Wednesday, November 25, 2020

UNSANGKARABLE

Dalam politik tiada yang mustahil tiada yang tetap selamanya tetapi dalam masa terdekat ada yang memang tidak akan berlaku..


Yang tidak mungkin berlaku

Najib sokong Mahathir 

Azmin sokong Anwar


Yang 50/50

Zahid sokong siapa?


Paling terkejut beruk

Muhyiddin sokong Anwar

Lim Guan Eng sokong Mahathir



Yang mungkin berlaku

Mat Sabu sokong Mahathir


Samada kerajaan lama kekal, kerajaan baru, perkenan Agong atau pilihanraya akan hanya ada dua team utama..

Mahathir Muhyiddin vs Anwar Najib

Selamat berpolitaik..



7 comments:

  1. Penelitian aku.. belanjawan kali ni akan dapat sokongan . dan mgkin termasuk sebahagian dari pembangkang. Kalau jadi perdana menteri yg punya kuasa dan pelbagai cara tapi tak boleh gempur benda macam ni..susah mau cakap.

    *

    ReplyDelete
  2. Mahathir kata sedia jumpa muyidin dgn syarat...

    Muyidin senyap jer kerana sudah taahu bahana bersama dgn Tun Mahathir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhyiddin yg sibuk nak jmpa TDM.....Untuk apa?

      Dulu TDM nasihat jgn go with umno, lock stock and barrel. Tak mahu dengaq. Now terhegeh2 nak jkmpa TDM thru PN....piirah

      Delete
  3. Lim Guang Eng hanye sokong mahathir jika mahathir ada sokongan....lge harap perlindongan kes mahkamah kerana mahathir dlm senyap boleh beri perlindongan...

    ReplyDelete
  4. Dlm politik tiada mustahil tapi untuk muyidin kembali kod mahathir agak payah kerana muyidin sudah kenal percaturan mahathir....

    Adakah muyidin rela turun pangkat?...tak mungkin..

    Tinggallah sebagai harapan kluangman..

    ReplyDelete
  5. Yang nak kritik Tun tolong guna ayat power ye..
    Maki hamun dan segala yang biadab tu elok kau cakap pada mak bapak kau sendiri kalau nak rasa flying kick..

    ReplyDelete

BERAPA LAMA KERAJAAN ISMAIL SABRI BOLEH BERTAHAN

  Tempoh bertenang, wait and see bagi kerajaan sheraton Ismail Sabri sebagai PM mungkin telah tamat sepertimana yang dinikmati oleh Muhyiddi...