Saturday, November 28, 2020

MAHATHIR IS THE PERFECT LEADER TETAPI MUHYIDDIN ADALAH SEMASA TERBAIK..

Tun sebagai negarawan dan banyak menyumbang bakti kepada Melayu dan negara tiada tolok bandingnya.

Kegagalannya di era PH bukan kerana faktornya tetapi faktor politik dan faktor rakyat yang tidak boleh lagi dibentuk kerana era paklah dan Najib menjadikan pemimpin Melayu selesa disogok dan rakyat dibrim.

Untuk membentuk mereka ini kembali ke nilai akhlak dan amanah sudah terlewat dan sukar. Rebung sudah jadi buluh.

Di satu pihak lain, komponen PH, kaduk naik junjung dan ada yang sudah kebuluran jawatan dan kuasa kerana sudah lama menanti.

DAP dengan racist bodohnya dan PKR dengan ratib songsangnya.

Jika kuasa terlepas kepada mereka akan berlaku kemudaratan yang lebih besar.

Muhyiddin Azmin juga ada kepentingan peribadi tetapi masih mahu dipimpin Tun tetapi apabila Tun memilih jalan yang lebih baik sebagai seorang Negarawan..maka jalan mudarat kecil adalah pilihan mereka untuk menubuh kerajaan baru walaupun kurang enak dengan label yang diberi..

Hari ini, realitinya Muhyiddin dapat mengendali kerajaan samada buruk dan baik..kena diteruskan..

Sikap Muhyiddin tidak mengkritik balas keras secara terbuka kepada Tun dan pemimpin lain masih menunjukkan budinya dan sebab itulah juga masih disenangi pro Tun.

Dapat mengimbangi kehendak pemimpin dan rakyat.. masih dalam tekanan mereka yang tersepit tengkuk..

Di UMNO masih ada yang baik dan keputusan Muhyiddin untuk menggunakan logo PN di PRU adalah peluang terakhir UMNO untuk ikut atau mati..



5 comments:

  1. Silap la ..sapa suka saka tu skg ni ..masing2 nk tunggu dia diselimut kain putih ja .. buat la apa pun , cakap la apa pun org dh tk peduli dan makin benci ada lah . Sbb dia dh renta saja tindakan drastik pada dia kurang sesuai ..tp kadha Allah tidak siapa dapat halang ..mungkin dia akan akhiri hidup dia berjuang di mahkamah ..siapa tahu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini cerita dah 20 tahun lebih asyik menghina dengan tiada bukti. Cai, tak bosan ke hidup macam ni?

      Delete
    2. Chai...elok nasihat Anwar. Anwar pun dah 74 tahun, bukan muda lagi. Selimut putih menunggu.. bertaubatlah, jangan buat maksiat. Serah PKR kps orang muda. Tumpu kpd beribadah.

      Delete
  2. over sangat dan terlajak over claim Atok the perfect leader!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila disebut perfect gunalah otak..

      Sebagai seorang PM yang banyak jasa dan tidak menyalahguna kuasa hingga perlu diseret ke mahkamah, dikira sempurna.

      Sebagai manusia dan PM lebih banyak kekurangan dan kelemahannya dari kebaikan.

      Tetapi janganlah baru setahun dua dah menyamun, baru sehari dua beli orang itu ini untuk berkuasa dan sedikit kuasa nak main belakang.

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

REFORMASI REFORMASI REFORMASI SENDIRI TAK REFORMASI KAHKAHKAH LAWAK

Sebok minta orang undur...sendiri liat nak undur   Desakan Anwar undur jika tidak diselesaikan sekarang tetap bangkit MENJELANG PRU15   PKR ...