Wednesday, November 25, 2020

SETAKAT MANA KEPUTUSAN DIBUAT OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN DAN BUKAN TEKANAN POLITIK


Ini bukan kali pertama...

Jika ini gagal ditanam pada rakyat, negara akan terima padah yang teruk..

Jika rakyat melihat flip flop, tidak sekata, double standard... Ia tidak mungkin datang dari sebuah Jabatan Kerajaan tanpa campur tangan politik.

Begitu juga yang sudah ada di ROS era Najib dan Muhyiddin..

Tidak mungkin tiada di KKM (?)

11 comments:

  1. Dah caca merba...lobai Q7 ada dalil hud hud..

    Jeffery Kitingan ada dalil KKM..

    Jeffery amat diperlukan pada tarikh pengundian bajet.....orang penting kpd PM di kecualikan dari peraturan..

    Oh malaysia ku...

    ReplyDelete
  2. Sistem dimalaysia tak bebas dari campor tangan orang politik ...sejak dulu lagi...

    PEgawai kerajaan kena ikut perintah...lawan tokey mampos laah..

    ReplyDelete
  3. Dulu kkm ditunggu2 nak dengar laporan dan tindakan2 covid19. Sekarang... Sejak backdated kompaun menteri.. Sejak bagi pelepasan kuarantin dll.
    Dan keprofesionalan mrk nampak lemah semnjak sering bersandarkan segalanya kepada WHO utk membuat tindakan dan keputusan untuk negara melayu..
    Saling lontar melontar bola. Menteri jaga MKN , kkm, . Who.. main ping pong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa.. Betul.Menteri kesihtn jawab dalam parlimen pun asyik tolak Who. Tak kemaih

      Delete
  4. Belum ada lagi peraturan seseorang yg di kenakan kuarantin boleh diberi pengecualian oleh KKM...

    Terbukti diserawak seorang pembawa virus covid diuji hari ke 10 negatif keputusan pada hari ke 13... Dilepaskan pada hari je 14....

    Hari ke 18 ada gejala covid...ujian jadi positif..4 hari dah sebarkan virus...hari2 serawak ada kes positif sejak itu..

    ReplyDelete
  5. Campur tangan politik dah jadi amalan puak fitnah dolu lagi

    Faktanya ada 9 lapuran polis pasal langgar separation of power dan rules of law masa atok berkuasa.

    Pengerusi UMMAH Malaysia, Mohd Zai Mustafa mengesahkan sebanyak 9 laporan polis telah dibuat oleh pihaknya terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad, Lim Guan Eng dan Tan Sri Tommy Thomas berhubung surat penarikan balik pembekuan akaun seorang taikun tanah berkaitan kes 1MDB.

    Contohnya, di manakah prinsip ‘rule of law’ dalam kes rasuah Lim Guan Eng? Kes yang ternyata jelas wujud elemen salah laku telah digugurkan oleh Peguam Negara Tommy Thomas yang dipilih oleh Mahathir.

    Kes tersebut sepatutnya diteruskan agar Lim Guan Eng dapat bersihkan nama beliau jika tidak bersalah bukan diselamatkan dengan cara mudah melalui pengguguran kes.

    Di mana prinsip 'rule of law' si kuda kayu tunggangan DAP .!?

    Di mana "rules of law" dan "separation of power" yang diucapkan Tun dalam Bajet 2020 minggu lepas.

    Cuma yang meloyakan tekak sampai naik kembang ucapan atok durasi minit ke 20 - minit 21. (video kat bawah ni haahh..)

    https://youtu.be/gB-KdLq8DRE

    bila atok mintak org politik dan urusan kuasa executive hendaklah dihentikan/dipisahkan (separation of power .. dengan izin) ni yg tetiba tekak kembang semacam rasa nak trus muntah hijoo.

    Bila atok tak ada kuasa ke main nak separation of power bagai rules of law la kunun...!! Walaun pun naik terkinja kinja pulak dahh..

    Menghitung saat jenazah PN@Tun untuk bacaan talkin di sidang rakyat.

    ReplyDelete
  6. Kesimpulan: tak perlu sembang kari tiada kroni dan tekanan politik pada mana² kerajaan.

    Tetapi apabila berkroni memperjudikan nyawa rakyat..sangat melampau dan biadab.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SEDIKIT KELEGAAN: LGE AKUI KEBERKESANAN PAS DALAM KERAJAAN

PERANAN PAS SANGAT DIHARGAI.... PAS PERLU TINGKATKAN PENGUASAAN KERUSI UNTUK MENANG DAN DOMINAN