Wednesday, November 25, 2020

RAKYAT SOKONG BAJET DENGAN SYARAT NAJIB BAYAR DULU HUTANG INCOMETAX(?)

Analyst sees Najib, Anwar as big winners if budget shot down: Awang Azman Pawi says the ex-PM will claim he has debated in the people's interest, and the PKR chief will get a chance to change the government.

Ramalan kaji cuaca.

By hook or by crook..Muhyiddin ada jalannya sendiri...

32 comments:

  1. Anak Tun 4 darinya bertaraf billionaire. Berapa billion LHDN kenakan cukai pada anak billionaire itu. Siapa ada maklumat boleh kita bincang.

    Nooryana Najwa Najib mengutuk taksiran cukai Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dalam agensi kerajaan itu terhadapnya - bernilai RM10.3 juta - sebagai tidak tepat dan bercanggah dengan undang-undang.

    Anak perempuan pasangan Najib Razak dan Rosmah Mansor itu berkata demikian dalam kenyataan pembelaannya terhadap saman cukai LHDN yang dilihat Malaysiakini hari ini.

    Kenyataan pembelaan Nooryana Najwa itu difailkan firma undang-undang Messrs Shafee & Co di Pejabat Pendaftaran Mahkamah Tinggi Shah Alam pada 24 Oktober.

    “Perenggan empat pernyataan tuntutan plaintif adalah dinafikan dengan sekeras-kerasnya. Defendan mengatakan bahawa taksiran tambahan bagi tahun-tahun taksiran 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 dan 2017 untuk jumlah masing-masing sebanyak RM2,430,694.74; RM26,613.24; RM6,011,957.64; RM271,832.92; RM48,526.98; RM137,595.31; dan RM21,084.39, yang dibangkitkan terhadap defendan melalui Notis Taksiran Tambahan (Borang JA) bagi tahun taksiran 2011 hingga 2017 bertarikh 15 Mac 2019, adalah suatu taksiran yang tidak tepat dan menyalahi undang-undang," kata Nooryana dalam kenyataan itu.

    https://m.facebook.com/tenteratrollkebangsaanmalaysia/posts/2847335248830085

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus lawan untuk kebenaran.

      Akhirnya mahkamah akan membuat keputusan untuk kedua pihak akur.

      Jika bayar awal² mungkin no isu.
      Kalau bapa tak lingkup dan masih PM lagilah no isu no income tax.

      Delete
    2. Tak salah jadi billioner. Lagi ramai, lagi bagus. Yang tak bagusnya, anak beranak tak mahu bayar cukai pendapatan bukan takat juta, berbillion!!!!

      Delete
    3. Anak tun 4 darinya bilioner?
      Sukahati la anak sapa pun nak jadi bilioner. Janji bukan samun duit rakyat.

      Berapa lhdn kenakan cukai?
      Ko tanya lah lhdn. Pegi pejabat dia. Buat appointment. Tanya. Kalau lhdn tak kutip cukai.. Pegi report.
      Ko susah hati knp..

      Mudah..

      Delete
    4. Woi jibby. Cukai bila mo bayaq, haaaa? Kikiki

      Delete
    5. Anon 3.34AM....kalau anak-anak Tun Madey tak bayar cukai, dah lama kau dedahkan di merata social media. Kau akan bertempik, maki hamun dan berteok sorak. Oleh kerana LHDN tak ti tut di mahkamah, maknanya semuanya bayar cukailah. Tak pwrlulah kamu jeles, mereka billioner. Mereka bayar cukai.

      Yang tak bayar cukai tu, NAJIB anak beranak. Tak bayar dari tahun 2011 sampai sekarag. Semua anak-anak Najib, termasul anak tiri, ada juta dan billion dalam akaun sejak 2011. Siap boleh buat filem.lucah, beli hartanah dan lukisan ratusan juta.

      Delete
  2. Tiba2 terfikir pulak nak bg alasan baru sbb dah malu. Tok Death pun tak sokong belanjawan tp kena cari idea lain sbb malu lah nak share idea bernas Najib. Jadi, Tok Death cari idea lain, balaci mcm kau cari idea lain pulak. Biasa la. Baik punya bodek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PEJUANG letakkan 12 perkara untuk PN penuhi, Najib hanya ada dua..

      Matematik kena cerdik, pergi sekolah tambah ilmu,, bukan makan kayu.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  3. Lagi banyak alasan lagi pandai matematik.

    Yihhha. Patut la 22 bulan saja. Soalan matematik, berapa banyak manifesto yg di taburkan dulu dan berapa banyak pulak yang ditunaikan2. Akibat terlalu pandai matematik Tok Death buat rumusan "Manifesto bkn kitab suci" . Ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah menyamun duit rakyat/negara itu juga satu manifesto BN.

      Belum dapat memenuhi manifesto dan manifesto menyamun duit rakyat.

      Fikir²kanlah

      Delete
  4. Kd. Jgn layan la macai najib. Bengong n bangang. Ckp apa pun, bg fakta pun, depa tak blh terima. Hakim jatuh hukum pun depa tak blh terima. Org skrg bukan mcm org dulu2. Apa org politik ckp semua angguk. Cuma terima kasih kpd bn kerana memberi aku pelajaran sampai aku tau mana betoi mana salah n mana cerdik n mana bangang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manifesto bukan kitab suci isu besar bagi mereka..

      Makan duit rompakan isu kecil untuk mereka..

      Kena layan lah golongan sesat supaya balik ke pangkal, lillahi taala..

      Delete
    2. Machai Najib tu cybertrooper BERBAYAR. Buat posting utk penohi quota yg di tetapkan utk dapat bayaran. Dia tak peduli, merapu atau copypaste, janji tibai Tun Madey. Kerana KD dah bukak blog ni tanpa kawalan macam dulu, ramailah ambil peluang buat posting to fill up their quota. Posting yg sama ditepek kat semua blog yg tak dikawal, terutama blog umno da pkr. Banyak sgt jadi, kita pun jadi malas nak baca.

      Delete
  5. blom ada kat malaysia org kena bayar billion2 hengget cukai ... atok dah takot giler sbnarnya... hanya tunggu masa ada ubi ada batas... ada hari kena balas lerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab kita belum pernah ada PM Penyamun sebelum ini.

      Penyamun ni bukan persepsi, bukan fitnah, bukan tuduh..mahkamah yg cakap.

      Delete
    2. Sapa yg bgtu ko dia takot?





      *

      Delete
  6. belom ada dlm sejarah malaysia kena bayar cukai pendapatan billion hengget
    agak agak la klu nak mendajal pun..!!

    klu Forex hangus 30 billion depan lobang hidung bape kena cokai nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Forex tu ko tau ke apa dia? Tax tu ape?
      Aduii. Ni rupanyer level otak ..

      Delete
  7. Tun kata Najib banduan kat astro awani. Hahahahaha. Power la Tun. Love u Tun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tak salah pun gelar banduan sebab itu fakta. Dah ada sabitan bersalah Dan hukum jail

      *

      Delete
  8. PM penyamun. Hahahaha. 1st in de world. Jibby mmg legend la. Wiiiwiiitttttt.

    ReplyDelete
  9. Tun always n forever the best leader. Moga Allah sentiasa merahmati Tun n bonda Tun Hasmah.

    ReplyDelete
  10. Macai yg masuk sini bawa fitnah kita tolong tibai..

    Kot² terlepas kena tibai di dalam kubur nanti..kita pakat² cakap perkara yang benar seperti Tun..dibenci didunia takpe jangan muflis di akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa kitapun, kau, aku dan org lain akan berada dlm situasi muflis juga. Contoh,lihat posting² kau sejak mula berblog. Segala caci nesta, maki hamun dan sumpah seranah manusia kpd manusia lain melalui blog kau, boleh kau berlepas diri? Medium ni kau yang sediakan, malah kau yang upkan isu untuk dibahas, dipuji, dibalun dan dimaki secara bebas dan terbuka. Boleh kau berlepas diri dpd dosa maki hamun itu begitu sahaja? Contoh mudah kd, kau benarkan semua org masuk rumah kau. Andai org itu berbuat dosa dlm rumah kau, kau boleh lepas tanpa tanggung apa²? Jadi kd, jgn asyik fikir kemuflisan org lain. Fikirkan nasib diri sendiri juga nanti.

      Delete
  11. “Ada tetamu datang rumah hari ini. Bertukar pandangan. Bincang dan nasihat,” tulis Najib ringkas di media sosialnya.

    "Siapa tetamu itu" soal media Aljazirut

    Najib jawab "Biasa lah budak budak baru nak up. Ahli Parlimen Muar hadir sendiri ke kediaman saya kena la layan jugak."

    Walaupun tetamunya budak budak tu baru nak up tetap disantuni juga.

    kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah budak itu mengadu apa² mcm Saiful..

      Takut ada vedio baru keluar pula lepas ni..

      Delete
  12. KD...ko dah mandi wajib ke belum...

    ReplyDelete
  13. Ko ni serabut betul la kd. Otak ko penuh dgn segala prejudis kpd sesaorg. Sakau, curi, samun dsb tu tak pyh la kau serabutkan disini. Mahkamah dan hakim ada dan sudah jalankan sebahagian tugas mereka dengan agak baik. Sebahagian tugas lagi akan dilaksanakan. Bagaimanapun 'si penyamun' juga ada tugas sebagai ahli parlimen. Kenapa beliau tidak boleh berbahas dan mengusulkan sesuatu bersabit kapasitinya sebagai mp? Dah dipecat sebagai mp ke belum? Kenapa perlu sibuk menilai sosok batang tubuh orang yang kau meluat tanpa mahu setuju dgn bahasannya di parlimen yg pastinya untuk kepentingan sebahagian rakyat yg terjejas covid19. Takut 'si penyamun' ambil kredit hingga lepas dari hukuman sebab perjuangkan hak rakyat terjejas? Yang dpt faedah ni hakim dan sistem keadilan ke? Boleh tak matangkan fikiran supaya boleh asingkan antara fakta dan prejudis? Sayang dan benci tak boleh dipaksa tapi matang dalam menyampaikan pandangan selaku orang dewasa juga memberi nilai tambah. Tua saja tapi berfikiran tertutup dan mudah melatah bila terceduk tu menunjukkan sikap tua berakal budak. Lihat sahaja respon balas, jika terceduk maka akan dibalas dgn tulisan sindiran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tidak mendahului mahkamah.
      Mahkamah kata penyamun, disahkan penyamun, aku follow sahaja.

      Aku tak pernah mendahului mahkamah, tak pernah pertikai untuk dia bebas bersuara.

      Dan kenapa pula aku yg bukan penyamun nak kau sekat dari aku bebas bersuara?

      Dan kenapa pula Tun mewakili Langkawi tak boleh bebas bersuara?

      Saranan Najib..tak bayar cukai adalah pengkhianat negara...bab ini aku sokong Najib.

      Delete
  14. Bloger murahan . Kita layan aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro..tak jilat blog ni memang kau tak boleh tidur.

      Delete

COWCOW MAHATHIR TARUK

    Ahli politik lama yang paling banyak pengalaman, ada antaranya yang belum lahir atau masih budak hingusan atau remaja nakal semasa dia s...