Saturday, November 28, 2020

MUHYIDDIN NAJIB ANWAR BERGANDING BAHU LULUS BAJET LAWAN DAN SABOTAJ MAHATHIR

Cuma yang ralat dan palat mat sabu kacau daun..

Dan rakyat marah..

Mahathir diangkat jadi hero rakyat..

Kah kah kah..

8 comments:

  1. sejujurnya skang tiada siapa ada majoriti.. yang ada cuma king maker.. buat masa ni yang jadi king maker umno.. sebab yang nak sokongan mudim jemin pas nuar pkr.... simple as that.. sebab tu umno boleh gaduh sama sediri dengan orang lain tanpa gentar takut.. deme tengah pengang kepala parti skang.. deme x rugi walau sikit pun.. dan ingat deme mmg nak pru secepat mungkin.. angin rakyat bertiub kesebelah sana skang.. umno berkuasa tanpa perlu kuasa dan tidak akan disalahkan selagi mencatur dengan betul mereka akan jadi king maker.. mereka senyum dan bertepuk tangan setiap move bodoh dari mudim atau nuar.

    ReplyDelete
  2. Angin rakyat bertiup ke arah umno ..?
    You must be joking!!!!
    Kecuali, umno ada kekuatan menolak semua geng mahkamah keluar. Selagi geng mahkamah kontrol umno, takusah mimpilah umno boleh menang 54 kerusi mcm semasa PRU14. Dapat 10 kerusi, dah cukup baik.

    Aura Najib dan Wak Jahid Panarogo is gone forever. Sekarang ni, Melayu lebih percaya kepada Muhyiddin. While pengundi Cina, lekal dgn DAP. PKR takkan dapat 52 kerusi sprti ketika pru14 dulu. Mungkin Selangor keksl PKR tapi jumlah kerusi DUN & Parlimen akan berkurangan. Pas kekal di Kelantan dan Terengganu tapi Kedah, 15-16, tiafa majority.

    ReplyDelete
    Replies
    1. angin penyatuan ummah.. tak kuat sepoi sepoi bahasa.. tengok macam mana caturan umno dan tiada caturan yang meyakinkan dari pembangkang maka.. PN terus berkuasa.. ini hanya permerhatian semasa .. angin politik berubah tak satu arah

      Delete
  3. BERSATU akan bertanding atas logo PN..
    PAS akan ikut kerana mereka juga komponen PN.
    UMNO akan bertanding atas logo BN?

    PN akan umum bertanding di kawasan² pilihan mereka tanpa perlu ambil kira dan terikat dengan BN.

    UMNO bukan komponen PN, perlu ke berunding?

    Situasi sama seperti pembahagian kerusi di Sabah akan berulang.

    UMNO kena sertai PN atau mati jika guna lambang sendiri.

    ReplyDelete

  4. https://utamadaily.com/gempar-azmin-dedah-penglibatan-mahathir-dalam-pembentukan-kjaan-pn/

    Gempar !!! Azmin dedah penglibatan Mahathir dalam pembentukan k’jaan PN
    November 29, 2020 2:00 pm

    Menteri Kanan, Mohamed Azmin Ali mendakwa, idea penubuhan Perikatan Nasional (PN) datang dari bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad.

    Jelasnya, tujuan penubuhan tersebut pada asalnya untuk menjadikan Mahathir seorang perdana menteri yang disokong oleh semua anggota parlimen dari kedua-dua belah pihak.

    Azmin yang merupakan ahli politik di sebalik kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan dan PN penubuhan PN yang dipimpin Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berkata, rancangan dibuat agar pilihan raya umum (PRU) diadakan pada Oktober namun ia tidak dapat dilaksanakan kerana gelombang ketiga wabak Covid-19.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem la azmin. Ko nak cakap apapun boleh. Lagi panas lagi bagus. Jadi tukang pukul.Janji anuwar kekal tak jadi pm.
      *

      Delete
  5. Eh!....tetiba kamu semua percaya cerita Azmin tentang pengelibatan Tun Madey dalam pembentukan kerajaan PN! Pelik.

    Bukankah korang semua kata, Azmin ni manusia munafik yg cakapnya, satu pun takda yg betul...?

    Saya akan percaua cerita ni, kalau Azmin mengaku, dialah lelaki di atas katil hotel Sheriton, Sabah dalam video Semburit yg jadi bahan kajian korang semua satu ketika dulu.

    ReplyDelete
  6. Cik Minah,
    Kalau azmin tak cakap pun, kita dah tau. Kita bukan tinggal dalam gua.
    Bagus jugak rancangan orangtua Mahathir ni tapi last last azmin bukak mulut. Apa sebab..itu yang kita nak tanya. Yang kita nampak mat burit ni boleh tahan jugak game dia. Tak boleh percaya semua ni. Siapa ada kuasa, dia tumpang.

    Umno ni selagi geng mahkamah ni belum disingkir dari parti, toksah lah simpan angan2 nak ada majority ke nak jadi kingmaker ke. Bila geng mahkamah dah tersingkir, kita memang akan sokong Umno semula dengan syarat pembesar2 umno yang cakap tak fikir dulu, yang cakap dengan bahasa bongkak i.e. Pasir Salak, yang tak ada tokoh tapi suara nya aje kuat ni semua menunjukkan sedikit keinsafan atas sebab pasal apa runtuh nya sokongan umno pada PRU12, PRU13 dan PRU14. Umno kena reformasi. Bukan reformasi macam bekas timbalan presiden pm menunggu tu. Itu belot dan pemusnah. Entah macam mana dia boleh fikir jawatan tu dijanjikan kepada dia ?? Ugama apa dia anut ni ?
    Sebetul nya kita rakyat ni belum boleh terima kerajaan selain Umno dan Barisan Nasional. Kita dah cuba tapi PH yang gagalkan kita rakyat. Rakyat dah bagi kepercayaan la, PH. Kita boring dengan "peralihan kuasa"yang diratib hari2. Orangtua tu boring, dia resigned. Tamat.

    PH ni rasa dia betul. Tak ada apa yang kerajaan ph buat yang tak betul. To them Azmin, Muhyiddin, Mahathir belot. Pengkhianat dia orang kata. Haha. Haha. The government was only 50% functioning when it can do 80% kalau tak terus berpolitik even after they become government dan menteri tak ada pengalaman la.

    Sekarang kita ada kerajaan yang nak cuba nak buat kerja dan yang rakyat boleh terima la. Some want to force it to fall. Ini kerajaan Agong perkenan. Agong bukak persidangan Parlimen. Sah dari segi Perlembagaan Malaysia. Mana pintu belakang dan tebuk atap.

    Umno ni dari dulu orang Melayu dah sound2. Banyak tahun dan bamyak PRU. Tapi tak ada tindakan. Lepas dah kalah,masih lagi pilih pemimpin yang banyak orang Melayu kurang berkenan. Kita ni nak cakap macam mana lagi baru umno boleh dengar ?

    Tapi macam ni la :
    Yang tak nak sokong bajet ni apa tujuan ? Buruk dendam.


    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SEDIKIT KELEGAAN: LGE AKUI KEBERKESANAN PAS DALAM KERAJAAN

PERANAN PAS SANGAT DIHARGAI.... PAS PERLU TINGKATKAN PENGUASAAN KERUSI UNTUK MENANG DAN DOMINAN