Friday, November 27, 2020

ISNIN DEPAN ABG NON TURUN JUAL UBAT KUAT DI KAKI LIMA...

Next step kita akan dikencing lagi, tadah muka masing² ok.. jom pakat² heret adik beradik yg lain untuk sama² dikencing.

Belanjawan 2021 sudah lulus, puak haprak kata nak tolak pula budget kementerian demi kementerian bermula Isnin ini..

Lebih garuda lebih harimau lebih naga garangnya...alhamdulillah abahcow senyum je, lena tidurnya.

Atok pun dah boleh berehat kat rumah dengan anak cucu, kita tengok je temberang puak ni jual ubat kuat di kaki lima.

12 comments:

  1. Ketua Pembang-ngang sekarang dah terkenal jual ubat dari dulu antara nya Ubat Gebang September, umum, kemudian tak ada fireworks....abai kan dia, lebih tidak relevent malah lebih buruk fungsi di parliament (hanya kecoh nak jadi PM nak jadi PM...itu jer) dari Tun M.

    Yang teramat penting sekarang is to look into and scrutinise with urgency and depth when Muhyiddin announced the 13 million dose of Covid-19 Vaccine. Here is the primary reason why :-

    1- Foremost missing is the devil in the details ie. the deal at how much per/dose would it cost?

    2- In the US and Europe prices per/dose were contemplated at US$20 to US$35 and even that were at a premium on the basis pricing cannot be established just yet knowing the vaccine were in Trial Stages hence, GMP's (Manufacturing Practice) full cost is still in infancy.

    3- However, take a moment and checkout SERUM's 200 million doses deal with Bill & Melinda Foundation on how they could come out with the most minimal of per/dose pricing at $3 each vaccine which even at that price is still not set in stone which means the pricing could fluctuate even further!

    So, what is the intention here?

    Rakyat kena tanya dan soal bebanyak kali apabila Tun M kata ini kerajaan ber-RASUAH POLITIK ie. jawatan dan pangkat diberi hanya untuk memegang sokongan.....maka potensi rasuah itu senantiasa ada....kalau satu vial vaccine dibeli lebih dari $5 maka dengan harga sebegitu jer rakyat boleh kira berapa banyak boleh masuk poket yang tak sepatut nya siap kongsi kongsi lagi dari apa yang kita lihat di 1MDB.

    Hanya berkongsi pandangan dari jauh.

    Salam.

    MLN

    ReplyDelete
  2. Macai Anwar adalah mereka yang terus berfantasi, berauta dan berkepalsuan.

    Mahukah kita dipimpin oleh Fantasy Joe, who sells fictions and falsities? Not right thinking Malaysians.

    ReplyDelete
  3. Hahahaha.....masa Syed Saddiq tubuh MUDA, semua kata he is a hero, a true leader sebab keluar dari PEJUANG.

    Tapi semalam, Saddiq membuktikan, he is NO LEADER, JUST A
    STUPID FOLLOWER, macam MASZLEE.

    Hei Saddiq, kenapa kau ikut arahan Anwar?
    Bukankah kau patut buat keputusan sendiri, since you are now the leader of MUDA...????

    Mazlee pulak, kaukan bebas....???

    Sah, semua tak boleh pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. immaturity and stupidity at best.....period

      Delete
    2. Sehari sblm belanjawan dia dtg rumah najip. . Dengan mudah najip kencing dia. Blur

      *

      Delete
  4. “Tapi seperti kata Anthony Loke Siew Fook, Ketua Parlimen DAP, kalau PH tolak Rang Undang-undang itu, dia akan dituduh ingkar nasihat Yang di-Pertuan Agong.

    “Faktor mematuhi nasihat Yang di-Pertuan Agong ini cukup menarik. Andainya betul Anwar telah mempersembahkan bukti 128 SD (Akuan Bersumpah) menyokong beliau, maka tindak balas Seri Paduka Baginda adalah penentu masa depan Ketua Pembangkang itu,” katanya dalam satu hantaran Facebook hari ini.

    Dengan itu kata Kadir, Anwar perlu berhati-hati agar tindakannya tidak menimbulkan kemurkaan Baginda.

    Pada masa sama beliau menjelaskan, Belanjawan 2021 masih lagi belum diluluskan dan perlu melalui dua atau tiga peringkat lagi sebelum pengundian terakhir yang dijadualkan pada 17 Disember ini.

    “Orang ramai yang tidak arif tentang peraturan Dewan mungkin percaya Belanjawan 2021 telah lulus dan pembangkang belot atau mengaku kalah. Rang Undang-undang Perbekalan 2021 hanya lulus peringkat bacaan kedua iaitu peringkat dasar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang ramai tidak arif?
      Orang ramai tidak lagi Bodo

      Hormat Agong
      Sebelum tu macam babi sawan kata nak tolak, masa tu tak ingat?

      Dan sekarang nak tolak bajet kementerian? Kenapa pula?

      Kemudian dalam masa 7 hari nak runtuhkan PN?
      Hormat agong ke tu?
      https://bankami.blogspot.com/2020/11/confirm-buta2-kena-tipu-rasanya-kan.html

      Delete
    2. Irrelevancy and inefficiency and idiosyncrasy is best to describe who Anwar is... period

      Delete
    3. Hormati rakyat adakah lebih utama. Sumber kewangan untuk belanjawan juga harus diinformasikan cara jujur. Adakah bajet ini surplus atau deficit dari anggaran GDP?

      Delete
    4. Peringkat ke berapa pun, yg utama ialah belanjawan berjumlah 320 billion telah disokong. Nak revised nak batal nak potong pd peringkat perincian pun takde masalah bagi kerajaan muyidin.
      Soalan mudah kpd anuwar.
      Kalau benar tidak sokong, tolong berikan jumlah ahli mp pembangkang yg tidak sokong.
      Setakat ni hanya 13 orang shj yg bersedia utk lalui proses dewan utk undi secara en bloc utk tak sokong secara terang2.

      *

      Delete
  5. Ikut nasihat ydpa raja kita. Kita tengok betul ke tak betul anuwar tak ingkar.

    https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/11/758751/agong-zahir-penghargaan-kepada-ahli-parlimen-beri-sokongan-lulus

    Nak potong nak batal, tanak sokong bajet kementerian? Boleh. Tapi kena masuk akal. Kalau semua anuwar tak sokong 100% kementerian tak akan bergerak. Bab menjaga rakyat terjejas. Kalau tu jadi ko dah ingkar agong.
    Setakat nk potong sikit2 no hal lah. Tak jejas pun Muyhidin.

    Jgn lupa 7 hari. Sama2 saksikan wayang tamil.

    *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar memang sah bangang.

      Kalau bajet 2021 ditolak dan kerajaan Muhyiddin jatuh, dapatlah awak naik jadi PM seperti yg awak idam-idamkan selama ini. Bila dah jadi Perdana Menteri, awak buatlah bajet baru dan bentanglan di Parlimen. No hal, if you got the numbers utk luluskan bajet ini kan...?
      Jadi, tak perlu defensive, konon awak sokong bajet demi rakyat. Sebenarnya, demi hati awak yg busuk, nak tunjuk pengaruh awak kpd Tun Madey, that dia dah tak releven. Akhirnya, awak yang jadi tak releven, akibat kebangangan sendiri. AWAK utamakan dendam pribadi mengatasi kepentingan negara dan rakyat. Period.

      Delete

APAKAH MAHKAMAH SEDANG TURUT DICATUR OLEH STRATEGI LUAR UNTUK KEPENTINGAN POLITIK...

Namakan satu institiusi, badan di negara ini yang masih kuat integriti nya untuk diyakini oleh rakyat?  Kerajaan? Parlimen? Pdrm? ATM? SPRM?...