje pkr. Jangan berkali kali kena kencing dgn nuwar yg telah senyap2 bersatu padu dengan penyamun umno.

    *

    ReplyDelete
  3. See for yourself who is the man of principle?
    See for yourself who is the man before and after voting said would not support the budget?

    Nak percaya Anwar? Till kingdom comes....

    ReplyDelete

POLITIK MANIS DI LUAR

https://www.malaymail.com/news/malaysia/2022/05/24/khaled-nordin-says-johor-umno-never-rejected-onn-hafiz-as-mb/8589   Keadaan cuma terkawal...