Wednesday, November 25, 2020

SECARA PERIBADINYA AKU NAK ANWAR+NAJIB JADI PM

Untuk bersaksi..

https://kluangmanexpress.blogspot.com/2020/11/sebab-penting-anwarnajib-pm.html?m=1

Bagaimana mereka menguruskan covid19 dan ekonomi negara.

Bagaimana mereka mahu jayakan bajet diluluskan.

Apakah mereka akan menyondol ke Istana Negara untuk darurat juga..

Kes mahkamah..wajib menang by hook or by crook..atau jalan tikus atau jalan² gelap lain..

Berapa ramai yang akan mereka tangkap dan penjarakan..

Jangka size kabinet kekal..

Tetapi sesuatu yang sangat aku yakin, hari ni Anwar PM besok Jho low dah kena tangkap..bravo.

Siapa Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan..

KDN sudah tentu Saifuddin. Jangan lupa jawatan Menteri untuk Maszlee  Husam ..



19 comments:

  1. Kalau ANWAR jadi PM, mungkin blogger MSO akan jadi Menteri Komunikasi atau Pengarah Jasa. KAHKAHKAH....dia bukan main kuat berusaha belasa Tun Mahadir.

    Dia dah jadi cybertrooper low class. Blog dia cima urk setang Tun Mahadir. Cara tulisannya, sama macam semua cybertrooper low class. Saya cuma baca tajuknya sambil lalu bila guna link 'Din Turtle'. Dah malas nak masuk blog dia sejak dia jadi cybertrooper berbayar ni. Tak menjana minda. Dia pun bukan bagi kita peluang beri pendapat.

    ReplyDelete
  2. Kluangnan kuat buat spekulasi selagi tun mahthir tidak di lantik semula....

    Macamana nak lantik semula sedangkan tun sudah tiada sokongan majoriti lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm tulisan saya yg lepas, pucuk dicita ulam mendatang..
      Baca semula

      Delete
  3. KD

    TDM was interviewed in Awana TV last nite.

    Reading some write ups in online media, to me TDM is willing to work with anybody/party on the EXCEPT THOSE UMNO JOKERS HAVING CRIMINAL COURT CASES...period.

    Reading between the lines, I noted that PN and or perhaps Muhyiddin himself would love to have back TDM in their fold, NO?

    Being apolitical, I could foresee some intelligent moves by those muslim malays viz current political reality basis facts and truths....

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
  4. FORMER prime minister Dr Mahathir Mohamad today said he was approached by Perikatan Nasional members who wished for him to lead the coalition.

    He said he declined the overtures because he could not join forces with Umno leaders who were facing charges in court.

    THINK......WHY PN STILL WANTED YO WORK WITH TDM? IS THE SPLIT IN UMNO TOO SERIOUS? ANNUAR SEEMED TO HAVE BRICKBATS FROM PARTY LEADERS IN UMNO.

    ReplyDelete
  5. Prinsip nya mudah. Tolak mp yg telah didapati bersalah jenayah dan yg terlibat dalam siasatan kes rasuah dll.. Bukan shj tun, sesiapa shj terbuka utk dipilih sebagai pemimpin utama negara. Masyarakat negara ini mesti dibudayakan semula bahawa salahguna kuasa, rasuah dn jenayah mesti ditolak. Kalau tidak, tengok situasi sekarang, perasuah, perogol luar tabie , isu moral dll jenayah tetap disanjung. Selesai.

    *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhyiddin perlu rasional dan bagi peluang serta sokong Tun atau seseorang lain yg berpotensi disokong penuh.

      Jika dia masih degil, Anwar akan jadi PM for sure dan semuanya sudah terliwat.

      Delete
  6. Geng mahkamah akan bersama Anwar..

    PN+sebahagian UMNO+pas+pejuang+warisan+Sarawak+some amanah+some DAP akan sokong Tun - tiada calon lain yg sesuai bagi mendapat sokongan seperti Tun.

    Kemungkinan lain, the best jika Tun dapat yakinkan semua di atas itu UTK menyokong kombinasi Shafie+Azmin+Hishamuddin+Mukhriz vs Anwar+najib

    ReplyDelete
  7. Maaf komen terpaksa di moderate semula mengelak tulisan² yang sangat low class, recycle Dan jenis yg sangat bangang, tak faham²..

    Paling pelik sokong penyamun.

    Kalau sokong pun back-up lah idea² bagus dia tetapi sebaliknya mereka hina Tun yg tidak sewajarnya.

    ReplyDelete
  8. Perkataan "penyamun" sangat sensitif bagi mereka, terus naik antu.. what to do
    Kita bukan fitnah..itu fakta mahkamah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...setuju, elok dikawal/moderate komen-komen yg masuk blog kamu. Saya dah mula malas nak masuk dan baca komwn-komen dalam blog kamu, bila ada berpuluh-puluh komen low-class membelasah Tun Mahadir. Dah nak jadi macam blog Shahbuddin Husin pulak. Penat nak scrall....

      Delete
  9. KD.tajuk hang tu aku setuju sgt..kita sokong plk anwar jd PM. Tgk dia merintah camne. Nk harap sapa lg? Umno sibuk nak merompak. Lebai sibuk nak tunggang agama. PAN ada chef bang mat. DAP lg la x blh. Bersatu mmg dah sah2 tgh mintak nyawa. Najib xleh la. Penjara tgh pggil.

    ReplyDelete

SEMUA NI KITA KENA LAKUKAN BERSAMA

Buat sendiri, sorang² sukar nak jadi... Nak slim..  Nak kempiskan perut.. Dah bertahun, berbelas tahun, berpuluh tahun Azam tinggal Azam.. K...