Friday, November 20, 2020

DAH TUA, DAH TIDAK RELEVAN, DAH TAK HEBAT DAN PENGIKUT CIPUT TETAPI BILA BERCAKAP BENAR MENGGELUPOR IBLIS DAN SYAITAN

Ada ke tidak

Betul ke tidak

Percaya ke tidak

Nak contoh?

Sebahagiannya di bawah...


So what?




Sangat jelas.. masalah dan faktornya pada Anwar sendiri..

Anwar pun tahu cuma penyokongnya yang gagal menghayati..


.....

Uolls nampak tak apa yang aku nampak di bawah ni.. yang menggeluporrrr !!!


Dan aku nak ulangkaji tak kira siapa sokong siapa..

Fitnah yang langsung tiada bukti mahkamah umpamanya dosanya seumpama makan babi..bahkan lebih merbahaya.






71 comments:

  1. Hahaha.good one kd.i like.satu perkataan keluar drp mulut tun, semua orang akan kelam kabut.semua akan menganalisa.amazingkan?semoga tun sentiasa dipelihara Allah didunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak mcm dulu lagi cai...
      Dlm parlimen dia terduduk kerana kes tabung haji dan aset negara yg dijual secara lambak. Tak mampu nak bersuara langsung.

      Delete
    2. Tun diam tak bersuara pun semua orang akan kaji.semua orang akan pelik.termasuk hgla.tak ke tu amazing?cuba hg pikir sikit.wallahuaklam.

      Delete
  2. KD

    Tajuk artikel Sdra kali ini.....DAN komen saya

    1. DAH TUA.....This is hard fact, absolutely true, no denial issue

    2. DAH TIDAK RELEVAN.....partially true but there are many other people (political and otherwise) still believe he is very relevant in terms of visionary and quality leadership albeit all his apparent and assumed weaknesses

    3. PENGIKUT CIPUT.....this is again partly true viz public visibility and or recorded/documented. Nonetheless, many silent majority, not visible and or captured in public are strong supporters, even within Bersatu, Umno, Pas, Amanah, GRS, Warisan etc.

    4. TETAPI BILA BERCAKAP BENAR MENGGELUPOR IBLIS DAN SYAITAN.....and I find this most interesting, many being published in the open.

    One of Mahathir's cautionary statement to Muhyiddin when the later betrayed him and Bersatu was,"if you take in Umno in lock, stock and barrel, you will find yourself landing between on THE ROCK AND HAR SURFACE". TRUE.......this is the predicament Muhyiddin is in now.... Wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manusia yg tak tunai janji adalah munafik.Belum lagi bab menyamun demi anak, waris, proksi dan kroni. Rasanya kalau dia bersuara..syaiton dan iblis tak akan menggelupur.Sifat dah 2x5 dgn syaitOn n iblis...mrk kan sahabat baik. Manusia mcm inilah yg suka didamping oleh syaiton dan iblis....

      Delete
  3. KD, adakah blogger MSO tergolong sebgai Syitan & Iblis yang menggelupur setiap kali Tun Det bersuara atau tulis dalam blognya, terutama jika berkaitan dgn Anwar..?

    Saya malas nak masuk, baca entry terbaru di blognya. Cukup takat baca tajuknya, dah tahu, hatinya bagai digaru!...hahaha.

    Funny, kenapa dia tak gusar dgn Hishamusdin Rais of TT yang tibai Anwar sampai londeh, siap tepek gambar-gambar video lama China Dol!

    Heran, seorang yg alim macam MSO yg gelar dirinya sendiri 'ustad' boleh pejam mata dan anggap semua kes Anwar sebagai fitnah, termasuklah kes jam Omega China Doll. Video China Doll tu betul-betul buat saya geli geliman. Tak sanggup fikirkan orang macam ni, nak jadi Perdana Menteri kita. Sungguh menggelikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polis dah siasat tapi ape hasilnye?....

      TT tu debdam dgn anwar...dulu lari tak cukup tanah di jejar Tun madey..

      Delete
    2. Anon 12.24AM........ saya tak rasa Hishamuddin Rais dendam kat Anwar. Apa yg dia nak dendamkan, bukan Anwar dah jadi PM, buat dia iri hati kat Anwar.
      Takat gila nak hadi PM, apa yg nak didendamkan...?

      Dulu, I ingat dia crazy. Tapi, sejak masuk TT, I find that, Hishamuddin Rais
      ni, is a rasional man. Very humorus. Saya enjoy baca pandangan dan pengalaman hidupnya semasa berkelana. Makes him very colourful, berbeza dpd the norm Malays.

      Bila dia kenal Tun Mahadir, baru dia sedar, who is Anwar. Kebanyakan pemimpin Dap yg pernah jadi menteri kabinet PH dan bekerja dgn Tun, mana ada kutuk Tun. In fact mereka nak dia jadi PM semula. They know, he is hard working, Intelligent, berpegang pada prinsip, high moral prinsiple dan jujur. Tentang ideologi tu, itu personal matters.

      Bukan Hishamudin je, Mamak Kotak pun tibai Anwar. Orang rasional, boleh berfikir jauh berbanding mereka yg terperangkap dgn emosi.

      Delete
  4. Replies
    1. MSO tu seorang blogger yg mengangkat dirinya sebagai ustaz.
      kalau dia blh jadi ustaz LGE pun blh dipanggil ustaz

      Delete
    2. Ooooooohhhhhhh ini kisah nya...
      Perihal timah...

      ................................
      Nak tahu apa jasa PM4/7/7i pada KWSP?

      Biar saya dedahkan sedikit. Tengok dia berani nafi tak.

      Pada awal 1980an masa PM4 – terutamanya masa dari 1981 hingga 1987 kadar faedah simpanan tetap yang dibayar bank adalah lebih tinggi daripada kadar dividen KWSP pada masa itu.

      Bermaksud ianya lebih bermanfaat masa itu untuk simpan wang dalam bank berbanding menabung dalam KWSP.

      Kenapa begitu?

      Semasa dia mula jadi PM, dia telah wujudkan syarikat Maminco untuk memanipulasikan pasaran timah dunia.

      Malangnya rancangan jahat dia gagal dan memakan diri sehingga telah menjahanamkan buat selama-lamanya seluruh industri timah negara yang merupakan industri utama dan eksport negara utama kita.

      Akibatnya, syarikat Maminco rugi teruk dan terpaksa dibail-out untuk membayar balik pinjaman bernilai RM660 juta (bersamaan dengan nilai sekitar RM10 bilion sekarang memandangkan ianya berlaku 40 tahun dahulu).

      Apa yang dia buat untuk bail-out Maminco?

      Dia wujudkan sebuah syarikat yang dinamakan Makuwasa Securities Sdn Bhd.

      Apa fungsi syarikat Makuwasa?

      Cuma sebuah syarikat kosong untuk mengambil dan menjual saham-saham bumiputera yang telah diperuntukkan kepada KWSP.

      Hasil jualannya pula digunakan untuk bail-out kerugian Maminco.

      Jumlah saiz aset KWSP masa itu tak besar. Cuma sekitar RM10 bilion masa itu berbanding RM940 bilion sekarang.

      Tapi saham-saham milik kerajaan yang telah diluluskan dan sepatutnya diberi kepada KWSP telah digunakan PM4 untuk bail-out syarikat Maminco melalui syarikat Makuwasa.

      Hakikatnya, seluruh industri dan eksport utama negara dilumpuhkan buat selama-lamanya dan duit yang sepatutnya diberi kepada KWSP telah disalahgunakannya untuk bail-out.

      Cuba tanya dia atau Uncle Kit Siang jika ini benar.

      Ini cabaran terbuka Najib ni.

      (Tanya dia juga kenapa Pak Kadir tiba-tiba boleh menjadi taikun MRCB masa dia PM)

      Delete
    3. Bukan timah aja perwaja proton pon lingkup...berpuluh biliun lesap dibawa angin...

      Bank Bumiputra ghaib sampai laa ni..

      Delete
    4. Zaman dulu lingkup.. bail out guna wang raykat, wang petronas.. org tak tahu.

      Selepas pru14...alasan negara dah bangkrap...jual harta dan aset raykat. Ada yg tidak diketahui pembeli individu. Siapa pembeli? Alasan dijual...negara bangkrap!!!

      Itulah dia manusia paling hebat melingkupkan ekonomi negara. Ekonomi anak, proksi dan kroni pula dijaga sebaiknya. Rakyat pula kena ikat perut dan jangan cemburu dengan orang kaya yang didaddykasinya.

      Berdehemlah sampai mati dengan kemewahan yang kau curi!!!!

      Delete
    5. Ada tuduhan dan pendakwaan tak?
      Kasi report la beb.baru sembang kari

      Delete
  5. WALAUPUN TELAH DITEGUR OLEH KHALID SAMAD, MAHATHIR TERUS SERANG ANWAR. ANWAR TERUS BERTAHAN

    ."haaaa..apanama"

    Walaupun ditegur oleh Khalid Samad, Mahathir tidak peduli. serangan Mahathir terhadap Anwar semakin kuat dan terbuka. Anwar masih bertahan. Mengapa? Menjelang penentuan nasib Muhyiddin di Parlimen, Mahathir terpaksa menyerang Anwar bertalu-bertalu agar Muhyiddin dapat diselamatkan.

    No problem. Biarkan Anwar terus bertahan, tapi kita tidak mampu melihat orang tua nyanyuk ini terus melakukan seperti ini kepada Anwar. Kita akan londeh orang tua ini habis-habisan jika itu yang beliau mahukan sebelum dia dimakan tanah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'kita tidak mampu melihat orang ...'??
      Goyang ke. Panas pungkoq
      Hahahahaha

      Delete
    2. Anon 12.43 ni contoh Syitan dan Iblis yg menggelupur bila Tun Mahadir berdehem. Baru berdehem sikit, belum betul-betul batuk. Hati di dalam bagai digaru.......kahkahkah.

      Delete
    3. Kalau tun m batuk...tanda nak mampxx.....
      Menggelupur legasi mewahnya...hihihi

      Delete
    4. Tun Maadey berdehem dah tak de bisa lagi seperti 22 tahun memerintah...

      Dah tak ada ruang untuk naik semula jadi pm ato letak proksi...yg rapat ramai dah lari...prk tak pernah menang...dapat undi kecian belas jeer..

      Cik minah berangan lah sampai tua..

      Delete
  6. dont worry, Warisan will support the Belanjawan. tengok kesungguhan kerajaan federal tolong Sabah untuk lawan itu kobid. Tak kenang budi, tak tahu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kaitan WSRISAN dengan Federal.
      Yang jadi kerajaan negeri PNBN..tanggungjawab bantu..atau kena kecam.

      Bajet disokong atau tidak bergantung kepada keberadaan bajet itu sendiri.

      Delete
    2. Presiden warisan yg sanggup mampus dpd menyerah kuasa. Kuasa yg dirompak dari bn.
      Yg mampus bukannya presiden warisan tetapi rakyat yg tak berdosa.

      Piee dgn muhdin kawan baik. Tak kan tak sokong bajet?!

      Delete
  7. Selain pengalaman. Naluri penting nak jadi pomen yg baik. Sebagai contoh. Utk volvo FM model D12C. Brek part dia ade lebih kurang 6 valve dan 4 brek chamber(brek pum). Naluri tu penting utk agak valve mane yg jem atau chamber mane yg angin bocor dlm dan tendang angin bila kita release parking brek, biasrnya bila lrpas parking brek, ABS akan bocor kerana angin tu Patah balik.(sorry kalau tak paham). Setakat ni, alhamdulilah, 10 kali aku agak 7/8 kali dia tepat. Jadi aku yakin dgn naluri aku. Aku kagum dgn Tun zaman dia mula2 jadi PM. Walaupun ramai kata dia jahat (jarang org jahat ni bodoh). Tapi bagi aku, naluri aku cakap zaman dia dah berlalu... Aku yakin dgn naluri aku yg Anwar akan buat yg terbaik utk negara dan takkan mengkhianati perjuangan rakyat. Tapi kalau naluri aku salah. Sori.... Aku akan bebaskan hidup aku dari politik forrver... Ni janji aku.. Simpan komen aku ni KD. Takut dpt 10k nanti. Lupe plak. Melayu kan senang kena beli...
    😊😊😊😀😀😀😁😁😁...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Area mana kau punya bengkel nak juga akan hantar untuk service.

      Dulu aku ada kawan yang suka repair dan ganti spapepart pilihan terakhir. Dulu aku suka continental cat dan sangat sedikit pomen yang mahir berbanding kereta Jepun.

      Bukan sahaja Anwar, Najib juga antara yang terbaik tetapi sesuatu yang mereka tiada seperti Mahathir iaitu lupa daratan, tamak holoba dan korup bila ada kuasa (PM)

      Anwar semasa TPM sudah menunjukkan kerakusan kuasanya menumpaskan Ghafar Baba dan menggerakkan reformasi untuk membersih diri dengan cara yang salah hingga merosak negara hingga kini.

      Najib mengambil pendekatan yang sama dengan melawan cara yang salah.

      Mahathir sukar ditewaskan jika menentangnya secara salah.



      Delete
    2. Lihat Muhyiddin, dia mentang Mahathir secara diam.
      Tiada kritik balas keras atau menarik keistimewaan tetapi lebih fokus rakyat, terus popular. Mahathir pun limited UTK menyerangnya.
      Kalau Muhyiddin terus menjarak dirinya dengan gang mahkamah. Mahathir pun mati kutu untuk menyerangnya.
      Pemimpin PAS pun lebih silent menyerang Mahathir.

      Delete
    3. Terima kasih atas naluri kau 7/8 kali betul dari 10. Belum jadi pm pun dia dah mengkhianati dgn mendapatkan sokongan penyamun2 tanpa bincang dgn parti lain dlm ph.
      Selamat bebaskan diri anda dari politik.sekian

      Delete
    4. Muhyidin n assmin tu proksi kuat tun m. Semua org tahu. Konon2 gaduh tapi masih berhubung. Tinggal 2 org tu jer lagi yg menjaga legasi tun m.
      Kalau mrk benar2 bergaduh, dah lama skandal penjualan harta dan aset negara dibawa ke pac.
      Yg terbaru pembelian saham sebuah syarikat rugi oleh khazanah selepas pru14 masih diteruskan oleh muhyidin walaupun dibantah oleh majoriti ahli parlimen. Bila disiasat pemiliknya adalah rakan kroni tun m. Bermakna wang rakyat masih diperlukan utk bail out syarikat rakan legasi tun m.
      Kalau nilai saham setakat ribuan ringgit...tak lah kesah sangat. Tapi hutang berbillion ringgit. Dah ok nanti khazanah akan jual balik dgn harga murah kalau legasi mrk masih wujud.
      Selain dpd itu, penjualan saham syarikat milik kwsp dgn jualan murah kpd sebuah syarikat dari penang. Kenapa dijual sedangkan masih menguntungkan. Adakah kerana CEO kwsp ipar kpd proksi kuat tun m iaitu tun daim?
      Rakyat diminta ikat perut tapi legasi tun m masih bebas mengaut dan menjarah harta negara.

      Delete
    5. Sama jugak nuwar. Proksi kuat dia wak jaid dgn najib scammer. Geng banduan..biasalah

      Delete
    6. Hihihi...nampak mcm sayang jer saka tua tu dgn kaki semburit.

      Apa boleh buat...demi nak jaga legasi agar terus mewah

      Delete
    7. Semburit? Bawak la charge mahkamah. Selagi takde..yilek. tak leh pakai.

      Mewah takpe. Sapa2 boleh nak mewah.Jangan mewah sebab rasuah gubahwang haram scammer.

      Delete
    8. Mewah mendadak dgn bantuan daddykasi bukannya rasuah dan salahguna kuasa. Itu istilah video semburit...tak jelas tapi tulen....hihihi

      Delete
    9. Bengkel aku kat telok gong. Satu2 pomen yg pakai seluar pendek. Kat port klang aku sorang je pakai seluar pendek, pakai safty boot. Cari sendiri. Nak dtg, jgn bawak kereta. Aku tak layan. Paling kecik lori 10 ton..

      Delete
  8. Hahaha...yg nyata makin mangkuk tua tu bersuara...makin menyampah dan meluat manusia di bumi ini.
    24/7 asyik menyalahkan org lain.
    Memang betul kot ramalan seorg ulama yg mangkuk tua nie sengaja dipanjang umur utk melihat penghinaan ke atas dirinya....
    Rasanya ramalan tersebut dah jadi fakta dah...
    Hukum karma kot kpd manusia munafik, kaki kencing, penyamun, penfitnah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah sekor iblis yg menggelupur bila tun suarakan apa yg sebenarnya terjadi.haha

      Delete
    2. Ulamak yg kaki ramal bukan ulamak namanye. Orang islam ahli agama takkan meramal. Sami budhha je suka ramal. Dan penganut budha je suka dengar ramalan. bangang!

      Delete
    3. Mcm member KD tu si jon dol .mana tah hilang...sekali dgn kd pun percaya ramalan si jon dol..bab jon dol ni memang kd mati kutu..

      Delete
    4. Sama dgn mrk yg percaya dgn ramalan mangkuk tua yg negara kita akan bangkrap....hihihi

      Delete
  9. Saya rela digelar pengkhianat asal rakyat terbela dengan sumpah laknat dilafaz dolu karma bertarikh 25.11.2020 nanti maka berkubur kerajaan Mahyuddin@Tun

    Tiba tiba muncul citer Jho Lo di cybretrooper Tun@Jessy Reggey, The Edge (Milik bekas Phileo Allied kroni Anwar Samsidar), China South News( Kroni Counsel Eminant P*kimak) setiap hari bangkitkan cerita Jho Low

    Bila minta polis bawak balik Nik Faisal dan Jho Low masa atok jadi PM liat nak mampos nak tangkap Jho Lo.

    Lagi pelik Al Jazeera mampu interview Jho Lo lagi, Ketua Polis asyik bagi alasan itu ini hinggakan dah bertukar muka beruang bagai.

    Aljazeera boleh wawancara Jho Lo versi Tun Mahathir menfitnah bossku. Malangnya polis Malaysia tak boleh buat apa apa pasal Jho Lo .

    Rakyat boleh menilai konspirasi the separation of power oleh Tun. Masa mendiang Kevin Morais dibunuh dengan begitu kejam, Lim Kit Siang antara orang yang paling awal libatkan Morais dengan siasatan 1MDB siap kata ada pendrive dengan segala-gala maklumat kesalahan 1MDB.

    (Kit Siang, mana pendrive itu? Najib dah lama tuntut.)

    SPRM masa BN sudah berkali-kali menafikan Kevin Morais terlibat dalam kes SRC atau 1MDB. Walaun walaun unta sekelian tanggung lah dosa fitnah masing masing.

    Kes bunuh syuhada Jalil Ibrahim dalam kes BMf pembunuh masih bebas dan mungkin sudah kaya raya 7 keturunan. Kes SRC pula bila penghakiman bersifat politik sentimen

    https://m.facebook.com/HBT19/photos/a.107026960681130/368670927850064/?type=3

    Sejak Bila Hakim Ulas Penggakiman Dengan Sentimen Politik ?

    Hakim Nazlan Ni Dari Parti Petaka / Pejuwang AtokBuaya Kah? @ Dari Bersatu @ PKR @ DAP ? Jelas Sekali Komen Hakim Nazlan Sangat Bias / Berat Sebelah… Elok Nazlan Masuk Bertanding PRU15 Nanti.!!?

    Rakyat tidak lagi mudah mempercayai dan diperdaya seperti sebelum PRU 14. Kisah Jho Low sudah jadi bahan lawak rakyat. Lebih parah lagi dan sangat memalukan harga diri PDRM di Ketuai Hamid Bedol. Jho Low bertukar wajah jadi beruang. (Link bawah ni haah)

    https://www.astroawani.com/berita-malaysia/jho-low-didakwa-bedah-wajah-menyerupai-beruang-berjalan-macam-seladang-221747

    25.11.2020 tarikh Talkin akan dibacakan kepada Perikatan Nasional dan barisan kabinet mereka, manakala jenazah Perikatan Nasional pula akan dikebumikan di perkarangan Parlimen pada 25 November 2020 ini.

    Dengan sumpah laknat dilafaz dolu karma bertarikh 25.11.2020 nanti maka berkubur kerajaan Mahyuddin@Tun

    Rest In Peace PN Muhyiddin@Tun

    Walau pun arwah PN banyak menyakitkan hati namun adalah juga jasa mereka kepada kita, muga damailah di sana. Amin

    Terima Kasih Bossku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rela digelar pengkhianat? Memang scammer ni pengkhianat pun. Semenjak dia dan kakrus joli katak dengan setting duit negara semua orang dah tau dia pengkhianat. Tak bayar tax lepas dlm akaun masuk berbilion. Sejak penyamun ni sign sokong pembangkang tanpa maklum mt umno..memang sia pengkhianat. Tak kena pecat pulak tu.
      Dia mabuk ke baru nak ngaku pengkhianat? Hehe

      Delete
    2. Aku sokong ko bhai...
      Sama juga dgn sekor mangkuk tua nie yg pernah berjanji mcm2 dgn rakyat.
      Bila dh diberi kuasa dia kencing kepala rakyat. Dia suruh pula rakyat ikat perut tapi cucu dia menogok arak sampai pagi...ish.ish.ish

      Delete
    3. Tu cucu. Bukan tun. Sama jugak anak najip enjoi pegi korea.teguk jgk. Rilek la

      Delete
    4. Sape ya askar dajjal kot yang panas bontot...

      Delete
    5. Panas bontot x apa..asal Kan jgn terjun jambatan mcm jon dol..member kd tu..ooii kd jon dol mana..panji mana. Panji mana..hahaha

      Delete
  10. Saka tua kalau berdehem...iblis dan syaitan akan bertanya..."Ada apa yg kami boleh bantu, tun?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun razak pun jawab.." kau pegi sekeh anak dgn menantu aku sinajip tu buat malu aku je kat sini kena gelak dgn karpal singh"..nyesal aku tak pakai kondom dulu

      Delete
    2. Jgn lupa suh dia pi bayar cukai sekali...

      Delete
  11. Orang lain sibuk berbahas memikirkan tentang belanjawan untuk keperluan rakyat. Orang tua yang pernah bakor rumahnya sibuk bercerita tentang kebodohannya membakor rumahnya sendiri.
    Mungkin akibat dosanya banyak berbuat fitnah dan kencing kepala orang....
    Padan muka!!!!

    ReplyDelete
  12. Kenape tun madey tak mau tangkap jho lo?..alasan tun negara yg lindongi jho lo akan berperang dgn malaysia jika tangkap jho lo...

    Yun madeyvanggap rakyat malaysia taraf bebudak...KD dan cik minah boleh tun madey belit...

    Hamid Bador yg pening..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berperang?!!!
      Dashyatnya mangkuk tua tu mengelirukan rakyat....hihihi

      Bapak jholow kawan baik tun mangkuk...
      Jholow kawan baik zeti..
      Zeti kawan baik tun mangkuk..

      Kes semburit dah buat hamid budor pening kepala bila tun mangkuk kata ia konspirasi politik utk jatuhkan jemin..
      Akibatnya video itu diwartakan kabur wlpun tulen...hmmmmm

      Skrg makin pening kepala hamid budor nak tangkap jholow...takut negara kita berperang..spt 'berdehemnya' tun mangkuk...hihihi

      Apa yg jholow takut sangat nak balik...najib dh bakal jadi banduan.
      Adakah ada konspirasi antara jholow, zeti ajis dan tun mangkuk dlm kes 1mdb utk mengkambinghitamkan najib?!

      Delete
    2. Kawan baik ke. Ko grup wasap dorang ke.haha

      Delete
  13. Larrr.... MAHAKUTTY Al Munafiqun mmg tak boleh pakai pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kutuk kuat sangat...penyanjung semburit akan berdehem nanti....hihihi

      Delete
  14. Yang cakap macam tu bukan Tun Razak.Roh manusia yang mati mana cakap macam tu.Kalau benar macam tu dialog nya itu mesti setan yang menyamar.Jangan reka-reka cerita

    ReplyDelete
  15. Geng PH memang suka reka cerita sebab tu mereka kuat fitnah

    ReplyDelete
  16. SIAPA PM SEKARANG ???


    DSAI dikunjungi oleh Prof Klaus Schwab Pengerusi Eksekutif World Ekonomic.

    Ini dikatakan pakar bertemu pakar ekonomi terbaik Asia DSAI.
    Kenapa tak jumpa abahcow & jemin.? Jawapanya ada dalam diri rakyat yang berfikir diluar kotak minda.

    Jadi tanda tanya siapa PM Malaysia sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat kunjungan biasa tu apa nak dibangga sangat. Selama dia jadi punaisihat ekonomi selangor...seketul pelaburan pon gagal dibawa masuk. Yang banyak keluar ialah wang tuntutan perjalanan dia selama memegang jawatan. Ko boleh periksa sendiri!!!

      Delete
    2. Bila Anwar jadi penasihat ekonomi selangor TS Khalid boleh simpan rezab 3 bilion untuk selangor..

      Banyak program bantu rakyat hingga PKR gagal ditumbangkan oleh BN yg masih ada tun madey..

      Delete
    3. Prof ni tak jumpa muyidin dan azmin kerana tak pernah kenal..

      Delete
  17. AKHIRNYA BELIAU SENDIRIAN KERANA KEMUNAFIKANNYA

    Mahathir kata beliau kesunyian kerana kawan-kawan lama beliau ramai dah pergi. Sebenarnya, Mahathir tidak akan sunyi jika beliau bersama rakyat dan tidak khianat dengan rakan-rakan yang pernah angkat dia jadi PM kali kedua. Orang munafik,suka menipu dan mungkir janji, memang akan dipinggirkan. Itu pembalasan Tuhan.

    Tinggal saya seorang, luah Dr M selepas rakan karib ‘meninggalkannya’

    Ada yg meninggalkan dunia dan ada meninggalkan tun madey kerana tak tahan bau hancing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar..jika jujur dan ikhlas dan mendahului kepentingan rakyat berbanding legasi mewah anak, proksi dan kroni....dia tak akan 'sunyi'.
      Kesunyiannya tak mendapat simpati tetapi penghinaan krn khianat kpd kawan dan rakyat.

      Delete
    2. Memanglah Tun sunyi, yang amanah dan berakhlak dah kurang..

      Yang tinggal geng mahkamah dan otai sesat.

      Delete
    3. Eleh..temberang lh ko kd..jon dol mana?jwp cepat..jon dol mana?panji dh kibar ka blum?

      Delete
  18. APA DIDEDAHKAN EZAM BENAR DAN BETUL

    Pendedahan dibuat Ezam Mohamad Noor mengisahkan tentang kebencian OT95 kepada Anwar Ibrahim tepat dan munasabah bukan hal yang direkayasa.

    Menurut Ezam OT95 tidak senang dengan sikap tegas Anwar dan benci dengan rasuah semasa menjadi Menteri Kewangan apabila tidak layan kehendak anak OT95 agar menyelamatkan syarikat anak-anaknya yang bermasalah.

    Menurut Ezam beliau mengetahui hal itu dari dekat kerana ketika itu beliau adalah Setiausaha Politik Anwar di Kementerian Kewangan.

    OT95 dalam kenyataan kebenciannya kepada Anwar terbaru mengatakan Anwar tidak layak jadi perdana menteri kerana gagal menguruskan kewangan semasa krisis kewangan tahun 1987 lampau. OT95 tidak pun menyebut "kegagalan" itu apabila Anwar tidak bersedia bailout beberapa syarikat milik anak-anaknya yang bermasalah.

    Dengan pendedahan Ezam itu ia semakin jelas dan memberi kefahaman kepada umum kenapa OT95 berdendam dan takut dengan Anwar. Ia bukan kerana kelemahan Anwar dalam soal pengurusan kewangan tetapi kerana tidak akur dengan kehendaknya menyelamatkan kroni dan Anwar sangat obses kepada soal integriti tanpa mengira siapa.

    Sikap buruk, busuk, huduh, cis OT95 ini terbukti apabila dia juga membenci dan mendendami Abdullah Badawi dan Najib Razak apabila dia mantan PM enggan mengikut telunjuk dan memenuhi kemahuannya. Kalau Muhyiddin sedia menjadi lembu bodoh kepadanya mungkin Muhyiddin selamat.

    Jangan lupa banyak lagi sikap dan perangai buruk OT95 diungkapkan dalam buku terbaru yang akan siap terbit minggu depan. Kena baca politik Bipolar OT95. Trims.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau otak kau boleh percaya exam..
      Rendah sangatlah mutu politik yg kau anuti.

      Delete
    2. Anon 6.03 ni, bunyi macam MSO nak jual buku!!!..
      HAHAHA.... pembelinya mesti macai PKR je. Sapa nak buang duit baca buku tak menjana minda ni....?

      Delete
  19. Hahahahahahahahaha... Siapa budak tembam bulat yg ckp Tun tak hebat tu??? Berapa umur si Bulat Tomey ni Tuan KD? Aku rasa dia naik tangga pun cicir 100 anak tangga laaaa...huhuhuhu
    Sorry, takat jadi Ketua Perhubungan AMK Sabah, mmg cukup sampah la nak kritik Tun lebeh2... hahahaha
    Yg ada jadi balaci2 Anwar yg kuat menyalak skrg ni pun, smua muka2 baru, yg mmg mentah bingai dgn sepak terajang politik Malaysia yg unik ni.. Mana org2 lama yg sama2 kununnya berjuang utk Anwar tahun 1998? Semua dah cabut beb... yg ada skrg ni pun muka2 baru je smuanya yg mana samada mmg btul2 innocent tak kenal real character Anwar, ataupun yg mmg kenal tapi buat pekak sbb gila nak kedudukan dlm politik Malaysia ni. Tu jer.. hehehe

    ReplyDelete
  20. Hahahahahaha..
    Tuan KD, aku suka baca org2 yg suka kutuk Tun ni dari zaman Tun jadi PM ke-4 lagi.. Teruskan... Sbb Tun hidup dah 2 zaman Malaysia.. Jadi no wonder klau pengkritik2 Tun zaman skrg ni dah berganti generasi. Sbb generasi yg lama smua dah matured n dah sedar lepas kene lempang sorg2 dgn Tun...contoh : DAP, PAS n Amanah.
    Takpe... Pengkritik2 Tun, teruskan menyalak selagi boleh..akan sampai masa korg akan stop menyalak gak nanti..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salakan membuta tuli, tanpa berfakta, orang tak baca. Buang karen je, isi takda. Menyalak sebab berbayar

      Delete

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...